Seuraa 
Viestejä2

Työnteko, yrittäminen ja opiskelu kunniaan

Jotta Suomi olisi vauras maa, pitää tehdä tuottavaa työtä, pitää investoida tuottavasti ja pitää olla elämättä yli varojensa. Kun tehdään työtä kakun kasvattamiseksi, kakussa on enemmän jaettavaa kaikille, myös vähäosaisille.

Pelkällä kakun jakamisella ei kauan eletä. Lainanotolla ja kansallisomaisuuden myynnillä ei voida kauan rahoittaa yli varojen elämistä ja lopulta tilanne on huonompi kuin aluksi.

Yksinkertaistettuna: Vauraus tulee tuottavasta työnteosta yksityisellä sektorilla. Pyrittäessä vaurauteen tulisi luoda yksityiselle sektorille työpaikkoja. Työpaikkoja syntyy menestyviin yrityksiin. Menestys edellyttää kilpailukykyä. Yrityksiä perustavat yrittäjät. Menestyviä yrityksiä perustavat koulutetut ammattilaiset.

Pitäisi suosia yksityisen sektorin kovapalkkaisia ammattilaisia, jotka tienaavat leivän itselleen ja monille muille siinä sivussa. Todellisuudessa suosimisen sijasta keski- ja suurituloisia verotetaan raskaimmin. Mitä tuottavampi työntekijä, sitä enemmän työnteosta ja osaamisesta annetaan keppiä.

Pitäisi suosia yrittäjiä, jotka työllistävät itsensä ja siinä sivussa monet muutkin. Todellisuudessa yrittäjä on turvaverkkojen ulkopuolella. Onnistunut riskinotto palkitaan kateudella ja veroilla, epäonniset vararikolla.

Pitäisi suosia opiskelijoita, joista tulee ammattilaisia ja yrittäjiä. Todellisuudessa opiskelijat ovat kaikkein heikoimmassa asemassa, koska joutuvat ottamaan lainaa elääkseen.

Pitäisi tehdä työnteko kannattavaksi verrattuna joutenoloon myös pienipalkkaisille.

Pitäisi lisätä yritysten kilpailukykyä. Yksityisten yritysten tulisi pystyä helposti palkkaamaan työntekijöitä. Tämä tarkoittaa, että työntekijästä luopumisen tulisi vastaavasti olla yhtä helppoa ja työehdoista tulisi pystyä sopimaan joustavasti. Laittomista lakoista ja muista työnteon sabotaaseista tulisi rangaista vankeudella niin kuin muistakin vahinkoa tuottavista laittomuuksista.

Julkinen sektorin palkat maksetaan yksityiseltä sektorilta kerätyillä verovaroilla. Tarvitsemme poliisit, maantiet, sairaalat ym. palvelut. Väkisin kerättyjä verovaroja ei saa kuitenkaan syytää turhuuteen, vaan julkinen sektori tulisi pitää mahdollisimman pienenä.

Tekoäly ja robotisaatio tulevat lisäämään tuottavuutta ja korvaamaan kokonaisia ammatteja. Siksi meillä ei ole eläkepommia, emmekä tarvitse kouluttamatonta työvoimaa ulkomailta. Tarvitsemme koulutettuja ammattilaisia, yrittäjiä ja opiskelijoita. Tarvitsemme myös päättäjät, jotka ymmärtävät, mistä vauraus tulee.

  • ylös 2
  • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat