Seuraa 
Viestejä45973

Avasin juuri ensimmäistä kertaa aiheen "Salaliittoteorioiden psykologiaa". Eteeni avautui 28 sivua pitkä keskustelu. Klikkasin välittömästi toista otsikkoa, sillä näin pitkän keskustelun kahlaaminen läpi olisi liian uuvuttavaa. Mikäli lisäksi kokisin haluavani tuoda oman näkökulmani keskusteluun, jäisi kommenttini todennäköisesti ilman vastausta. Vaikka joku reagoisikin kirjoitukseeni, ei kirjoitukseni kuitenkaan todennäköisesti vaikuttaisi millään tavalla kenenkään ihmisen ajatteluun tai käsityksiin asioista. Mikäli joku siitä jotain saisikin, olisi vaikutus hyvin, hyvin minimaalinen, käytännöllisesti ajatellen merkityksetön.

Miksi ihmiset ylipäätään kirjoittelevat tällaisiin massiivisiin keskustelufoorumeihin? Onko kyseessä jonkinlainen omnipotentti harha oman panoksen painoarvosta, joka kuvitellaan suuremmaksi kuin mitä se todellisuudessa onkaan?

Kirjoittaminen on perustellumpaa, mikäli kyseessä on fakta, sillä faktatiedon jakamisella on todennäköisemmin enemmän vaikutusta kuin omien mielipiteiden/näkymysten/asenteiden kertomisella, jotka ovat jähmeitä muuttumaan. Toisaalta taas moniko kyseenalaistaa myös oikeaan osuneen tiedon, jolloin sillä ei ole häneen vaikutusta?

Provosointi, jota täälläkin harrastetaan runsaasti, on vastaisku tälle vaikutusmahdollisuuksien puutteelle. Kirjoitetaan kärjistäen, jotta saadaan ainakin joku reagoimaan kirjoitukseen.

Kirjoitin tämän, koska minua kiinnostaa lukea teidän muiden mielipiteitä aiheesta. Toisaalta, tulen tuskin muuttamaan kantaani, mitä hyvänsä kirjoitattekin. Kirjoitatte todennäköisesti "kolikon toisesta puolesta", josta minä olen jo tietoinen, mutta keskityin tässä vain tämän näkökulman esittelyyn. Turhaan siis vaivaudutte vastaamaan, koska kukaan ei saa siitä yhtään mitään.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Millään mitä teet ei ole mitään vaikutusta. Parasta oikeastaan olisi kun et tee mitään. Parasta on oikeastaan lopettaa hengittäminenkin.

Täällä on hirveästi ylipitkiä keskusteluja joissa kaksi ihmistä jauhaa samaa paskaa ja joita kukaan ei jaksa lukea. Esimerkiksi nimimerkki Kosh vastaa kaikkiin mahdollisiin viesteihin. Oli hän sitten väärässä tai ei ja Riippumatta siitä onko vastaamisessa enään mitään järkeä. Sitten kun toinen ei enään vastaa tämmöinen henkilö julistaa itsensä voittajaksi. Näin saadaan hyvä keskustalu tukittua täyteen paskaa ja lopulta siinä keskustelee lähinne esim. Aweb ja Kosh.

Miksi ette poijat voi käydä noita vääntöjänne ihan yksityisviestien avulla?

Tehrään tästä samanlainen ylipitkä paskanjauhamisketju. Häviäjä on se kuka luopuu ensiksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat