Seuraa 
Viestejä11238

HS: Näin tunnistat ja torjut vaali­häirinnän: Venäjä haluaa aiheuttaa ”kaaosta ja sekaannusta”

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006058183.html -

...
Ilkka Luoma 4.4.2019 - 7:32:

Melkoisen asenteellinen ja jopa hyökkäävä kirjoitus syytöksellä idän eli Venäjän suuntaan piilomoitepuheena idän demonisoimisena. Paljon sanoja: luullaan, ajatellaan, epäillään, arvellaan, otaksutaan, uumoillaan - nimettömistä lähteistä. Mihin tämän tyyppisellä vastakkainasettelulla pyritään - ilman minkäänlaista todellisen todisteen voimaa ja osoitusta Venäjän valtiota kohtaan.

Pidetään kuin itsestään selvänä, että Venäjä, juuri Venäjä on syyllinen ja vaaleja häiritsevästi toimiva manipulaattori taho. Liike Nyt! sentään oivalsi kertoa, että hakkeroinnin ja/tai palvelunestohyökkäyksen kanavoiminen näyttämään Venäjän kautta tehdyksi - on helppoa. Miksi todisteita ei tuoda päivän valoon, kun syyllistäminen ja tekijäksi osoittaminen on näin yksilöivää - juuri Venäjän suuntaan?

Muistamme USA' n kansallisen turvallisuuden viraston NSA-kärähdyksen, kun amerikkalainen Edward Snowden yksiselitteisesti näytettävin todistein toi koko maailman tietoisuuteen NSA' n vakoilemisen, urkinnan ja jopa Saksan liittokansleri Angela Merkelin puheluiden salakuuntelun. Emme tuolloin päässeet lukemaan näin syyllistävää tekstiä, eikä toistoja, joita Venäjän osalta voittaa vain Krimin "haltuun oton" toistot ... laskin ja pidin kirjaa - pelkästään HS on toistanut Krimin venäläissyyllistystä 34 kertaa - toki kertaus on tunnetusti opintojen äiti.

Mikä tekee tämän vastakkainasettelun ja epäsovun lietsominen? Vieläpä Suomesta käsin, joka elää täällä lännen ja idän vedenjakajalla tämän syyllistetyn ydinasesuurvallan vieressä. Olisiko syytä käyttää varmoja todisteita, eikä pitäytyä pelkissä vihjeteksteissä, joissa Suomen ja jopa Ruotsinkin suojelupoliisit ovat mukana - miksi he eivät edes raota todisteverhoa - se tuntuisi niin reilulta. Perusteluksi ei riitä näin oleellisessa asiassa vetoaminen lähteisiin ja tiedustelu- eli urkintamenetelmien paljastumiseen. Nyt on kyse oman valtiomme kokonaisturvallisuuspolitiikasta, jota uhataan meistä itsestämme käsin, sättimällä naapurivaltiota. Todisteet!

...
88 - 8574

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 4
  • alas 9

Sivut

Kommentit (40)

MooM
Seuraa 
Viestejä13401

Hesarin jutusta

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on yksi monista eurooppalaisista valtiojohtajista, jotka ovat joutuneet tiukkaan sävyyn varoittamaan vaalivaikuttamisesta. Löfven lausui viestinsä viime vuoden alussa Tukholman turvallisuuskonferenssissa. Se oli tarkoitettu erityisesti Venäjälle, vaikka ”muitakaan toimijoita ei voi sulkea pois”

--

HS listaa neljä tapaa, miten vaaleihin vaikutetaan ja mitä Venäjä vaikuttamisella hakee. (alla klipattuna otsikot ja muutama pointti)

1. Länsi on heikko ja kaaoksessa
Venäjän yleisenä tavoitteena on ”sekaannus, hajaannus ja kaaos”. Se haluaa heikentää länttä ja vahvistaa omaa asemaansa

2. Valmiiden kipupisteiden painelu
East Stratcomin tilastoissa yksi suosituimmista Venäjän vaikuttamisen kohteista ovat maahanmuuttoa ja islamia koskevat aiheet.-- EU:hun liittyviä valeuutisia levitettiin esimerkiksi Britannian brexit-kampanjoissa.

3. Vaalien uskottavuuden rapauttaminen
Ukraina on ollut pitkään Venäjän vaalivaikuttamisen koelaboratorio, jossa on kokeiltu myöhemmin muualla käytettyjä keinoja, kertoo Stratcomin tuore raportti. Siellä Venäjä on keskittynyt aliarvioimaan vaalijärjestelmää ja ihmisten mahdollisuutta vaikuttaa äänestämällä.

4. Valheet yhä vaikeampia tunnistaa
Tuorein huoli ovat valevideot, joihin tietokone on luonut oikeannäköisen henkilön sanomaan oikealta kuulostavia asioita.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11238

HS-jutun mukaan ei tekstissä ole ainoatakaan yhdistävää todisteellista osaa Venäjään, liittyen vaalihäirintään Suomessa. Sen sijasta epäilyjä sekä luuloja kuin väitteitä on sakeanaan. Miksi nostetaan juttu esille, jossa ei ole todistetta todellisuudesta, ainoastaan esitetetään arvelua, luuloa, otaksuntaa - ei puutu kuin "nimettömistä lähteistä kuultuna" ...

Miksi meillä tietoisesti ja systemaattisesti lietsotaan Venäjän uhkakuvaa - eduskuntavaaleihimmekin? Tuon venäläisvastaisuuden ja vastakkainasettelun sijasta - media harrastaa väkivoimakasta natotusta (Natoon liittymisen mantraa - turvallisuutemme nimissä) - erityisesti vaalien alla*. Eikö tämä natotus ole myös vaalihäirintää, kuin uutisointi Venäjältä, että Paavo Väyrynen, vanhana Kekkosen luottomiehenä on ehdokkaana Uudeltamaalta - katsotaan senkin olevan "vaaleihimme sekaantumista"?

Miten me määrittelemme valeuutiset, entä propagandan, ja mistä näkökulmasta me kukin näitä manipulaation ominaisuuksia katsomme. Demokratiaan kuuluu valtatekijät (enemmistö) ja vähemmistöosuudet, jotka usein oppositioituvat valtatekijöihin nähden. Mikä on valetta ja mikä mielipidettä? Nyt esimerkiksi sopinee Ukrainan presidentinvaalit, jotka haluttiin julistaa ETYJ - Ilkka Kanervan puolelta kilpailuhenkisiksi ja toisaalta varsinaisen ehdokkaan Julia Tymosenkon näkökulmasta korruptoiduiksi vaaleiksi, joissa lahjonta rehotti - "suklaasydämenä".

Mikä aikaansaa tämän hillittömän syyllistyksen, häiriköintisyytökset ja Venäjän pahan akselin ollen cyberhyökkääjä, ollen vaalihäiriköijä. Samankaltaista ilmiötä liike-elämän puolelta on havaittu Case Huawei tapauksessa, oliko Huawei jo kasvanut liian suureksi kilpailulliseksi uhaksi lännelle - piti löytää nyt myös vakoilullista uhkaa - turvauhkaa, miksi? Ilman todisteita. Kysymme missä ovat todisteet - todelliset todisteet Venäjän osallistumisuhasta Suomen eduskuntavaaleihin? Sanoisin, että pahin uhka meille tulee meistä itsestämme, kun luomme räikeää vastakkainasettelua idän suuntaan.

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006058197.html  - 

...

88 - 8576

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1939

Venäjän viimeaikaiset toimet, kuten Krimin miehitys, Itä-Ukrainan ja Syyrian sodat, ylimitoitettu voimankäyttö mielenosoittajia vastaan,  erikoisoperaatiot ulkomailla - joista Skripalien myrkytys on vain jäävuoren huippu -  ja  jesimerkiksi internetin valvonta sotivat osin suomalaista ajattelua vastaan.

Me suomalaiset muistamme Kremiin provokaatioista  venäläiskenraalien hyökkäysuhkailut, lentoliikenteen häirinnän,  2015 masinoidun paperittomien päästämisen itärajan yli,lukuisat  ilmatilaloukkaukset ja Putinin järjettömät uhkailut ydinaseilla, joka pelästytti jopa itse venäläiset.

Näidenkö vuoksi trollit ovat nyt riekkumassa Lännen pahuutta ja Venäjän hyviittä.?

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11238

Tutkitaan hiukan otsikon mukaisesti lähihistoriaa --- 

...
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 23, 2007

Miksi juuri vaalien alla Venäjästä löytyikin uhkaa ja vakavaa pohdintaa?

" ... [ ... Venäjä ja Saksa tekivät energiasopimuksen kaasun toimituksesta Itämerta pitkin - se onkin nyt uhka Itämeren rauhalle. Puola vakavoitui, kun Venäjä korvaa vanhentuneita käyttökelvottomia aseita Leningradin puolustusalueella. Venäjän sukellusveneet ovatkin nyt suuri uhka, kun niitä sijoitetaan puolalaisten mukaan miltei EU:n sisämerelle ... ]

Vaalit lähestyvät. Miksi YLE - kansalaisten lupamaksuin rahoittama radio- ja televisiotoiminta - aloitti systemaattisen Nato-pohdiskelun juuri varsinaisen vaalipäivän alla. Vain Kokoomus on liputtanut Naton puolesta vastoin enemmistökansan mielipidettä. Kokoomus on galluppien mukaan nousemassa kahden suuremman sekaan, mutta halusiko YLE vahventaa karismaltaan toistaiseksi epävarman Jyrki Kataisen osakkeita julistamalla Venäjä vakavuutta ja uhkaa juuri nyt.

Tunnetusti Neuvostoliiton armeija jäi Reaganin jalkoihin tähtien sodassa. Nykyisen Venäjän armeija on vain muisto siitä 1970- ja 1980-luvun todellisesta iskukunnosta, suurin osa silloisista moderneista amerikkalaisillekkin hanttiin tarvittaessa panevista aseista on umpiruosteessa käyttökelvottomina. Entiselle suurvallalle se on kuin potenssittoman miehen mieli elämänsä haaremissa. Mainittakoon, että USA käyttää yli puolet koko maapallon asevarustelusta ylläpitääkseen maailmanpoliisi rooliaan.

Nyt Venäjästä tehdään uhkaa urakalla, apuun hälytettiin Suomen suurlähettiläät arvioinnilla huippuasiantuntijuudesta. Eilisen asiantuntemus ei sovi enää tämän päivän suurvalta- ja suurvallaksi pyrkimyspolitiikan arviointiin. Mooses Lipponen isällisesti rauhoitteli kekkosmaiseen sävyyn sopuisuutta ja harkintaa olla tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä. Lipponen kasvoi valtiomiesmittoihin valtansa viimeisenä päivänä.

YLE jopa ilmaisi vajaamittaisena ilakointina, että "sokeat reetat" luulevat nukkuvansa läpirauhallisen Venäjän karhun käpäläkehdossa tuuditellen rauhaa ja rakkautta maiden keskinäisyydessä. Tästäkin piti saada tölväisy enemmistökansan käsityskykyyn nykytilanteesta. Näyttäisi siltä, että suuri kansa osaakin ajatella maatiaisjärjellä huomaten, ettei Venäjällä ole mitään järkevää syytä Suomen alistamiseen. Venäläiset liikemiehet ja varakkaammat kansalaisetkin kärräävät rahaa ja ostovoimaa kovina valuuttoina suomalaiselle elinkeinoelämälle viestien haluaan tehdä kauppaa ja näyttää kykyään. Kaupallisesti aktiivinen maa ei ehdi sotia. Sitoutumaton maa saa päinvastoin erityishuomiota luotettavana kauppakumppanina ollen rajoittamatta toimiaan mihinkään sotilasblokkiin. Suomen tie vapaudessa on sitoutumattomuus ja liittoutumattomuus.

YLE hoksasi vieläpä haastatella erään Pietarin alueen oppikoulun nuorkoululaisia, joille oli sopivasti syötetty sanat suuhun jo 1990-luvun sotilasopeista, joissa Suomi kategorioitiin Nato-maaksi - olematta sitä. Meiltäkin saa tarvittaessa vaikka millaisia lausuntoja - tilauksesta. Mielenkiintoista on se, että Venäjän eittämätön voimamies Vladimir Putin ei ole koskaan näin sanonut. 

 ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html  - 

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

apassi
Seuraa 
Viestejä1376

Ilkka Luoma kirjoitti:
 Miksi todisteita ei tuoda päivän valoon, kun syyllistäminen ja tekijäksi osoittaminen on näin yksilöivää - juuri Venäjän suuntaan?

En ota sen enempää asiasisältöön kantaa, mutta nuo tietoliikenne sessiot ( TCP sessio ) kuuluvat suurinpiirtein yksityiseen ja kirjesalaisuuden piiriin, eikä ole julkista materiaalia. Suomessa maan lainsäädännöllä on turvattu rikollisillekkin oikeudet.

Ei ole kauheen vakuuttavaa syytellä muita salailusta, mutta itse et suostu yleensä vastailemaan mitään ihmisten kyselyihin tai kommentteihin koskien kirjoituksiasi, muilta kuin korkeintaan siltä osin, minkä selvästi huomaa pysyvän mukavuusalueellasi. Esimerkkinä nyt vaikka joku kysyi joku päivä sitten  tuo numerosarja viesteissäsi tarkoittaa:

88 - 8574

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1939

Ilkka Luoma kirjoitti:
Tutkitaan hiukan otsikon mukaisesti lähihistoriaa --- 

...
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 23, 2007

Miksi juuri vaalien alla Venäjästä löytyikin uhkaa ja vakavaa pohdintaa?

" ... [ ... Venäjä ja Saksa tekivät energiasopimuksen kaasun toimituksesta Itämerta pitkin - se onkin nyt uhka Itämeren rauhalle. Puola vakavoitui, kun Venäjä korvaa vanhentuneita käyttökelvottomia aseita Leningradin puolustusalueella. Venäjän sukellusveneet ovatkin nyt suuri uhka, kun niitä sijoitetaan puolalaisten mukaan miltei EU:n sisämerelle ... ]

Vaalit lähestyvät. Miksi YLE - kansalaisten lupamaksuin rahoittama radio- ja televisiotoiminta - aloitti systemaattisen Nato-pohdiskelun juuri varsinaisen vaalipäivän alla. Vain Kokoomus on liputtanut Naton puolesta vastoin enemmistökansan mielipidettä. Kokoomus on galluppien mukaan nousemassa kahden suuremman sekaan, mutta halusiko YLE vahventaa karismaltaan toistaiseksi epävarman Jyrki Kataisen osakkeita julistamalla Venäjä vakavuutta ja uhkaa juuri nyt.

Tunnetusti Neuvostoliiton armeija jäi Reaganin jalkoihin tähtien sodassa. Nykyisen Venäjän armeija on vain muisto siitä 1970- ja 1980-luvun todellisesta iskukunnosta, suurin osa silloisista moderneista amerikkalaisillekkin hanttiin tarvittaessa panevista aseista on umpiruosteessa käyttökelvottomina. Entiselle suurvallalle se on kuin potenssittoman miehen mieli elämänsä haaremissa. Mainittakoon, että USA käyttää yli puolet koko maapallon asevarustelusta ylläpitääkseen maailmanpoliisi rooliaan.

Nyt Venäjästä tehdään uhkaa urakalla, apuun hälytettiin Suomen suurlähettiläät arvioinnilla huippuasiantuntijuudesta. Eilisen asiantuntemus ei sovi enää tämän päivän suurvalta- ja suurvallaksi pyrkimyspolitiikan arviointiin. Mooses Lipponen isällisesti rauhoitteli kekkosmaiseen sävyyn sopuisuutta ja harkintaa olla tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä. Lipponen kasvoi valtiomiesmittoihin valtansa viimeisenä päivänä.

YLE jopa ilmaisi vajaamittaisena ilakointina, että "sokeat reetat" luulevat nukkuvansa läpirauhallisen Venäjän karhun käpäläkehdossa tuuditellen rauhaa ja rakkautta maiden keskinäisyydessä. Tästäkin piti saada tölväisy enemmistökansan käsityskykyyn nykytilanteesta. Näyttäisi siltä, että suuri kansa osaakin ajatella maatiaisjärjellä huomaten, ettei Venäjällä ole mitään järkevää syytä Suomen alistamiseen. Venäläiset liikemiehet ja varakkaammat kansalaisetkin kärräävät rahaa ja ostovoimaa kovina valuuttoina suomalaiselle elinkeinoelämälle viestien haluaan tehdä kauppaa ja näyttää kykyään. Kaupallisesti aktiivinen maa ei ehdi sotia. Sitoutumaton maa saa päinvastoin erityishuomiota luotettavana kauppakumppanina ollen rajoittamatta toimiaan mihinkään sotilasblokkiin. Suomen tie vapaudessa on sitoutumattomuus ja liittoutumattomuus.

YLE hoksasi vieläpä haastatella erään Pietarin alueen oppikoulun nuorkoululaisia, joille oli sopivasti syötetty sanat suuhun jo 1990-luvun sotilasopeista, joissa Suomi kategorioitiin Nato-maaksi - olematta sitä. Meiltäkin saa tarvittaessa vaikka millaisia lausuntoja - tilauksesta. Mielenkiintoista on se, että Venäjän eittämätön voimamies Vladimir Putin ei ole koskaan näin sanonut. 

 ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html  - 

...

On se Venäjän kleptokratia vielä parempi:  kaupallisesti aktiivinen Venäjä ehtii sotia ja on tehnyt sitä itse asiassa koko lyhyen historiansa aikana synntyttyään Neuvostoliiton tuhkasta 1991.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11238

Tommi Turmiola kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Tutkitaan hiukan otsikon mukaisesti lähihistoriaa --- 

...
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 23, 2007

Miksi juuri vaalien alla Venäjästä löytyikin uhkaa ja vakavaa pohdintaa?

" ... [ ... Venäjä ja Saksa tekivät energiasopimuksen kaasun toimituksesta Itämerta pitkin - se onkin nyt uhka Itämeren rauhalle. Puola vakavoitui, kun Venäjä korvaa vanhentuneita käyttökelvottomia aseita Leningradin puolustusalueella. Venäjän sukellusveneet ovatkin nyt suuri uhka, kun niitä sijoitetaan puolalaisten mukaan miltei EU:n sisämerelle ... ]

Vaalit lähestyvät. Miksi YLE - kansalaisten lupamaksuin rahoittama radio- ja televisiotoiminta - aloitti systemaattisen Nato-pohdiskelun juuri varsinaisen vaalipäivän alla. Vain Kokoomus on liputtanut Naton puolesta vastoin enemmistökansan mielipidettä. Kokoomus on galluppien mukaan nousemassa kahden suuremman sekaan, mutta halusiko YLE vahventaa karismaltaan toistaiseksi epävarman Jyrki Kataisen osakkeita julistamalla Venäjä vakavuutta ja uhkaa juuri nyt.

Tunnetusti Neuvostoliiton armeija jäi Reaganin jalkoihin tähtien sodassa. Nykyisen Venäjän armeija on vain muisto siitä 1970- ja 1980-luvun todellisesta iskukunnosta, suurin osa silloisista moderneista amerikkalaisillekkin hanttiin tarvittaessa panevista aseista on umpiruosteessa käyttökelvottomina. Entiselle suurvallalle se on kuin potenssittoman miehen mieli elämänsä haaremissa. Mainittakoon, että USA käyttää yli puolet koko maapallon asevarustelusta ylläpitääkseen maailmanpoliisi rooliaan.

Nyt Venäjästä tehdään uhkaa urakalla, apuun hälytettiin Suomen suurlähettiläät arvioinnilla huippuasiantuntijuudesta. Eilisen asiantuntemus ei sovi enää tämän päivän suurvalta- ja suurvallaksi pyrkimyspolitiikan arviointiin. Mooses Lipponen isällisesti rauhoitteli kekkosmaiseen sävyyn sopuisuutta ja harkintaa olla tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä. Lipponen kasvoi valtiomiesmittoihin valtansa viimeisenä päivänä.

YLE jopa ilmaisi vajaamittaisena ilakointina, että "sokeat reetat" luulevat nukkuvansa läpirauhallisen Venäjän karhun käpäläkehdossa tuuditellen rauhaa ja rakkautta maiden keskinäisyydessä. Tästäkin piti saada tölväisy enemmistökansan käsityskykyyn nykytilanteesta. Näyttäisi siltä, että suuri kansa osaakin ajatella maatiaisjärjellä huomaten, ettei Venäjällä ole mitään järkevää syytä Suomen alistamiseen. Venäläiset liikemiehet ja varakkaammat kansalaisetkin kärräävät rahaa ja ostovoimaa kovina valuuttoina suomalaiselle elinkeinoelämälle viestien haluaan tehdä kauppaa ja näyttää kykyään. Kaupallisesti aktiivinen maa ei ehdi sotia. Sitoutumaton maa saa päinvastoin erityishuomiota luotettavana kauppakumppanina ollen rajoittamatta toimiaan mihinkään sotilasblokkiin. Suomen tie vapaudessa on sitoutumattomuus ja liittoutumattomuus.

YLE hoksasi vieläpä haastatella erään Pietarin alueen oppikoulun nuorkoululaisia, joille oli sopivasti syötetty sanat suuhun jo 1990-luvun sotilasopeista, joissa Suomi kategorioitiin Nato-maaksi - olematta sitä. Meiltäkin saa tarvittaessa vaikka millaisia lausuntoja - tilauksesta. Mielenkiintoista on se, että Venäjän eittämätön voimamies Vladimir Putin ei ole koskaan näin sanonut. 

 ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html  - 

...

On se Venäjän kleptokratia vielä parempi:  kaupallisesti aktiivinen Venäjä ehtii sotia ja on tehnyt sitä itse asiassa koko lyhyen historiansa aikana synntyttyään Neuvostoliiton tuhkasta 1991.

...

.

Tuosta vuoden 2007 IL-kirjoitusartikkelista on nyt kulunut osapuilleen 12 vuotta - kuka kertoo millaista konkreetista uhkaa Venäjä on tuona aikana kohdistanut Suomea kohtaan?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1939

Ilkka Luoma kirjoitti:
Tommi Turmiola kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Tutkitaan hiukan otsikon mukaisesti lähihistoriaa --- 

...
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 23, 2007

Miksi juuri vaalien alla Venäjästä löytyikin uhkaa ja vakavaa pohdintaa?

" ... [ ... Venäjä ja Saksa tekivät energiasopimuksen kaasun toimituksesta Itämerta pitkin - se onkin nyt uhka Itämeren rauhalle. Puola vakavoitui, kun Venäjä korvaa vanhentuneita käyttökelvottomia aseita Leningradin puolustusalueella. Venäjän sukellusveneet ovatkin nyt suuri uhka, kun niitä sijoitetaan puolalaisten mukaan miltei EU:n sisämerelle ... ]

Vaalit lähestyvät. Miksi YLE - kansalaisten lupamaksuin rahoittama radio- ja televisiotoiminta - aloitti systemaattisen Nato-pohdiskelun juuri varsinaisen vaalipäivän alla. Vain Kokoomus on liputtanut Naton puolesta vastoin enemmistökansan mielipidettä. Kokoomus on galluppien mukaan nousemassa kahden suuremman sekaan, mutta halusiko YLE vahventaa karismaltaan toistaiseksi epävarman Jyrki Kataisen osakkeita julistamalla Venäjä vakavuutta ja uhkaa juuri nyt.

Tunnetusti Neuvostoliiton armeija jäi Reaganin jalkoihin tähtien sodassa. Nykyisen Venäjän armeija on vain muisto siitä 1970- ja 1980-luvun todellisesta iskukunnosta, suurin osa silloisista moderneista amerikkalaisillekkin hanttiin tarvittaessa panevista aseista on umpiruosteessa käyttökelvottomina. Entiselle suurvallalle se on kuin potenssittoman miehen mieli elämänsä haaremissa. Mainittakoon, että USA käyttää yli puolet koko maapallon asevarustelusta ylläpitääkseen maailmanpoliisi rooliaan.

Nyt Venäjästä tehdään uhkaa urakalla, apuun hälytettiin Suomen suurlähettiläät arvioinnilla huippuasiantuntijuudesta. Eilisen asiantuntemus ei sovi enää tämän päivän suurvalta- ja suurvallaksi pyrkimyspolitiikan arviointiin. Mooses Lipponen isällisesti rauhoitteli kekkosmaiseen sävyyn sopuisuutta ja harkintaa olla tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä. Lipponen kasvoi valtiomiesmittoihin valtansa viimeisenä päivänä.

YLE jopa ilmaisi vajaamittaisena ilakointina, että "sokeat reetat" luulevat nukkuvansa läpirauhallisen Venäjän karhun käpäläkehdossa tuuditellen rauhaa ja rakkautta maiden keskinäisyydessä. Tästäkin piti saada tölväisy enemmistökansan käsityskykyyn nykytilanteesta. Näyttäisi siltä, että suuri kansa osaakin ajatella maatiaisjärjellä huomaten, ettei Venäjällä ole mitään järkevää syytä Suomen alistamiseen. Venäläiset liikemiehet ja varakkaammat kansalaisetkin kärräävät rahaa ja ostovoimaa kovina valuuttoina suomalaiselle elinkeinoelämälle viestien haluaan tehdä kauppaa ja näyttää kykyään. Kaupallisesti aktiivinen maa ei ehdi sotia. Sitoutumaton maa saa päinvastoin erityishuomiota luotettavana kauppakumppanina ollen rajoittamatta toimiaan mihinkään sotilasblokkiin. Suomen tie vapaudessa on sitoutumattomuus ja liittoutumattomuus.

YLE hoksasi vieläpä haastatella erään Pietarin alueen oppikoulun nuorkoululaisia, joille oli sopivasti syötetty sanat suuhun jo 1990-luvun sotilasopeista, joissa Suomi kategorioitiin Nato-maaksi - olematta sitä. Meiltäkin saa tarvittaessa vaikka millaisia lausuntoja - tilauksesta. Mielenkiintoista on se, että Venäjän eittämätön voimamies Vladimir Putin ei ole koskaan näin sanonut. 

 ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html  - 

...

On se Venäjän kleptokratia vielä parempi:  kaupallisesti aktiivinen Venäjä ehtii sotia ja on tehnyt sitä itse asiassa koko lyhyen historiansa aikana synntyttyään Neuvostoliiton tuhkasta 1991.

...

.

Tuosta vuoden 2007 IL-kirjoitusartikkelista on nyt kulunut osapuilleen 12 vuotta - kuka kertoo millaista konkreetista uhkaa Venäjä on tuona aikana kohdistanut Suomea kohtaan?

Shoigun viimeisimmästä uhoamisesta ja sapelinkalistelusta Suomea kohtaan ei kovin montaa kuukautta ole: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254730-venajan-puolustusministeri-uhkas...

Talouselämä-lehden kyselyn mukaan 59 prosenttia katsoo Putinin uhaksi vakaudelle.  Vajaa kolmasosa ei näe Putinin vaarantavan maanosan vakautta.  

Vasemmiston kannattajissa oli merkittävästi vähemmän pelkoa kuin koko kansassa. Kokoomuksen, vihreiden ja keskustan kannattajat pitivät Putin-uhkaa selvästi suurempana. Kaikkein eniten Putinia uhkana pitivät Rkp:n äänestäjät.  

Naiset pitivät Putinia uhkana selvästi enemmän kuin miehet. Ammattiryhmistä toimihenkilöt, asiantuntijat, johtavassa asemassa olevat ja yrittäjät pitivät keskimääräistä useammin Putinia uhkana Euroopalle.  

Taloustutkimuksella teetettyyn kyselyyn vastasi 1000 suomalaista. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Jo maaliskuussa tehty MTV Uutisten kysely antoi samansuuntaisia tuloksia.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä17052

Putin olisi varmaankin pikemmin huolissaan ellei pidettäisi uhkana, kun näkee niin paljon vaivaa ja syytää rahaa sellaisen eteen, että pidetään uhkana.

”Juomisen suhteen ilmaantuva alemmuudentunne ja kykenemättömyys johtavat siihen, että ennen niin säyseä ja mukava alkoholisti alkaa olla ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia, mikä alkaa eristää hänet muista – kukaan ei siedä kenessäkään sellaisia piirteitä, vähiten alkoholistissa.”

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

Luoman jokaviikkoinen putlerin peräreiän lutkutus taas vuorossa.

Sun pitäis oikeesti mennä hoitoon.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11238

Mr Bauglir kirjoitti:
Luoman jokaviikkoinen putlerin peräreiän lutkutus taas vuorossa.

Sun pitäis oikeesti mennä hoitoon.

...

Osaisitko kommentoida itse aihetta? 

Oletko kuullut vanhaa sanontaa: "Varas toista varkaaksi luulee"?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1939

Ilkka Luoma kirjoitti:
Mr Bauglir kirjoitti:
Luoman jokaviikkoinen putlerin peräreiän lutkutus taas vuorossa.

Sun pitäis oikeesti mennä hoitoon.

...

Osaisitko kommentoida itse aihetta? 

Oletko kuullut vanhaa sanontaa: "Varas toista varkaaksi luulee"?

Enpä ole kuullut eikä löytynyt googlellakaan.

Onko sanonta  "vanha kiinalainen"?

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Franek
Seuraa 
Viestejä161

Pekka Haavisto ei halua sinun tietävän mitään tästä kolmen vuoden takaisesta norjalaistutkimuksesta. 

"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni

Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti.

"

https://yle.fi/uutiset/3-9128359?fbclid=IwAR1flXj5KtxaMCJT38M9xjXJ_PRBl2...

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä5595

- Jos Suomi haluaa liittyä Natoon, teidän pitää ajatella ensin. Haluatteko olla mukana aloittamassa kolmatta maailmansotaa? Antisemitismi aloitti toisen maailmansodan, russofobia voi aloittaa kolmannen maailmansodan, Markov sanoi Hufvusdtadsbladetissa.

- Se saa yksinkertaisesti riittää, että Venäjää kohdellaan kuin olisimme alempiarvoisia. Eurooppa suhtautuu venäläisiin samalla tavalla kuin aikoinaan juutalaisiin. Teidän tavoitteenne on tuhota Venäjä, mutta se ei onnistu. Se ei onnistunut Napoleonilta, ei Hitleriltä. Sen sijaan tulette tuhoamaan Eurooppaa, Markov sanoi haastattelussa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000766230.html

Venäjän aggressiivinen käytös ei kuitenkaan rajoitu vain Georgiaan ja Ukrainaan. Venäjä on myös kohdistanut Suomeen ja Ruotsiin eritasoista uhkaavaa käytöstä, mikä pahentaa Baltian alueen turvallisuusongelmaa. Uhkaavaan käytökseen kuuluvat Venäjän johtajien julkiset uhkaukset, Venäjän armeijan perinteinen painostus, Venäjän tiedustelupalveluiden kanssa yhteistyössä tehdyt kyberhyökkäykset ja Venäjän hallituksen organisoima hybridihäirintä.

Yksi Itämeren alueen jännitteiden kasvun pahaenteisimmistä merkeistä ovat olleet julkiset uhkaukset, joita Venäjän johtajat ovat kohdistaneet Suomeen ja Ruotsiin niiden mahdollista Nato-jäsenyyttä koskien. Vuonna 2012 Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Nikolai Makarov kyseenalaisti Suomen oikeuden pitää sotilaallisia harjoituksia omilla alueillaan ja väitti, että ”Suomen ja Naton yhteistyö uhkaa Venäjän turvallisuutta”. Vuonna 2015 Venäjän Ruotsin-suurlähettiläs Viktor Tatarintsev varoitti, että Ruotsin liittymisestä Natoon ”seuraa vastatoimia … Venäjän on turvauduttava sotilaallisiin vastatoimiin”. Muutama kuukausi sitten presidentti Putin toisti uhkauksen tuomitsemalla jyrkästi Ruotsin mahdollisen liittymisen Natoon sanoessaan, että ”tulkitsemme sen lisäuhkana Venäjälle ja pohdimme, kuinka tämä uhka voidaan poistaa”. Putin uhkasi myös Suomea sanoen, että mikäli Suomi liittyisi Natoon, Venäjän olisi siirrettävä asevoimiaan lähemmäksi rajaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000766230.html

Putin kertoi myös että suomalaiset voivat joutua sotaan venäjän kanssa, jos suomi liittyy natoon.

Kansanedustajaehdokas ilkka luoma, eduskuntavaalit 2019, miksi vääristelet venäjän tekemisiä ja toimit samalla tavalla, kuin pietarin trollitehtaan julistajat, julistamalla vääristeltyä, venäjämyönteistä sanomaa aamusta iltaan joka päivä.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

Ilkka Luoma kirjoitti:
Mr Bauglir kirjoitti:
Luoman jokaviikkoinen putlerin peräreiän lutkutus taas vuorossa.

Sun pitäis oikeesti mennä hoitoon.

...

Osaisitko kommentoida itse aihetta? 

Osaisin. Mutta se edellyttäisi että lukisin suoltamaasi paskaa, sitä en ole erehtynyt tekemään enää pitkään aikaan. Tuskin täällä kovin moni muukaan sitä lukee.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

loimulumo
Seuraa 
Viestejä381

Putin on suuttunut, koska Eurooppa ja vapaus kiinnostaa enemmän kuin Venäjän malli.

Jos koulukiusaajalta kysytään, että miksi kiusaat, niin hän voi vastata, että kun tuo on niin nössö.

Venäjä on tuo koulukiusaaja, ei voi muutakaan kun tehdä kepposia, kiusaa ja olla ITSE ylpeä siitä mitä teki.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11238

loimulumo kirjoitti:
Putin on suuttunut, koska Eurooppa ja vapaus kiinnostaa enemmän kuin Venäjän malli.

Jos koulukiusaajalta kysytään, että miksi kiusaat, niin hän voi vastata, että kun tuo on niin nössö.

Venäjä on tuo koulukiusaaja, ei voi muutakaan kun tehdä kepposia, kiusaa ja olla ITSE ylpeä siitä mitä teki.

...

Mielipide se on tuokin.

...

Venäjään kannattaa asennoitua oikein, sattuu olemaan aivan vieressä -ja on maailman suurin raaka-aineaitta. Ellei EU' lle kelpaa suuri osa Eurooppaa - niin Kiinalle kyllä kelpaa! :-) 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1939

Ilkka Luoma kirjoitti:
loimulumo kirjoitti:
Putin on suuttunut, koska Eurooppa ja vapaus kiinnostaa enemmän kuin Venäjän malli.

Jos koulukiusaajalta kysytään, että miksi kiusaat, niin hän voi vastata, että kun tuo on niin nössö.

Venäjä on tuo koulukiusaaja, ei voi muutakaan kun tehdä kepposia, kiusaa ja olla ITSE ylpeä siitä mitä teki.

...

Mielipide se on tuokin.

...

Venäjään kannattaa asennoitua oikein, sattuu olemaan aivan vieressä -ja on maailman suurin raaka-aineaitta. Ellei EU' lle kelpaa suuri osa Eurooppaa - niin Kiinalle kyllä kelpaa! :-) 

Kiina on  suurin raaka-ainetuottaja. Tässä on vuodelta 2016 raaka-aineita maakohtaisesti. Venäjä ei ole ykkönen missään: http://resourceclips.com/2016/11/16/infographic-countries-of-origin-for-...

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11238

Tommi Turmiola kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
loimulumo kirjoitti:
Putin on suuttunut, koska Eurooppa ja vapaus kiinnostaa enemmän kuin Venäjän malli.

Jos koulukiusaajalta kysytään, että miksi kiusaat, niin hän voi vastata, että kun tuo on niin nössö.

Venäjä on tuo koulukiusaaja, ei voi muutakaan kun tehdä kepposia, kiusaa ja olla ITSE ylpeä siitä mitä teki.

...

Mielipide se on tuokin.

...

Venäjään kannattaa asennoitua oikein, sattuu olemaan aivan vieressä -ja on maailman suurin raaka-aineaitta. Ellei EU' lle kelpaa suuri osa Eurooppaa - niin Kiinalle kyllä kelpaa! :-) 

Kiina on  suurin raaka-ainetuottaja. Tässä on vuodelta 2016 raaka-aineita maakohtaisesti. Venäjä ei ole ykkönen missään: http://resourceclips.com/2016/11/16/infographic-countries-of-origin-for-...

.

...

Raaka-aineita on paljon - erilaisia, mikä onkaan yhteisvaikutus - eli millainen raaka-aineaitta Venäjä onkaan. 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Näinon0070
Seuraa 
Viestejä2881

Ilkka Luoma kirjoitti:
Tommi Turmiola kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
loimulumo kirjoitti:
Putin on suuttunut, koska Eurooppa ja vapaus kiinnostaa enemmän kuin Venäjän malli.

Jos koulukiusaajalta kysytään, että miksi kiusaat, niin hän voi vastata, että kun tuo on niin nössö.

Venäjä on tuo koulukiusaaja, ei voi muutakaan kun tehdä kepposia, kiusaa ja olla ITSE ylpeä siitä mitä teki.

...

Mielipide se on tuokin.

...

Venäjään kannattaa asennoitua oikein, sattuu olemaan aivan vieressä -ja on maailman suurin raaka-aineaitta. Ellei EU' lle kelpaa suuri osa Eurooppaa - niin Kiinalle kyllä kelpaa! :-) 

Kiina on  suurin raaka-ainetuottaja. Tässä on vuodelta 2016 raaka-aineita maakohtaisesti. Venäjä ei ole ykkönen missään: http://resourceclips.com/2016/11/16/infographic-countries-of-origin-for-...

.

...

Raaka-aineita on paljon - erilaisia, mikä onkaan yhteisvaikutus - eli millainen raaka-aineaitta Venäjä onkaan. 

Eihän siitä ole kysymys, vaan millainen ” portinvartija ” pitää aittaansa hallussa ?
Jos se takoo tuotteensa tuotot aseisiin, millä uhkaa ostajiaan, niin onko kaupassa ostajalla mitään järkeä. Kun omia puolustusmenoja, pitää korottaa vastaavasti ?
Oma tämänhetkinen mottoni on, älä osta mitään Venäjältä, mutta myyntiähän se ei estä. Jää heillä vähemmän rahaa panoksiin 👍

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat