Seuraa 
Viestejä9569

HS: Ministeriö varoittaa talouskasvun hidastumisesta: ”Parit löylyt voi vielä heittää ennen kuin kiuas kylmenee”

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006058490.html -

...
Ilkka Luoma 4.4.2019 - 22:26:

Miksi meillä hoetaan kasvua, ja sillekin kasvua? Onko vaikeaa yhdistellä tätä kasvuodotusta kuitenkin maapallon rajallisille materiaalivarannoille - täydellinen kierrätyskään ei tuo lopulta "loputtoman kasvun mahdollisuutta". Kierrätys tarvitsee energiaa. Kuka kertoo nyt milloin tuo kasvu päättyy?

Milloin loppuvat raaka-aineet, ja mahdollisuudet yhdistellä "loputonta" alkuaineiden ja molekyylien rakentelua. Entä energia, ja sen käytön lämmittävää merkitystä - rajoitammeko sitä ennen kuin luonto itsessään painaa stoppibitin tälle hullun myllylle. Lopultahan ei ole kuin maan sisuslämpöenergia, kitkan tuottama energia ja Aurinko, josta kaikki lähtevät - koko elämä. Tunnetusti Auringon sammuessa (räjähtäessä) kylmenemme syväjäähän; lähelle absoluuttista nollaa - "ikuiseen staattisuuteen", ellei sitten räjähtävä Aurinko hyörystä meitä "avaruuden tuuliin", jos sattusimme olemaan olemassa viiden-kuuden miljardin vuoden kuluttua, tai jo aikaisemmin ...

Niin, kuinka kauan me hoemme kasvua - sokeina nähdä ympäristöä, vaikkapa fossiilisten polton yhteydessä hiilijakeiden muuntumista hiilidioksidiksi ja entä happitasapaino - sillä hiilijakeiden poltto tarvitsee aina happea - vedessä, maalla kuin ilmassa - entä sähkö, sehän ei tarvitse happea, mutta miten tuo sähkö tuotetaan - Auringosta, tietty. Me ihmisnä elämme tuota hiilijakeiden kiertoa - kuoleista eläviä, tai uskonnollisesti: maasta sinä olet tullut ja maaksi jälleen tuleman.

Kasvu, lopetammeko milloin tuon mahdottoman yhtälön loputtomasta kasvusta. Milloin aisantuntijat sen hoksaavat, entä poliitikot, jotka juuri nyt herkästi lupailevat kaikenlaista - äänien toivossa. Kuka kertoisi totuuden, sen alastoman ja rajallisen totuuden? Uskaltaako joku poliitikko, vaikka sellainen joka ottaa aidosti vastuuta sanomisistaan. Onko sellaista?

...
88 - 8587

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (37)

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13336

Kerrankin sinulta aloitus jonka johdosta ei tarvitse tuntea myötähäpeää, hyvä!
Älytön nk. kerskakulutus kuriin, niin maailma muuttu paremmaksi paikaksi kaikille, ei se tällä nyky ilmastoahdistuksella muutu kuin huonommaksi, koska kerskakuluttaminen, se täytyy saada loppumaan, muuten ei hyvä seuraa.

Deimos
Seuraa 
Viestejä11257

Äkkiseltään luin: Vitutuspäivä-nyt.

BW kirjoitti: "The mad man from Tikkurila, who eats (drinks) more than he earns!
Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.
Reifengas: Saattaa säilyäkin pimeä markkina jonkin aikaa, mutta ...tuoni vie.Valtion on otettava omansa, huolehdittava omistaan, ja valtio olemme me.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lithops
Seuraa 
Viestejä258

Brainwashed kirjoitti:
Kerrankin sinulta aloitus jonka johdosta ei tarvitse tuntea myötähäpeää, hyvä!
Älytön nk. kerskakulutus kuriin, niin maailma muuttu paremmaksi paikaksi kaikille, ei se tällä nyky ilmastoahdistuksella muutu kuin huonommaksi, koska kerskakuluttaminen, se täytyy saada loppumaan, muuten ei hyvä seuraa.

Periaatteessa ihan samaa mieltä, mutta ilomastonmuutos/ilmastoahdistus, kuka sitä nyt millä nimellä kutsuukin, on myös ylikulutuksen yksi seuraus. Siitä toki samaa mieltä ihan täysin, että loputon kasvu rajallisessa ympäristössä ei ole mahdollista ja tämä fakta pitäisi jokaisen politiikantekijän jo sisäistää. Ei tuo lainalaisuus ole viime viikolla keksitty.

Yksi huvittava puoli minkä olen huomannut tässä kuluttamiskeskustelussa, jota käydään aivan liian vähän vieläkin, on se että kaivetaan esiin Afrikoita, Intioita ja Kiinoja sun muita väkimäärältään suuria maita ja ei ymmärretä että niiden keskimääräinen elintaso on hyvin alhainen verrattuna pitkälle kehittyneisiin maihin ja kulutus sitä myöden myös. Ja toisaalta, että aina vaan suuremmassa määrin kyseisissä (ja monissa muissa halpatyön) maissa joko tehdään meidänkin kulutustavarat tai haetaan ainakin raaka-aineet niihin.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä13336

Sitä juuri tarkoitan, että globaali kerskakulutushan sitä energiaa eniten syö, eli sitä vähentämällä vähennetään tehokkaimmin kaikkia päästöjäkin.

Se että esim. täällä suomessa nyt varsinkin näin vaalien alla jeesustellaan niin maan perusteellisesti ilmastoaiheella on tietyltä kantilta ihan oikein, mutta toteutusehdotukset ovat syvältä, koska aiheuttavat toteutuessaan osaltaan vain energiakulutuksen lisäystä, eli politiikot eivät itse ymmärrä millä argumenteilla jeesustelevat, varsinkin vihreät ja vasemmisto, mutta on niillä muillakin päät sannassa.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä3013

Muiden ihmisten ostamiset ei kuulu kenellekään.

Kasvua tarvitaan jo siksikin kun joutuu ottamaan lisää velkaa miljardeja vuodessa.

Jos on niin typerä, ettei tällaisia itsestäänselvyyksiä ymmärrä, minkä takia pitää hakeutua eduskuntaan.

Eduskuntaan pitäisi saada järkeviä ihmisiä, eikä mitään persaukisia kommareita, joilla on tarve sekaantua ihmisten yksityisasioihin.

okivi
Seuraa 
Viestejä1819

Tokilogi kirjoitti:
Kasvua tarvitaan jo siksikin kun joutuu ottamaan lisää velkaa miljardeja vuodessa.

Jos on niin typerä, ettei tällaisia itsestäänselvyyksiä ymmärrä, minkä takia pitää hakeutua eduskuntaan.

Minun mielestäni ihmisen pitää olla äärimmäisen typerä, jos hän luulee uusiutuvien luonnonvarojen ylikäytön voivan jatkua loputtomiin. Villinä elävät selkärankaiset ja lentävät hyönteiset ovat jo nyt tuhoutuneet maailmanlaajuisesti noin 80-prosenttisesti. Pää on tulossa vetävän käteen varsin pian.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9569

Ylikulutus on maallinen ilmaus ahneudesta ja riittämättömyyden tunteesta

[ … ylikulutuspäivä median näkökulmasta ~http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tanaan-elamme-yli-varojemme-... - ]

Me haluamme aina lisää, koska pitää näyttää ja kyetä vertailemaan omaa erinomaisuuttaan ja saada siitä kiksaatioita. Minulla on oltava suurempi, vahvempi, kauniimpi ja tehokkaampi. Asunto suurenee, auto levenee, moottorivene- ja tai -pyörä nopeutuu. Aina lisää – mikään ei riitä. Kulutamme enemmän, vaikka säästämme, omatuntoa rauhoittaen, vaihtamalla hehkulamppuja LED-valaisimiin.

Asuntojakin passivoitamme energian osalta, mutta samalla haluamme lisää neliöitä. Ennen oli koko kerrostalon yhteinen talosauna, sitten oma pieni sauna ja nyt hiljalleen kokonainen saunaosasto. Me osaamme kuluttaa – se on kuin säästä puhumista, tuttua ja turvallista ja samalla autoista tuttu itsetunnon rinnanröyhistys useammista kuin yhdestä pakoputkesta toteutuu.

Ylikulutuksen juhlaa vietetään erityisesti kehittyneissä markkinatalousmaissa

[ … me suomalaiset sijoitumme hyvin ~http://yle.fi/uutiset/suomi_karkipaata_ylikuluttajana__ruotsi_rasittaa_m... - ]

Kehitysmaat nuolevat näppejään ja purevat hammastaan. Me söimme entisten alusmaa-valtioiden toverien riisikupeilta. Herää kysymys, maksammeko joskus velkamme heille? |7 Mekin irvistelemme 0,7 bkt-prosentin kohdalla, kun haluttaisiin vastuullisten näkökulmasta viedä kehitysapua nääntyville – ainakin meidän mielestä sontaläjässä eläjille, joilla ei ole edes ilmastointia, kahta autoa, eikä kesämökkiä, joka onkin jo talviasuttava toinen koti – täällä meillä Suomessa.

Elintasoa pitää nostaa, ansaitusta ei luovuta eikä muisteta, että elämänlaatu on eri asia kuin elintaso.

...

88 - 8591

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä3013

Tässä muutama kansanedustajaehdokas ilkka luoman asiantuntematon kommetti vaalikoneista.

2. Hyvin ansaitsevien palkkaverotusta pitäisi kiristää.

Tuloeroja on kavennettava yhteiskuntarauhan ja -yhteenkuuluvuuden lisäämiseksi. Korkeatasoisen yhteiskuntamoraalin merkki on ymmärtää, ettei joku voi tarvita yli 10- kertaista nettotuloa perusnettotuloon rinnastettuna.

--

9. Alkoholia tarjoavien ravintoloiden pitäisi saada olla auki nykyistä vapaammin.

Suomalaiset juovat 12 litraa puhdasta alkoholia vuodessa, jokainen - raittiitkin! Arkisin kello 24:00 on riittävä kellonlyömä, jolloin ravintola sulkee ovensa.

23. Kouluissa kohdellaan koululaisia liian lepsusti. Tiukempi kuri tekisi kouluista parempia.

Olemmme nyt nähneet mitä "vapaakasvatus" on aikaansaanut. Opettajien asema ei ole kehuttava. Opettaja opettaa ja oppilaat oppivat - se on sääntö. Opettaja on myös kaikesta huolimatta kasvattaja kasvattajan oikeuksilla. Kuri on säällisenä ja oikeudenmukaisena eräs kasvatuselementti.

30. Kaikessa päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.

Meret lämpenevät ja se johtuu ihmisestä.  Jokainen ihmisen toimenpide pitää projisoida ympäristöön, jokainen ihmisen projekti pitää "verollistaa" siten, että haitalliset luontovaikutukset ihmisen tekeminä elimoinoidaan - säällisellä tavalla, arkijärkeäkin käyttäen!

https://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/helsinki/ehdokas/1565/

2. Kaupan ja muiden liikkeiden aukioloajat on vapautettava.

Elämme jo liiaksi suuntaavassa kulutusyhteiskunnassa. Olisi rauhoitettava tätä 'ostoskuhinaa' ja löytää elämälle muutakin kuin shoppaaminen, siksi 'rauhoitusaikana' myymälät pidetään suljettuina.

1. Euron ulkopuolella Suomi pärjäisi paremmin.

Markka olisi täsmävaluutta ja edelliset markkaongelmat on koettu ja niistä opittu. Kansallinen valuutta on kuin kirurgin veitsi - tarkkuustoimiin kehittämään kansantaloutta ja vientiä.

4. Vanhuksen ja hänen omaistensa vastuuta hoitokustannuksista on lisättävä.

Kunkin ja lähiomaisten omien varojen puitteissa. Tuntuu yhteiskuntaa ajatellen "väärältä", että sinänsä hienosti on säästetty ja kituutettu panttaamalla rahaa pankkiin myöhempää perinnönjakoa ajatellen ja sitten halutaan kuitenkin sälyttää kaikki kulut omasta terveyden- ja sairauksienhoidosta yhteiskunnalle.

2. Hyväksytään periaatepäätös uuden ydinvoimalaitosyksikön rakentamisesta.

Ydinvoima on ongelma, mutta parhaiten hallinnassa oleva. Ydinvoima on lisäksi vain väliaika-energia, kunnes aurinkovoima ja vetytalous ratkaisevat asian.

https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/helsinki/ehdokkaat/4561?emp...

jatkuu

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä3013

Yhteiskuntarauha ei ole uhattuna tuloerojen takia, vai onkos punikit suunnittelemassa jotain?

Raittiitkin juovat puhdasta alkoholia 12 litraa vuodessa ilkan mielestä, lantrinkia eivät he käytä.

Hauskanpito ravintolassa on lopetettava vuorokauden vaihtuessa, sitten on kadut täynnä kännisiä ihmisiä, kun juodaan nopeasti mahdollisimman paljon, mikä menee yleensä överiksi.

Kansanedustajille ei ihmisten juhlimiset kuulu, mutta onneksi ilkka ei ole kansanedustaja, eikä hänestä tiedefoorumissa vaalityötä tekemällä sellaista tule.

ilkan mielestä suomen pitäisi erota eu:sta, silloin joutuisi maksamaan tullimaksuja ja veroja, ja vienti ei ainakaan lisääntyisi.

Samalla kotimaista kulutusta pitäisi rajoittaa.

Tällainen älykääpiötoiminta johtaisi pysyvään taantumaan, mutta se kai on tavoitteenakin jollain kommareilla.

Oppilaiden käytöshäiriöt eivät johdu mistään vapaasta kasvatuksesta, vaan yleensä liian tiukasta kurista uskovaisessa tai alkoholistiperheessä.

Ilkan mielestä opettajienkin pitäisi kurittaa lapsia, että he oppisivat vihaamaan kaikkia aikuisia.

Opettajien pitäisi olla esimerkkinä hyvästä tyypistä, eikä tiukkapipoinen kusipää, joka huutaa naama punaisena, jos joku keskustelee jonkun kanssa pari sekuntia.

Merien lämpeneminen ei johdu ihmisestä, vaan normaalista luonnollisesta lämpenemisjaksosta, johon hiilidioksidi vaikuttaa hieman.

Kaikkea pitäisi sitten verottaa, kun ilmasto lämpenee ihmisen vaikutuksesta ainakin 0,1 astetta sadassa vuodessa, muu on ihmisestä riippumatonta lämpenemistä.

Kaupat pidetään suljettuina, millä ilkan mielestä rauhoitetaan kulutusta.

Kulutus siirtyy nettiin vielä enemmän, eikä moni yritys enää pärjää.

Siitä aiheutuisi konkursseja ja kotimaisen kulutuksen laskua, kun monet tuotteet tilattaisiin kiinasta.

Kulutusta pitäisi lisätä, eikä ajaa suomea taantumaan.

Vanhusten tai heidän omaisten pitäisi maksaa hoitokulut, vaikka ovat tehneet koko elämänsä töitä ja maksaneet veroja, joilla hyvinvointipalvelut rahoitetaan.

Vanhukset maksavat jo nyt hoidosta ja asumisesta palvelutaloissa, normaalista eläkkeestä ei montaa kymppiä jää kuukaudessa.

ilkan mielestä ydinvoima on väliaikainen ratkaisu, koska voimme tuottaa energiaa tulevaisuudessa vedystä.

Eduskuntavaaliehdoka ilkka luoma, vaalit 2019, miksi sinut pitäisi valita loisimaan eduskuntaan?, kun ei ole minkäänlaista ymmärrystä yhteisten asioiden hoidosta.

Kaikenlaisia ääliöloisia on eduskunnassa jo riittävästi, selaisiakin, joille venäläiset eivät maksa venäjämielisen propagandan julistamisesta netissä vajaa 24h vuorokaudessa.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä3013

"Me söimme entisten alusmaa-valtioiden toverien riisikupeilta. Herää kysymys, maksammeko joskus velkamme heille? |7 Mekin irvistelemme 0,7 bkt-prosentin kohdalla, kun"

--

Te söitte paljon muutakin, kun orjuutitte puolet euroopasta. Suomalaiset eivät liity sinuun tai muihin ryssiin millään tavalla, eikä suomella ole ollut mitään alusmaita, eikä siksikään velvollisuuksia alkaa toimimaan muun maailman sosiaalitoimistona velkarahalla.

Kansanedustaja ilkka luoma, eduskuntavaalit 2019, miksi suomi pitäisi mielestäsi ajaa pysyvän taantumaan ja velkakierteeseen, josta ei ole mahdollista selvitä, tekemättä leikkauksia moniinkin asioihin, jotka ihmiset sitten maksavat itse ja ostovoiman heikentyessä kotimainen kysyntä vähenee ja kun vientikään ei eu:sta eroamisen takia vedä, suomi taantuu samalle tasolle kuin venäjä.

Jos haluat sellaisia olosuhteita, muuta venäjälle. Voin maksaa menolipun, minkä saat tulostettua netistä, jos et tule ikinä takaisin etkä hanki nettiyhteyttä, ettei tarvitse olla missään tekemisissä.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä3013

okivi kirjoitti:
Villinä elävät selkärankaiset ja lentävät hyönteiset ovat jo nyt tuhoutuneet maailmanlaajuisesti noin 80-prosenttisesti.

Jos käyn ostamassa uuden puhelimen, montako selkärankaista menehtyy ja vahingoittuvatko hyönteisetkin?

Mitään lähes kaikkien eläinten sukupuuttoa ei ole uutisoitu missään, onko tietoa tästä saapunut telepaattisesti värähtelevään nesteeseen, josta tietoisuus mielestäsi syntyy?

Dr No
Seuraa 
Viestejä1435

Juu, kommunismissa ei ole/ollut ylikulutusta, itse asiassa ei ollut mitään kulutettavaa laisinkaan. Venezuela nyt on mallivaltionne, vessapaperikin on haettava naapurivaltiossa ja kolmannes väestä on karannut.

Neukkulan Apatitissa menin paikaliseen elintarvikeliikkeeseen. Ainoastaan tyhjiä kurkkupurkkeja hyllyt täynnä. Myyjä lymysi takahuoneessa, ei tullut huutelemallakaan. Sinne pojat, ei ylikulutus haittaa..

Hyvinvointi tulee vain kasvulla ja kulutuksella, päinvastainen on nihilismiä a la Linkola.

Suomen osuus käytetty? Verrattuna mihin, simpanssirhodesiaan? Ok, ei enää yhtään matua tänne, emme saa kuluttaa enää!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9569

Grafiikka

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

loimulumo
Seuraa 
Viestejä375

Lithops][quote=Brainwashed kirjoitti:

Yksi huvittava puoli minkä olen huomannut tässä kuluttamiskeskustelussa, jota käydään aivan liian vähän vieläkin, on se että kaivetaan esiin Afrikoita, Intioita ja Kiinoja sun muita väkimäärältään suuria maita ja ei ymmärretä että niiden keskimääräinen elintaso on hyvin alhainen verrattuna pitkälle kehittyneisiin maihin ja kulutus sitä myöden myös. Ja toisaalta, että aina vaan suuremmassa määrin kyseisissä (ja monissa muissa halpatyön) maissa joko tehdään meidänkin kulutustavarat tai haetaan ainakin raaka-aineet niihin.

Hei,

kannattaa vilkaista

https://www.globalis.fi/Tilastot/CO2-paeaestoet-per-asukas

niin saa ihmetellä. Intia ei todella ole pahis, mutta Kiina on.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä375

Jos historiaa katsoo taaksepäin, aina on ollut voimakas valta, joka määrää tahdin.

Kuka oikeasti luulee, että länsi luopuu elintastaan muuten kuin pakolla. Diktatuureissa aina pieni osa voi hyvin, ja koska jaetaan niukkuutta, siirrytään diktatuuriin, ja kansa kärsii ilmastonmuutoksesta.

Unkari, Turkki, Venäjä, Puola, Kiina, Afrikka, muslimivaltiot jne

okivi
Seuraa 
Viestejä1819

Tokilogi kirjoitti:
okivi kirjoitti:
Villinä elävät selkärankaiset ja lentävät hyönteiset ovat jo nyt tuhoutuneet maailmanlaajuisesti noin 80-prosenttisesti.

Jos käyn ostamassa uuden puhelimen, montako selkärankaista menehtyy ja vahingoittuvatko hyönteisetkin?

Puhelin tuskin on pahimpia ongelmiamme pienestä koostaan johtuen. Toista on pellonraivaus, rakentaminen ja liikenne.

Tokilogi kirjoitti:
Mitään lähes kaikkien eläinten sukupuuttoa ei ole uutisoitu missään, onko tietoa tästä saapunut telepaattisesti värähtelevään nesteeseen, josta tietoisuus mielestäsi syntyy?

Et sitten ole huomannut uutisointia ennen näkemättömästä ekokatastrofista ja sukupuuttoaallosta, joiden keskellä parhaillaan elämme? No, urbaanissa säkissä olet elänyt. Ehkä et tajua postaamani kuvan merkitystäkään?

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Keijona
Seuraa 
Viestejä16349

Monimutkaiseen ongelmaan on yksinkertainen ratkaisu, kun oma kielletään tai kenenkään omaa ei kunnioiteta,  niin suurin osa maapallon  vakavista ongelmista ratkeaa itsestään, ilmastonlämpeeminen, saastuminen, ylikansoitus jne.jne..  Oma ei ole ihmiselle vättämätöntä mutta yhteinen on. Kertoo paljon nykyihmisen älykyydestä, että sitä omaa, siis  ei välttämätöntä arvostetaan enemmän kuin sitä välttämätöntä, siis arvokkaampaa.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat