Seuraa 
Viestejä31

Taloustiede ei ole tiede, kuten eivät ole psykologia, yhteiskuntatieteet, valtiotieteet tai humanistiset tieteet. Mutta miksi taloustieteistä myönnetään Nobel, mutta esim. insinööritieteistä ei?

Taloustieteistä huijaus on viety äärimmilleen. Empiirisessä tutkimuksessa taloustieteissä poistetaan aineiston todelliset piirteet, jotta ne saadaan yhteensopiviksi tyhmien teorioiden kanssa.

Kyllä taloustieteilijät ovat tyhmiä. Väittävät että taloudelliset prosessit muodostavat skalaari-ilmiöitä. Vaikka tiedämme, että taloudelliset systeemit ovat vektorikenttiä. Esim. asuntojen hinnoilla on sekä määrä että suunta. Ne ovat siis vektorikenttiä, eikä skalaarisuureita kuten taloustieteilijät väittävät.

Miksi taloustieteitä kutsutaan tieteiksi joita ei eivät totisesti ole, mutta insinööritieteitä vain tekniikaksi, vaikka ovat tositieteitä.

Anonyymi

  • ylös 3
  • alas 2

Kommentit (3)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7573

Kyllä Nobelin palkintoja myönnetään ainakin fysiikassa, kemiassa ja lääketieteessä, jotka on juurikin insinööritieteitä. Teknologian Nobel-palkintoa ei taida olla?

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4550

Niinhän se on.

Taloustiede on suurta huijausta.

Siihen huijaukseen on vain uskottava.

Sellainen on inflatorinen maailmankuva.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tauko
Seuraa 
Viestejä1815

PseudoAnonyymiX kirjoitti:
"Taloustiede ei ole tiede, kuten eivät ole psykologia, yhteiskuntatieteet, valtiotieteet tai humanistiset tieteet. Mutta miksi taloustieteistä myönnetään Nobel, mutta esim. insinööritieteistä ei?"

- Nobelien jaosta eri tieteen aloille taisi päättää etupäässä Alfred Nobel itse. Esim. matematiikalle ei ole Nobeleita, johtuen Nobelin henkilökohtaisista syistä erästä naismatemaatikkoa kohtaan.
- taloustiede ei kuulu eksaktin tieteen joukkoon, kuin ei myöskään yhteiskuntatieteet jne.
Biologia lähentynee eksaktia tiedettä, ehkä psykologiakin
- Taloustieteen Nobel ei ole aito Nobelin palkinto vaan Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin muistoksi.
- taloustieteen puolella on toki vaikuttanut nimekkäitä suomalaisiakin matemaatikkoja esim. Rolf Nevanlinna ja nobelin palkinnon pokannut Bengt Holmström.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat