Kommentit (5)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä10257

"Henkisesti allerginen" on siis tosi ilmiö. Pitäisikö antaa sille ICD-luokitus?

Näköjään on jo annettu:

"Jatkuva tai toistuva poikkeuksellinen herkkyys ympäristön tavanomaisille tekijöille."

Ympäristöyliherkkyyden nimike on lisätty ICD-10-tautiluokitukseen

Miten  ympäristöyliherkkyyden mekanismi eroaa  tavallisesta allergiasta, tai astmasta? Ei välttämättä mitenkään. Wikipediassa on määritelty vastaava käsite, monikemikaaliherkkyys:

"Monikemikaali(yli)herkkyys eli haju-, hajuste- tai tuoksu(yli)herkkyys tai yleinen kemikaaliherkistymä (engl. Multiple Chemical Sensitivity, MCS) on kiistanalainen termi, jossa tavanomaisten kemikaalipitoisuuksien väitetään aiheuttavan neurologisia ja/tai hengityselinten oireita. Johtavat lääketieteelliset järjestöt kuten American Medical Association ovat todenneet, ettei kyseessä ole oikea lääketieteellinen sairaus, koska tutkimuksissa ei ole pystytty osoittamaan syy-seuraussuhdetta kemikaalialtistuksen ja monituisten oireiden välillä. Tilan ajatellaan mahdollisesti johtuvan psyykkisistä tekijöistä eli olevan luonteeltaan psykosomaattista eikä somaattista, koska sen olemassaoloa ei ole kyetty todistamaan niin sanotuilla objektiivisilla mittareilla. Sittemmin on kuitenkin saatu jonkin verran tutkimusnäyttöä monikemikaaliyliherkkyyden somaattisesta luonteesta."

Mitä väliä loppupeleissä, millä tasolla keho ylireagoi? Kun ihminen on allerginen vaikkapa siitepölylle, hän reagoi somaattisesti; mutta se sama tunne, joka toteutuu allergeenien ja reseptoreiden välillä eli kemiallisesti... voi ilmeisesti olla kehon muistissa muutenkin. Jolloin pienempikin määrä allergeenia riittää - jopa pelkkä ajatus siitä! Mielestäni tämä viittaa siihen, että laadullisesti somaattinen ja psykosomaattinen saattavat olla perimmiltään sama asia (ja näin uskon vakaasti olevan). Kaikki perustuisi tunteisiin, jopa reseptoritasolla, vaikka se tapahtuukin "tunnehierarkiassa" spesifisemmällä ja automaattisemmalla tasolla. Periaatteessa sama ilmiö olisi taustalla monessa muussakin ilmiössä, esimerkiksi fobioissa, yhden mainitakseni.

ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä10257

Wikipediasta edelleen:

"On tehty tutkimuksia, miten monikemikaaliherkkinä itseään pitävät reagoivat kemikaaleille, joille he katsovat herkistyneensä. Jos he ovat tienneet, että kemikaalia on hengitysilmassa, ovat he saaneet oireita. Jos sitä vastoin kemikaalin haju on peitetty toisella kemikaalilla tai haistaminen on estetty nenäklipsillä, ei hengitysilmassa ollut kemikaali ole aiheuttanut oireita. Tästä on päätelty, ettei kyse ole fysiologisesta herkistymisestä kemikaalille vaan psykologisesta reagoinnista, johon psykoterapia voisi mahdollisesti auttaa."

En tiedä, missä määrin ihminen voi vaikuttaa yliherkkyyteensä tahtomalla, sillä kyse lienee sellaisista aivojen psyykkisistä toiminnoista vastaavista rakenteista, jotka eivät ole ihan suoraan muutettavissa tiedon avulla. Aivan kuten siitepölyallergiaa ei voi poistaa ajattelemalla, että siitepöly ei ole niin vaarallista kuin keho luulee. Miksi yliherkkä voisi sen enempää hallita kehonsa reaktioita allergisoivaan tekijään? Heidän oireensa ovat todellisia, vaikka aina ei tarvita edes konkreettista tekijää tuottamaan tunnetta ulkoisesta uhasta - se tieto on jo heidän kehollaan, ja uskomus aktivoi sen. Varsinainen tekijä on sinänsä kuin pelkkä sanansaattaja, jota ei enää tarvita. Psykoterapia on toisaalta ainoa keino, jonka voisin kuvitella auttavan. Ja miksei jopa erittäin allergisten kohdalla? Mihin joidenkin ihmisten allergiat muuten toisinaan katoaa iän myötä, tai putkahtaa kuin tyhjästä, tai "vaihtuu" johonkin autoimmuunisairauteen? 

ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ainstaini
Seuraa 
Viestejä216

Jotkut homealtistuneet saattavat reagoida kuulemma muistoon kodistaan esim nähdessään tavaran sieltä tai valokuvan. Kai se on kuitenki suojamekanismi. Jos syöt kasan kananmunia ja sairastut siinä samassa vatsatautiin, joka ei tule niistä munista saatat saada kammon niihin muniin.

Amis (lahokannon simarusinoita täällä asustaa)

Antibiootti on Murha!!!

VoltAmp
Seuraa 
Viestejä3

Sisäilmaongelmien perussyy on H2O- molekyylin purkautumisen johdosta syntyvä  ionisaatio, joka synnyttää + merkkisiä staattisia varauksia  ja uusia yhdisteitä.

Molekyylin purkautumisen saa syntymään ulkoinen  energialähde esim. radon, korkea lämpötila, digi- verkkojen suuret taajusosat (pulssi) ja suurien invertterilaitosten sähköverkkoihin indusoituneet pulssit.

Näin syntyneet staattiset sähkövaraukset "pyörivät" sisäilmastossa sisältäen kaasuja, pölyjä itiöitä ja muita "pöpöjä". Alipaineinen ilmastointi imee lisäksi rakenteista monia haitallisia hiukkasia ja hajuja "seokseen".

Ilmastointijärjestelmän päivittämisellä siten, että korvausilman tuottoa lisäämällä saavutetaan sisäilmastoon ylipaine, jolla "sähköilmasto" normalisoituu ja tilalle saadaan poistoilma/korvausilma  lämmönvaihtimen kautta puhdas ilmasto.

Poistoilman tuottoa voidaan vähentää huomattavasti ja säästää lämm. kuluissa.,

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat