Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on ihmiskunnan suunta? Mikä ohjailee yhdyskuntia tulevaan kohtaloonsa? Voidaanko virheistä oppia? Mitenkä ihmiskunta voi tästä kehittyä paremmaksi? Olemmeko vain kehityksemme päätepisteessä ja mielessämme on vain harhakuva täydellisestä utopiasta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Kaikki, Joku, Kuka Tahansa ja Ei Kukaan

Tämä on pieni tarina neljästä henkilöstä nimeltään Kaikki, Joku, Kuka Tahansa ja Ei Kukaan.

Oli eräs tärkeä työ tehtävänä ja Kaikki olivat varmoja, että Joku tekisi sen.

Kuka Tahansa olisi voinut tehdä sen, mutta Ei Kukaan tehnyt sitä.

Joku suuttui, koska se oli Kaikkien työ.

Kaikki ajattelivat, että Kuka Tahansa olisi kyennyt tekemään sen, mutta Ei Kukaan tajunnut, että Kaikki jättäisivät sen tekemättä.

Se päättyi siten, että Kaikki syyttivät Jotakuta, kun Ei Kukaan tehnyt mitä Kuka Tahansa olisi kyennyt tekemään.

Mitä tapahtuu tulevaisuudessa?

Tässä teoriani:

Tehokas ohjus-suoja järjestelmä keksitään.
Ydinase pelottelu ei enää toimi.
Kolmas maailmansota syttyy.
Suurilukuiset barbaarit tuhoavat nykyisen sivistyksen.
Eli toinen pimeä aika koittaa.
Uudet voimat nousevat pohjalta.
Keksivät uuden tehoisan tuho-aseen.
Pelottelevat toisia tällä tuho-aseella. (2. kylmä sota)
Keksivät tehokkaan tuho-aseen torjuntamenetelmän.
4. maailmansota.

Ihmiset eivät viisastu yhtään nykyisestä, vaan jatkavat tyhmyyttään.
Vaihtoehtoisesti ihmiskunta tuhoutuu katastrofeissa, ennen kuin tälläinen kierto alkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Luulisin, että yhteiskuntajärjestelmät jatkavat kehitystään. Ehkä jonkinlainen yhdistelmä edustuksellista demokratiaa ja suoraa demokratiaa. Kansanedustajille antaisin lähinnä päätösvallan esimerkiksi energiapolitiikassa ja muussa sellaisessa politiikassa, joka edellyttää syvällistä perehtymistä. Jos suoran demokratian vaatimat tietoliikennejärjestelmät menevät epäkuntoon, kansanedustajat päättäisivät myös normaalisti kansan päättämistä asioista.

Ihmiskunnan on laajennettava teollisuutensa ja kaivostoimintansa myös avaruuteen. Muuta vaihtoehtoa ei ole, mikäli haluamme säilyttää kohtuullisen elintason sekä samalla pitää Maa elinkelpoisena.

Suomesta siirretään kaikki yritystoiminta ulkomaille. Kenenkään ei tarvitse tehdä töitä rahan vuoksi, vaan kansalaispalkka on erinomainen. Kaikilla suomalaisilla on koti-orjija ympäri maailmaa joita he opastavat työskentelemään pelloilla ja metsissä MEIDÄN hyvinvoinnin puolesta. Neekeri-orjat saavat sitten ruoan jotta jaksaa taas raataa.

Pankit, kaupat ja ravintolat ovat ainoita tuhlauksen paikkoja ja niissä suomalainen sikailee päivittäin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46488

Ei ihminen virheistään opi, noin yhteiskuntatasolla. Aika lailla on historia toistanut itseään sen jälkeen, kun laajamittainen maatalous mahdollisti kaupunkimaiset yhteisöt, joiden jäsenillä oli aikaa muuhunkin kuin ruuan etsimiseen. Tekniikka on vähitellen kehittynyt. Yhteiskunnat ovat toisaalta tulleet oikeudenmukaisemmiksi täysivaltaisksi jäseniksi katsottuja kohtaan, mutta toisaalta "muiden" häikäilemätön riisto on ollut arkipäivää aina ja on edelleen. Välillä on otettu edistysaskelia, mutta sitten taas pikku hiljaa rappeuduttu kohti tyranniaa ja mielivaltaa. Kuitenkin pitkän aikavälin trendi on ollut kohti parempaa.

Luulen ettei muutaman tuhannen vuoden aikaskaalalla mikään muutu oleellisesti. Länsimainen kulttuuri kohtaa tuhonsa, kulttuurin kehitys vähitellen tuhoaa ihmisen luonnollisen yhteisöllisyyden ja toisaalta eriarvoisuus kasvaa taas sietämättömiksi. Uskon, että kun keskiluokka tuhotaan, se on menoa parin kolmen sukupolven aikana. Keskiluokka tuhoutuu ehkä parissa sukupolvessa, jos valtaeliitti ei luovu globalisaatiosta. Muuten meidän kulttuurilla on aikaa vähän pidempään. Sitten taas rähinöidään, otetaan pari harppaavaa taka-askelta ja aletaan taas rakentaa niin kuin aina ennenkin. Ehkä seuraavaksi on kaukoidän kulttuurien, etunenässä kiinalaisten, vuoro ottaa korkeimman kulttuurin viitta harteilleen joksikin vuosisadaksi.

Sitä mitä tapahtuu kymmenien tuhansien vuosien ja sitä pitemmällä skaalalla en ala arvailemaan. Siinä ajassa on jo jonkinmoinen mahdollisuus, että luontokin aiheuttaa muutaman taka-askeleen. Ilmasto muuttuu, jääkausia tulee ja menee. Lajina ihminen varmasti sopeutuu, mutta yksilöiden elämä tuskin herkuksi muuttuu.

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, saati ohjailla. Jokainen muokkaa osaltaan tulevaisuutta teoillaan ja valinnoillaan. Viisaat oppivat virheistään, mutta harvemmin johtavat maata. Yhteiskunnilla on oma elinkaarensa ja loppu voi tulla yllättäenkin. Positiivinen ilmapiiri on paras hyvän kehityksen tae ja moottori. Liika ylellisyys ja turvallisuus veltostuttavat ihmiset. Menestystä ja kriisejä sopivassa suhteessa vie kehitystä eteenpäin, pitäen asiat oikeissa suhteissa toisiinsa nähden.

Pappani kuoli, mummoni kuolee, isäni kuolee, äitini kuolee, veljeni, kuolee, minä kuolen, lapseni kuolee, lapsen lapseni kuolee. Se on tulevaisuus.

Pappani maksoi veroja, mummoni maksaa veroja, isäni maksaa veroja...
Elämä on veroja ja kuolemaa.

Vierailija
risat
Pappani kuoli, mummoni kuolee, isäni kuolee, äitini kuolee, veljeni, kuolee, minä kuolen, lapseni kuolee, lapsen lapseni kuolee. Se on tulevaisuus.

Pappani maksoi veroja, mummoni maksaa veroja, isäni maksaa veroja...
Elämä on veroja ja kuolemaa.


Varsinkin tuolla asenteella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat