Seuraa 
Viestejä9031

Onko jääkarhu koskaan itse tappanut ja syönyt pingviinin?

Nehän elävät eri napa-alueilla, mutta ehkä eläintarhoissa tai jossain muualla pingviini on joskus vahingossa tai tarkoituksellisesti joutunut jääkarhun uhriksi? Tai onko pohjoisilla napa-alueilla joskus ennen muinoin elänyt pingviinejä?

Tiedän että tämä on hölmö kysymys, mutta tämä asia on mietityttänyt minua jo pitkään. Googlettamalla en löytänyt tapauksia.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Jos ajatellaan asiaa "syömisvietin" eli nälän kannalta, jääkarhu varmasti syö pingviinin jos se nälkäisenä pingon jossakin kohtaa.
"Syöhän" haukikin uistimia, vaikka niitä ei luonnonvesissä esiinny.
Andien vuoristoon putosi aikoinaan lentokone ja osa matkustajista säilyi hengissä. Ennen kuin hengissä säilyneet oli löydetty, nämä olivat syöneet kaiken nieltävän, hammastahnasta alkaen. Eli kyllä nälkä syöttää mitä tahansa ja mille tahansa elukalle.

Tarkkailija

Andien vuoristoon putosi aikoinaan lentokone ja osa matkustajista säilyi hengissä. Ennen kuin hengissä säilyneet oli löydetty, nämä olivat syöneet kaiken nieltävän, hammastahnasta alkaen.

He olivat syöneet myös kuolleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Epäilen kyllä että lehmä tuskin söisi lihaa, jos ruohoa ei olisi saatavilla. Ihminen syö nälissään mitä vain, koska on sekasyöjä.

Pienoisena huomautuksena liittyen asiaan,
että vain kaksi pingviinilajia elää Etelämantereen liepeillä.

Tiedän, että yleinen mielikuva pingviineistä yhdistää mielissä linnut
taapertamaan sinne jäätiköille (keisaripingviini/kuningaspingviini),
mutta todellisuudessa suurinosa pingviineistä elää aivan muualla
kuin Etelämantereen kylmillä alueilla.

Tulihan tässä viime vuonnakin se sellainen "dokumentti" niistä city-pingviineistä,
joiden asuinkaupunkia en kyllä nyt satu muistamaan.

En pitäisi yhtään mahdottomana, etteivätkö esim. Kalifornian liepeillä
asustelevat pingviinit olisi joskus asustelleet Alaskan alueilla,
jolloin ne olisivat olleet nenäkkäin jääkarhujenkin kanssa.

Todennäköisesti Ding Ding tarkoitti kysymyksellään sitä, että onko jääkarhu koskaan maapallon historiassa syönyt pingviinin, koska ne (ainakin nykymaailmassa) elävät maapallon eri puolilla.
Veikkaisin, että joskus on, tavalla tai toisella; ei mitään uutta Auringon alla!

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
runt
En pitäisi yhtään mahdottomana, etteivätkö esim. Kalifornian liepeillä asustelevat pingviinit olisi joskus asustelleet Alaskan alueilla, jolloin ne olisivat olleet nenäkkäin jääkarhujenkin kanssa.

Eleleekö pohjoisellakin pallonpuoliskolla villipingviinejä? Kaikki pingviinilajithan elävät luontaisesti etelässä, kuten allaolevassa kartassa lukee.

On tietysti mahdollista että jokin yksilö on karannut eläintarhasta ja uinut pohjoiseen jääkarhujen suihin. Mutta miten pingviini karkaisi eläintarhasta? Sehän ei osaa lentää, ja käveleekin hitaasti ja huomiotaherättävästi. Saako yksityishenkilöillä olla pingviinejä lemmikkinä missään maassa?

Vierailija
Kalevi
Epäilen kyllä että lehmä tuskin söisi lihaa, jos ruohoa ei olisi saatavilla. Ihminen syö nälissään mitä vain, koska on sekasyöjä.

Lehmät syö paperia koska niiten ruuansulatus sen sulattaa. Intiassa kaupunkeissa nuo lehmät syövät pakkauspahvia ja sanomalehtiä.

Onhan pingiivinin näköinen ja varmaan sukulainen ruokki. Se elää pohjoisella pallonpuoliskolla, jopa Suomenlahdessa niitä on paljon, olen nähnytkin niitä "livenä". Oli jäänyt verkkoomme kiinni ja syöty puoliksi. Luultavasti hylje oli sitä käynyt syömässä. Ruokki on "pohjoisen pingviini" ja kyllä sitä jääkarhu varmaan syö. Hammerfestin lahdella kuulemma joskus kävelee jääkarhuja, siellä on kadulla täytetty jääkarhu. Onko se vielä siellä? Tietääkö joku? Siitä on aikaa kun siellä viimeksi kävin. 20 vuotta tms.

Ruokki tuli tässä kuuluisaksi juuri kun niitä löydettiin sata kuolleena jostain Suomenlahden saaresta, epäiltiin lintuinfluenssaa. Ei ollut.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokki

Tuo on aika pieni, isommat on metsästetty sukupuuttoon.

Kalevi: "Epäilen kyllä että lehmä tuskin söisi lihaa, jos ruohoa ei olisi saatavilla. Ihminen syö nälissään mitä vain, koska on sekasyöjä."

Lehmistä en tiedä, mutta sellaisen olen nähnyt, kun hevonen söi jäniksenpojan.

Oltiin poikasina mummolassa heinätöissä. Pappa niitti heinää hevosvetoisella niittokoneella. Heinikossa oli jäniksenpoikia ja yksi jäi niittokoneen eteen ja terä napsasi siltä varpaan poikki. Velipoika otti jäniksen kiinni ja tarjosi sitä hevosen haisteltavaksi. Hämmästyksemme oli suuri, kun hevonen haukkasi pupun suuhnsa ja söi sen samantien.

Pappa sitten arveli, että oliskohan hevosella tullut niittohommissa suolanpuute ja suolaisen veren haju houkutti sen syömään pupun.

Lehmät ja kirahvit syövät lihaa yhtälailla kuin hevonen, veikkaisin että useimmat kasvissyöjät silloin tällöin.

Pingviini kuuluu peräjalkaisten lahkoon kuten myös kotoiset silkkiuikkumme, kuikkamme, tukkakoskelomme ja ruokkimme.
Mikään näistä ei pysty nousemaan maalta lentoon. Mutta ovat nopeita uimaan, vrt perämoottoriin.

Edit: korjattu pari typoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat