Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus tämän päivän YLE:n etusivun uutisotsikosta:

"Bussi ja juna törmäsivät Sri Lankassa
Julkaistu 27.04.2005, klo 07.28 (päivitetty 27.04.2005, klo 08.06)

Sri Lankassa on ainakin 50 ihmistä kuollut linja-auton ja matkustajajunan yhteentörmäyksessä. Loukkaantuneita on tuotu sairaalaan tähän mennessä noin 40. Kuolonuhrien määrä saattaa nousta vielä.

Onnettomuus sattui tasoristeyksessä maan keskiosassa Polgahawelan kaupungissa 60 kilometrin päässä pääkaupungista Colombosta.

Linja-auto syttyi törmäyksessä palamaan.

Reuters"

Miksi ihmeessä meille tarvitsee kertoa tuollaisesta tapahtumasta, joka on tapahtunut toisella puolella maapalloa, Polgahawelan kaungissa?

Väheksymättä omaisten surua, mutta minusta pääuutisissa EI SAISI kertoa tuollaisia triviaaleja negatiivisia juttuja Ne aiheuttavat vain turhaa tuskaa ja pahaa mieltä. Kyseisen tapaisista asioista voitaisiin mainita sanomalehdissä, mutta asia ei ole niin merkityksellinen suomalaisille, että siitä kuuluisi valistaa koko kansaa.

Minusta hyvä ohjenuora uutiskynnyksen ylitykseen olisi vaikka sellainen, että kokisimmeko asian olevan niin tärkeän, että kokisimme velvollisuudeksemme informoida uutisesta myös naapurivaltioitamme (kuvitellaan nyt, että naapurivaltioiltamme olisi "uutispiuha" poikki).

Kaikkea ei tarvi tietää, ei läheskään. Lisää positiivisia uutisia sensijaan tarvitaan!

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (9)

Olen aika samoilla linjoilla. Miksi kaikki maailman ahdistus pitää yrittää saada uutisiin, vaikka mitään positiivista harvoin raportoidaan lähialueita kauempaa? Aika masentava kuva tuotetaan ihmisille maailmasta, onko kenties jopa tarkoituskin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseessä on vain ns. vähimmän riesan tie (Tuntematon sotilas). Lehti tms. pitää saada täyteen ja tuollaiset uutiset ovat niitä helpoimpia. Riittää kun osaa kääntää uutistoimiston jutun siedettävälle suomenkielelle. Oman ja/tai oikean uutisen hakemiseen ja/tai keksimiseen voi joutua tekemään ihan oikeaa työtä.

Ihmiset haluavat jostain syystä lukea huonoja uutisia. Minä ainakin . Iltapäivälehdet hierovat käsiään kun jossain tapahtuu katastrofi. Taas saadaan lehtiä myytyä, muulla ei ole väliä. Reuters uutisoi ja tekee bisnestä uutisilla, lehdet ostavat katastrofiuutisia ennemmin kuin hyviä uutisia. Helsingin Sanomat otti itseään niskasta kiinni tässä taannoin ja alkoi julkaisemaan hyviä uutisia Afrikasta. Afrikasta kun ei tule muuta kuin huonoja uutisia, muut eivät ylitä uutiskynnystä. Afrikka on iso. Puhumme Afrikasta samalla tavalla kuin jenkit Euroopasta. Jenkit eivät mene Italiaan, Kanarialle, Saksaan tai Suomeen vaan Eurooppaan. No, heillä on kyllä surkea maantiedon taso koska he eivät välitä juurikaan muusta maailmasta.

Kuinka moni osaa kaikki Afrikan valtiot? Olihan ne koulussa opeteltava.

Internetin uutisnopeus on aiheuttanut sen, että muusta mediasta on tullut enemmän popularistisempaa. Kohta puoleen mobiililaitteissa alkaa olemaan kiinteä netti ja uutiset saadaan heti tietoon. Tämä on jo nyt, muta se yleistyy. Lehdet ovat silloin häneksessä suoraan sanottuna. Luultavasti niissä on enemmän hömppää kuninkaallisista ja muista julkkiksista.

Asimov
Ihmiset haluavat jostain syystä lukea huonoja uutisia.

Minä olen ainakin jo turtunut niihin, ei oikein enää tunnu missään vaikka olisi millainen junaturma tapahtunut jossain japaniassa.

Miksikö nega-uutisia ylläpidetään ... no koska on kysyntää.

Moni ei tahdo muuta, moni keskittyy elämässä pahaan - pahoinvointiin, koska uskoo, että se on totuus elämästä. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää ... ts. pahaa on vain se minä sitä pidät, ei mikään muu.

Eli maanjäristys ei ole paha/hyvä ... se vain on mikä on. Elämä on.

Luulen että tällä pyritään pönkittämään positiivistä Suomi kuvaa ettei kansa kapinoisi kaikkea sitä paskaa vastaan mitä täällä joudumme sietämään, joten lähinnä hyviä uutisia Suomesta, huonoja ulkomailta ja luodaan valheellinen turvallisuuden tunne ja "Suomi on paras, jee" meininki.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

nimenomaan HUONOJA uutisia: sotia, luonnonkatastrofeja jne. Tämän vuoksi välttelen uutislähetyksien seuraamista; niistä tulee vain paha mieli, kun ei itsekään voi auttaa joko lainkaan tai voi olemattoman vähän. Pelkokin lisääntyy: entä jos paha saapuu kertarysäyksin tännekin?
Miksihän negatiivinen asia on uutinen, positiivinen ei? Olisiko syynä se, että suotuisat muutokset ovat usein vähittäisiä eivätkä sen vuoksi ylitä uutiskynnystä yhtä helposti kuin pahat asiat, jotka ilmaantuvat äkisti?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Leuka
Lainaus tämän päivän YLE:n etusivun uutisotsikosta:
"Bussi ja juna törmäsivät Sri Lankassa"

Se uutinen oli tosiaan aika hyödytön. Hyvä uutistoimitus kertoisi meille mistä tämä onnettomuus johtui, kuinka yleisiä tällaiset onnettomuudet ovat Sri Lankassa, miten samanlaiset onnettomuudet voidaan vastaisuudessa välttää, ja mitä siellä matkustavien suomalaisten pitäisi ottaa huomioon. Voisi myös mainita, että junat ja lentokoneet ovat kaikesta huolimatta paljon turvallisempia kuin taksit tai muut autokyydit, jotta me emme alkaisi pelätä julkisia liikennevälineitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat