Hei!
Osaisiko joku fiksu täällä kertoa ratkaisut näihin tehtäviin? :)

Suolahapon HCl rotaatiospektrissä havaitaan aallonpituudet 60.4, 69.0, 80.4, 96.4 ja 120.4 μm, jotka ovat seurausta transitioketjusta l=8→7→6→5→4→3.

Mitä nopeammin molekyyli pyörii sitä suuremman normaalivoiman sidos joutuu kohdistamaan atomeihin. Tämän johdosta atomien välinen tasapainoetäisyys r0 kasvaa l:n kasvaessa, mikä puolestaan kasvattaa hitausmomenttia. Maolin mukaan r0=128 pm,mH=1.008 u ja mCl=35.45 u, missä u on atomimassayksikkö. Huom! atomien väliset etäisyydet ja molekyylin hitausmomentit ovat keskimääräisiä arvoja, koska molekyyli värähtelee ja pyörähtelee samanaikaisesti.

Mikä on HCl-molekyylin hitausmomentti I ensimmäisessä transitiossa 8→7 ?

Mikä on HCl-molekyylin hitausmomentti I viimeisessä transitiossa 4→3 ?

Mikä on HCl-molekyylin hitausmomentti I laskettuna massojen ja tasapainoetäisyyden r0 avulla?

Mikä on atomien välinen etäisyys (pm) laskettuna ensimmäisen transition hitausmomentista?

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä32161

Käyttäjä213813 kirjoitti:
Hei!
Osaisiko joku fiksu täällä kertoa ratkaisut näihin tehtäviin? :)

Osaisi varmaan, täällä on kemistejä. Kertooko, on toinen asia. Otaksun, että sinulle on määrätty tehtäväksi tuollaisia siksi, että sinun halutaan oppivan asioita, ja et opi mitään jos joku muu tekee tehtävät puolestasi. Vai meinaatko palkata tenttiinkin jonkun täältä?

Vaikuttaa aika perustehtävältä, johon löytyy vastaukset oppimateriaalia ja triviaalia perustietoa (esim. mikä on hitusmomentti) soveltamalla, jos kurssin pitäjällä on vähänkin tolkkua tekemisissään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat