Seuraa 
Viestejä45973

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Albert Einstein

Kun tätäkin foorumia välillä lukee niin ei voi olla ajattelematta kuinka tyhmiä ihmiset oikein on. Uskoisin, että jokainen? on joskus törmännyt tuohon tunteeseen. Netissä kun surffailee niin aina välillä näkee tyhmiä videoita joissa ihmiset tekevät tyhmiä asioita. Televisiossa pyörii tyhmiä ohjelmia, tyhmiä elokuvia, tyhmiä ihmisiä..

Yleensä tyhmyyttä pidetään älykyyden vastakohtana. Silti hyvin älykäs ihminen voi tehdä ja tekee joskus tyhmiä asioita. Sinä olet joskus tehnyt tyhmästi ja niin olen minäkin. Sillä ei ole väliä vaikka olisit kuinka älykäs ja kuinka lukenut, niin silti sinä voit ja teet joskus tyhmiä asioita.

Tyhmyys myy, ihmiset pitävät itseään fiksumpana kuin se ”tyhmä” ja se antaa ihmisille ylemmyydentunteen. Onko George Bush tyhmä? Monet varmasti sanoisivat että kyllä. Yhdysvallat, maa joka on saanut eniten nobel-palkintoja, maa jossa elää eräitä maailman johtavia tiedemiehiä, voiko oikeasti tyhmä ihminen nousta sen maan johtoon? Jos voi niin, mitä se kertoo meistä ihmisitä.

Onko tyhmyys juurtunu niin syvälle meihin, että se on yksi asia joka tekee meistä ihmisen? Minusta näin on. Tyhmyys ja älykkyys kulkevat käsi kädessä. Olisi tärkeämpää kehittää ”tyhmyystestejä” kuin ”älykkyystestejä", tämä ensimmäinen testi kertoisi jotakin todellista ihmisestä. Sinäkin olet niin tyhmä, että uhraat aikaasi jonkun tyhmän ajatuksille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Foliohattu puhui asiaa. Tyhmyystesti olisi kova juttu, jos se olisi uusi keksintö. Vaitettavasti Nokia keksi jo kännykän

Tyhmä on ehkä vähän huono sana, sisältö kuvaa enemmänkin hidasälyistä, kuin typeryyksiä tekevää ihmistä. Jos lapsi leikkinsä lopettaessaan sanoo jonkin olevan tyhmää, se tarkoittaa lapsen menettäneen mielenkiintonsa leikkiä kohtaan. Ei sitä, että leikki olisi idioottimaista tai typerää.

Mutta se saivartelusta.
Se nyt vain on tyhmää maksaa liikaa. Ilmeisesti työnantajani palkkapolitiikka.
On niin helppoa olla tyhmä ja työntää pää pusikkoon, olla välittämättä ympäristöstä ja ympäristön tapahtumista. Helppoa on myös olla laiska ja unohtaa asiat mitkä kiinnostavat, eikä ottaa niistä selvää.
Johtopäätös voisi ollakin, että ihmiset ovatkin laiskoja ja välinpitämättömiä, eivätkä tyhmiä.

Ja mitä siihen politiikan suhteeseen tyhmyyteen tulee, niin jos äänestäjät olisivat valveutuneita ja kiinnostuneita siitä, että mitä asioita ehdokkaat oikeasti ajavat ja mitä tekevät, eivätkä siitä, että mitä lupaavat ja kenen asioita väittävät ajavansa ja mitä seurauksia päätöksillä on, voisi suomenkin eduskunta olla aivan eri näköinen.

Hyvä kansalainen on aina vähän tyhmä ja helposti vietävissä. Kansallisvaltioissa pyritään kasvattamaan hyviä kansalaisia.

bdbdbd
Tyhmä on ehkä vähän huono sana, sisältö kuvaa enemmänkin hidasälyistä, kuin typeryyksiä tekevää ihmistä.

Tietenkin jokainen saa vapaasti käyttää sanan “tyhmä” kohdalla mitä sanaa haluaa joka tuntuu parhaimmalta kuvaamaan tuota ilmiötä. Useimmat varmaan sanovat arkikielessä typeriä asioita tekevää ihmistä tyhmänä. Tuo oli tyhmästi tehty tai tyhmästi sanottu jne. Ehkä ajattelematon, olisi parempi sana, ei jostain syystä ajatella asiaa loppuun asti, tai edes yritetä ajatella useammalta kantilta.

Miksi kuitenkin älykkäät ihmiset tekevät joskus tyhmiä asioita? Jokin aika sitten oli juttu kun joku suomalainen tutkija oli väärentänyt tutkimustuloksia, se oli typerästi tehty. Varmasti hän on hyvin älykäs ihminen miten hän silti saattoi tehdä jotain niin tyhmää. Ehkä ihminen valehtelee itselleen niin taitavasti, että hän alkaa uskomaan tekonsa järkevyyttä eli tekee itsepetoksen.

Tietääkö kukaan miten sanakirja määrittelee sanan tyhmä?

iisakka
Seuraa 
Viestejä848

Koska tyhmyys on suhteellinen käsite, sen määrä lienee melko vakio.

Tyhmyys on epätarkoituksenmukaisuutta. Tekoja jotka tuottavat pahaa eivätkä hyvää.

Pelkkää sanaleikkiä taitaa olla tämä. Tyhmä viesti.

Tyhmyys ja älykkyys kulkevat käsi kädessä. Olisi tärkeämpää kehittää ”tyhmyystestejä” kuin ”älykkyystestejä", tämä ensimmäinen testi kertoisi jotakin todellista ihmisestä.

Kyllä, tyhmyystesti olisi paikallan.

Voitaisi esim. kysyä: onko tärkeää, että hampaita valkaistaan, ostetaan tavaroita joita ei tarvita, käydään kauneusleikkauksissa, "juostaan" julkkisten perässä, etsitään viihdettä hinnalla millä hyvänsä jne.

Foliohattu
. Silti hyvin älykäs ihminen voi tehdä ja tekee joskus tyhmiä asioita. .

Ei jaksanu lukee vuodatustasi kokonaan, valitettavasti yli 90 % MAAILMAN ihmisistä on idiootteja.
Näillä mennään nyt...

Kaikki, siis ihan kaikki ihmiset ovat välillä idiootteja, minäkin. Älykkyys ei tahdo olla yksi lukema. Sama pätee tietoon, kaikki siis ihan kaikki ihmiset osoittavat välillä karkeaa tietämättömyyttä ihan omalla alallaankin.

On helppo pilkata toisen tyhmyyttä asiassa jossa itse on hyvä, mutta kun useimmiten (ellei kyseessä ole selkeästi heikkolahjainen ja kapea-alaista lahjakkuutta omaamaton ihminen) löytyy kyllä hyvin rivakkaan asia josta ei itse tajua mitään. Hyvin usein typerässä käytöksessä on kyse itsepetoksesta tai siitä että meillä on atomiaivot, ei mitään ideaalirakkinetta ja ne tekevät minkä tekevät.

ja noita surkimuksia jotka eivät varsinaisesti ole vammaisia on ehkä 3-5% väestöstä. Ovat silti usein onnellisia.

Viisas on tyhmän vastakohta.

Mikäli olette sen verran tyhmiä tai päättelykyvyttömiä niin selvennän teille ns. vihjeellä mikä on Viisas: 'Älykäs osaa ratkaista pulman jonka viisas osaa jo välttää'

Edit. 'Fiksu ottaa opiksi virheistään, viisas toistenkin'

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Aloittaja on aivan oikeassa. Olen ollut huomaavinani että jopa puolet ihmisistä jäävät alle keskiverron. Se on paljon se.

Lisäys:
Olen muuten varma että tämän palstan kirjoittajatkin jakautuvat kahtia. Toinen puoli jää auttamatta alle keskiverron. Kumpaan puoleen luulisit kuuluvasi. Taidanpa tehdä gallupin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Aloittaja on aivan oikeassa. Olen ollut huomaavinani että jopa puolet ihmisistä jäävät alle keskiverron. Se on paljon se.

EPÄILEMÄTTÄ, sen huomaa tässäkin topicissa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat