Seuraa 
Viestejä45973

Todennäköisyystulkinnasta on tullut oppi mutuselittää kaikki tieteellisesti kvanttifluktuaatioilla, aaltofunktiolla, potentiaalisuudella, epämääräisyydellä, tunneloitumisella jne.
Enää ei tarvitse ihmetellä onko Jumala olemassa, Jumala joka olisi määrännyt deterministiset lait, siis kausaaliketjun alullepanija. Kellomestari jonka käynnistämä mekanistinen syy-seurausketju maailma on.

Todennäköisyystulkinta väittää että kaikki on tietyllä todennäköisyydellä mahdollista. Maailma syntyi kvanttifluktuaatiosta, eli todennäköisyystapahtumasta, joten mitään ei tarvitse selittää tai olettaa alkusyyksi. Tilastollisuus syntyy jonkin ihmeellisen potentiaalisuuden kautta puhtaasta sattumasta, puhtaasta sattumasta jossa ei pitäisi olla koskaan mitään tilastollisuutta tai toistuvuutta. Puhdas sattuma on determinismin vastakohta ilman mitään toistettavuutta. Kuitenkaan tilastollista tulkintaa ei pidetä determinismin eli syy-seuraussuhteiden alaisena.
Mistään ei voi sanoa mitään varmaa, mutta kuitenkin kaiken takana on kaikenkattava selitys, jossa ei tarvita sen ihmeempiä perusteluja, vain todennäköisyyteen perustuva kvantti-ilmiö, joka mahdollistaa kaiken ilman syitä ja seurauksia. Tieteen näennäinen selitys kaikkea pakkoa, syytä tai seurausta vastaan, jonka lisäksi ei tarvitse enää perustella mitään.
Kaikki mahdollisuudet tapahtuvat tietyn todennäköisyyden mukaan, joten ei ole mitään alkusyytä. Koska epätodennäköisetkin tapahtumat tapahtuvat kunhan on tarpeeksi aikaa, niin tälläinen maailma syntyi enemmin tai myöhemmin ilman syytä vain todennäköisyydestä.

Kvantimekaniikan todennäköisyystulkinnasta on tullut näin eräänlainen lopullinen takaseinä ja kaikenselittäjä josta ei pääse läpi, koska sillä voidaan selittää tavallaan kaikki. Ei tarvita mitään syitä eikä tarvita perusteluja, vain todennäköisyysheitto tai sanoisinko todennäköisyyspeitto silmille.

Deterministinen maailman teoria tieteessä taas olisi liian hauras, koska aina voidaan esittää "mutta entäs ennen sitä". Vaikka siis pääsisimme alkuräjähdyksen singulariteettiin täydellisessä syy-seurausketjussa ilman mutua, tiedemiehiltä kysyttäisiin "mitä oli ennen". Jos tieteellä olisi raja jota taaemmas he eivät pääsisi, teologia ja filosofia kävelisivät yli.
Olisiko maailman absoluuttisella rakenteella ja ainoalla mahdollisella toteutumalla suunnittelija ja syy, joka ei voisi olla fyysinen.

Todennäköisyystulkinta taas poistaa ylikävelyn mahdollisuuden, se "selittää" tai antaa vastauksen äärettömän kauas joka suuntaan sen ihmeemmin perustelematta. Todennäköisyys toteutui.

Samalla vapaa tahto sekä sattuman vapaus on saatu myös tietyllä tapaa säilytettyä. Determinismi taas fatalistisena teoriana kieltää vapaan tahdon ja vapaan sattuman, kristinuskon opinkappaleen numero yksi. Jos kaikki tapahtuu katkeamattoman syy-seurausketjun tuloksena, minkään korkeamman voiman puuttumatta tapahtumiin, Jumalaa ei joko ole tai sitten Jumala on luonut täydellisen koneen, jossa tapahtuu kaikki ennakkoon määrättyjen lakien mukaan, siis Suuren Suunnitelman määräämänä. Jos Jumala näin on luonut ja määrännyt kaiken ennakkoon valmiiksi, mitä on ihmisen vapaan tahdon, synnin jne. osa? Voiko ihminen olla syntinen jos ei ole vaihtoehtoista polkua ja jokainen ajatus syntyy rikkumattomien luonnonlakien seurauksena? Vastaus on yksiselitteisesti EI!

Todennäköisyystulkinta mahdollistaa täten myös vapaan tahdon, eli yhden kristinuskon suuren dogmin olemassaolon ilman kritiikkiä sitä kohtaan.
Ihmisen teoissa on sen mukaan (tai ainakin se jättää) varaa aidolle sattumalle toteutua ihmisen ajatusten & tekojen tasolla.
Näin ollen tiede päästää kristinuskon ajatuksen vapaasta tahdosta kuin koiran veräjästä, eikä joudu ristiaallokkoon länsimaiden vahvan kristillisen kirkon kanssa, vaan väistää yhteentörmäyksen.

Todennäköisyystulkinta -kaiken se kattaa ja kaiken se selittää ilman selityksiä.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat