Seuraa 
Viestejä515

"Rikoskomisario kiinnostui poliitikon vanhasta paritusepäilystä – yhtäkkiä työhuoneen lukko oli vaihdettu ja kulkulupa peruttu"

" KESÄLLÄ 2017 Helsingin poliisin rikoskomisario Kari Lintilä poikkesi ruokakauppaan kotikulmillaan Laajasalossa ja törmäsi siellä työkaveriinsa.

Tästä kohtaamisesta alkoi erikoinen tapahtumaketju, joka vei poliisit rikossyytteisiin. Samalla päättyi Lintilän 40 vuotta kestänyt virkaura.

Hän oli työskennellyt 1980-luvun lopulta alkaen talousrikosten parissa. Moni juttu oli saanut paljon mediahuomiota, epäiltyinä oli ollut muun muassa suurpankkien johtajia ja suursijoittajia. Vain harva tuli tuomituksi.

Lintilä ei ollut pitänyt näkemyksiään piilossa, vaan oli kertonut myös julkisuudessa, että hänen kokemustensa perusteella laki ei ollut sama eliitille ja tavallisille ihmisille.

Esimiesten kanssa tuli erimielisyyksiä etenkin sen jälkeen, kun Lintilän johtama yksikkö selvitti, että talousrikostorjunnan määrärahoja ei käytetä talousrikostorjuntaan. Vuonna 2015 yksikkö ajettiin alas. Lintilä syytti johtoa kiusaamisesta. Esimiehet tekivät selvityspyyntöjä ja Lintilä kanteluita heistä.

Talousrikosyksikön tutkinnanjohtajaksi palanneen Lintilän tilanne oli tuttu ruokakaupassa vastaan tulleelle työkaverille, vanhemmalle konstaapelille, joka oli aiemmin työskentellyt Helsingin väkivaltarikosyksikössä.

Kollega kysyi vitsaillen rötösherrajahdista, mihin Lintilä vastasi, ”etteivät sellaiset jutut tässä koneistossa etene”.

”Siinähän kävi sitten niin kuin Jaskarin ja Vanhasen jutussa”, kollega vastasi.

”Siinähän kävi sitten niin kuin Jaskarin ja Vanhasen jutussa.”
HEITTO oli erikoinen. Kokoomuksen 2000-luvun alkuvuosien puoluesihteeriin Harri Jaskariin kohdistunut paritusepäily oli ollut laajasti julkisuudessa. Jaskaria epäiltiin ensin parituksesta ja myöhemmin myös naisen pahoinpitelyistä ja uhkailusta.

Syyte nostettiin lopulta vain tappouhkauksesta, jolle oli silminnäkijä. Jaskari tuomittiin laittomasta uhkauksesta sakkoihin. Tuomion mukaan hän oli baari-illan jälkeen jahdannut naisystäväänsä asunnollaan veitsen kanssa uhaten tappaa.

Mutta miten silloinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk) liittyi asiaan?

Poliisit kohtasivat pitkin syksyä työn merkeissä. Lintilä kyseli asiasta lisää. Vanhempi konstaapeli kertoi käynnistään Jaskarin työsuhdeasunnolla Helsingin Lapinlahdenkadulla toukokuussa 2006.

Jaskarin entinen virolainen naisystävä myi asunnolla seksiä.

Tämä oli Lintilälle entuudestaan tuttua tietoa. Kollegan kertomus sisälsi kuitenkin väitteen, jota ei ollut julkisuudessa esitetty.

Kollega kertoi naisen antaneen poliisille nipun valokuvia. Hän kertoi, että joukossa oli kuva, jossa oli Jaskarin naisystävä, toinen nainen, Jaskari ja kaksi kokoomuksen huippupoliitikkoa: Ilkka Kanerva ja Sauli Niinistö."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/rikoskomisario-kiinnostui-polii...

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Kommentit (2)

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä515

Kun entistä naisystävää kuultiin uudelleen syksyllä 2006, hän kertoi yllättävää tietoa heinäkuun alun tapahtumista. Naisen mukaan hän oli saanut ensimmäisen kuulustelun jälkeen puhelun, jossa hänen henkeään uhattiin, mikäli hän puhuisi poliisille Jaskarista.

Poliisi hankki televalvontatiedot kahdesta naisen käyttämästä puhelimesta, mutta väitettyä uhkaajaa ei saatu selville. Esitutkinnan mukaan naisen käytössä oli kolmaskin liittymä. Sen tietoja ei haettu, vaikka juuri siihen numeroon Jaskari kertoi lähettäneensä muuttoa kiirehtivän tekstiviestin 4. heinäkuuta.

Syyttäjä Jouni Peräinen ei nostanut syytettä parituksesta. Hän perusteli joulukuussa 2006 päätöstään näin:

”Tämän soiton (nainen) ei kuitenkaan ole kertonut olleen perusteena ensimmäisen kertomuksen muuttamiselle.”

Teksti on ristiriidassa sen kanssa, mitä tutkinnanjohtaja Sillanpää oli esittänyt pari kuukautta aiemmin Helsingin käräjäoikeudelle, kun poliisi haki lupaa hankkia Jaskarin entisen naisystävän televalvontatiedot.

”(nainen) muutti pian kertomustaan Jaskarin ja parituksen osalta, mutta myönsi syyskuun lopssa tämän johtuneen siitä, että heinäkuisen kuulustelun jälkeen hän sai … puhelun, missä hänet uhattiin surmata, jos hän puhuisi asioista poliisille.”

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5495

Siihen liittyy helvetin monta muuta "gatea"...

https://www.pirkanblogit.fi/2019/risto-koivula/tamperelaisen-sote-euro-tiateen-lippulaiva-konkkaan/

" Julkaistu 27.2.2019 kirjoittanut Risto Koivula

Tamperelaisen ”SOTE/EURO-tiäteen” ”lippulaiva” konkkaan

Tämä ”Euro-Tampere-tieteen” lippulaiva asetti päämääräkseen ” 100 miljoonan arvon” - ja sen varran suurin piirtein siihen pumpattiinkin: 20 miljoonaa pelkästään valtion suoria yritystukia, noin toinen mokoma EU-tukia, näitä ei kumpiakaan yleensä saa, ellei ole vastaava määrä muiden kuten yksityisten ja kuntien sijoituksia – ja kun on kyse ylipistopiirien firmasta, epäsuoraa tukea oli mahdollista ohjata proffien omaan firmaan esimerkiksi vain sitä palvelevan opetuksen ja tutkimuken avulla – jolla keinolla Nokiakin nousi – mutta FIT Biotech ei.

Se ei koskaan tuottanut mitään – paitsi puolivillaisia patentteja, joista viimeisin yhtiön ”rokotekyshiysmenetelmälle” USA:ssa viime vuonna, oikeiden tutkijoiden mahdolliseksi kiusaksi lähinnä.

Yksi promille (1 ‰ ) mulle tuosta ja todellista yhteistyötä eikä terroria, niin olisin saanut ihmeitä aikaan sovellettavan perustutkimustiedon tuottamisessa ja Suomen ja Tampereen tieteen kestävän näkyvyyden ja tieteellisen vaikutuksen parantamisessa.

Firma oli Tampereen ylliopiston rokotekehittäjien perustama 1995 professori Kai Krohnin johdolla, joka oli ensimmäinen toimitusjohtaja, mutta Firman eurokehityksen priimus moottoreina ja vallankaappajina toimi valkeakoskelainen aktiivikokoomuslainen päihdelääkäripasriskunta Pekka ja Päivi Sillanaukee (tosin Pekka ei ole lääkäri vaan biokemisti, ikinä en käynyt otilla, jotkut kaverit kylläkin…). Pariskunta erosi samoihin aikoihin, kun Päivi, silloin Tampereen teveystoimen apulaiskaupunginjohtaja, siirtyi Sosiaali- ja terveyministeriön kangsliapäälliköksi, jossa hommassa jatkaa edelleen. Sosiaali- ja terveysministeri Maria Guzenina potkaisi valtiosihteerinsä SOTE-valmistelujen ulkopuolelle (mistä henelle kaikki kunnia, ämmä pitäisi saada sieltä kokonaan wittuun!).

Touhussa oli alun pitäen piirteitä, jotka kertoivat perustutkimutoiminnassa toimineelle, että ”tuosta ei taida lpoultakaan tulla tuhkaa eikä pihkaa, ei lasta eikä paskaa! Olenkin siitä vuosien kuluessa paljon kirjoittanut keskustelupalstoille, joista useimmat on hävitetty. Siksi mulla on nyt aineistoa pieneen katsaukseen maan tiedesysteemin muuttamisen ”innovaatiosysteemiksi” lippulaivaan…

Samaan aikaan oikea tiede on jyrätty ja nitistetty myös lääketieteessä.

Peruskuvio oikean titeen ”innovaatiojärjestelmässä” on, että

– Ensin jaetaan nahka;

– sitten jätetään karhu kaatamatta;

– sitten ilmoitetaan, että kaikki tämä ”METSÄSTYSALUE kuitenkin on miedän”, samoin erilaiset tässä yhteydessä viritellyt pyssyt, ansat, kuopat ja häkit myrkyt ”ovat meidän” ja niiden käytöstä ”on maksettava meille” YMPÄRI MAAILMAA!

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006013683.html

FIT Biotech jättää konkurssihakemuksen – syynä rahoittajan keskeyttämä sopimus

... "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat