Seuraa 
Viestejä45973

Onko kellään hajua mitä demokratian jälkeen? (Tuli Civilization pelistä mieleen, siinä d. on viimeisin ja paras)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47437
Puolihullu
Onko kellään hajua mitä demokratian jälkeen? (Tuli Civilization pelistä mieleen, siinä d. on viimeisin ja paras)

Pahoin pelkään, että tätä menoa länsimailla on edessä seuraavan 100-200 vuoden aikana vähittäinen paluu aikaan, jossa pieni ökyrikas valtaeliitti hallitsee nälkärajoilla sinnittelevää orjakansaa huippuunsa kontrolloidulla teknisellä poliisivaltiolla. Kunnes sorrettu kansa alkaa aikanaan kapinaan ja demokratiakehitys alkaa ehkä alusta.

Kannattaa huomata, että nykyäänkin demokratia koskettaa varsin pientä osaa maailman väestöstä. Ja sekin on hyvin näennäistä demokratiaa, jossa valtaeliitti hyväksikäyttää ihmisen laumaeläimen vaistoja vallassa pysyäkseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neutronin hahmottelema malli toteutuu jo koko ajan. Mutta missä on se raja, jossa kapitalismi eli markkinatalous ei enää tuota voittoa. Tarkoitan tilannetta, jossa kysyntä ei enää riitä voiton tuottamiseen. Siinä on kurjistumisen raja. Sen jälkeen on taas uuden mallin aika.

Kamalan pessimistisiä ihmisiä täällä..

Minä veikkaan, että jonkinasteinen kommunismi tai sosialismi. Kommunismi ei toimi korruptoituneessa yhteiskunnassa, mutta demokraattisessa ja rehellisessä yhteiskunnassa se voi toimia. Rikkaat eivät kuitenkaan halua luopua rikkaudestaan, mutta kun aikaa kuluu, muuttuu maailma tasapainoisemmaksi ja talous menettää prioriteettinsa, on aika henkiselle kehitykselle. Tähän voi mennä kyllä vielä satoja vuosia koska tietyt valtiot eivät ole lähelläkään demokratiaa.

Tosin nyt jo Etelä-Euroopan maat yllättävät. Italia kieltää tupakoinnin julkisilla paikoilla ja Espanja sallii homoliitot. Olen pitänyt näitä maita joltisenkin suvaitsemattomina maina, mutta olen ollut väärässä. Ja ehkä EU:lla on osuutta asiaan.

Edit: typoja ja selkeyttä.

>Onko kellään hajua mitä demokratian jälkeen?

Itse uskon, että demokratian jälkeen tulee laajennettu demokratia. Ennustan:
Valtiot sinnittelevät ja ylläpitävät demokratian kipinää ja yksipuolisesti lopettavat kansainväliset monopolit ja niihin pyrkivät yritykset, estävät uskonnollisten ääriainesten yritykset sanella koulukirjoja yms, sekä kehittävät ja tukevat tiedettä/tekniikaa. Automaation/robottien määrän lisääntyessä tuotteiden hinnat pienenee, kunnes yksi ihminen tekee tuhannen työt. Töistä tulee harvojen ja valittujen harrastus/etuoikeus. Käyttöön otetaan kansalaispalkka. Kansalaispalkan eteen ihmiset joutuu osallistumaan politiikaan. Elektroniset äänestykset käyttöön, jokaisella oma eduskunta/kunnanvaltuusto kotona.

Ikävämpi visio:
Liberaalin talouspolitiikan takia maailmanlaajuinen trusti ottaa vallan, määrää hinnat, julistaa kauppasaartoja ja lopettaa lopulta demokratian. Koneisiin ja tieteeseen ei sijoiteta koska alaluokan ihmiset on halvempaa työvoimaa.

Vielä ikävempi visio:
Hihhulit otaa vallan ja johtaa maailman a) uuteen keskiaikaan b) tuhoaa sen ydinsodassa vääräuskoisia vastaan.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

D-kirjaimen jällkeen seuraava varteenotettava kirjain on F (vokaaleja ei
oteta huomiöön, koska ne eivät kuulosta oikein miltään).
Seuraavana on odotettavissa siis FEMOKRATIA.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
D-kirjaimen jällkeen seuraava varteenotettava kirjain on F (vokaaleja ei
oteta huomiöön, koska ne eivät kuulosta oikein miltään).
Seuraavana on odotettavissa siis FEMOKRATIA.

Kas kun ei KEMOPRAKTIIKKA...

Kale
Puolihullu
Onko kellään hajua mitä demokratian jälkeen? (Tuli Civilization pelistä mieleen, siinä d. on viimeisin ja paras)Diktatuuri, josta käytetään nimitystä UUSI MAAILMANJÄRJESTYS.

Internal Server Error

New World Order peruttu?

Human2.0
Internal Server Error

New World Order peruttu?

Kyllä se linkki toimii! Testasin juuri äsken.

Kale
Human2.0
Internal Server Error

New World Order peruttu?
Kyllä se linkki toimii! Testasin juuri äsken.

Jep, niin toimii, jospa siellä oli vain joku tiukempi välikysymys. Melkoinen huuhaa -saitti, vai ihan Saatanan silmä dollarissa. Melko köyhää, vrt esim tähän.

Olishan se hienoa, jos koneet tekisivät työt ja ihmiset harrastaisivat mielensä mukaan. Mitenkähän pitkään sitä kestäisi, ennen kuin kansa passivoituisi ja vaipuisi apatiaan? Roomakaan ei sitä kestänyt. Vaatii melkoista itsekuria.

Olen itsekin kova Cilization-pelin pelaaja ollut, ja innostuin kerran sitten editoimaan oman modini editorilla. Käytin sitten vähän villiä mielikuvitusta ja lisäsin sinne oman poliittisen järjestelmän: Solidarity, jonka sai käyttöönsä keksiessään geeniteknologian. Täydellinen solidaarisuus edellyttäisi ihmisen perimän muokkaamista sellaiseksi, että hän toimisi yheiskunnassa täysin sille antautuneena kuin muurahainen. Kommunismihan yrittää tätä teoriassa, mutta se ei toimi, koska se on liialti ristiriidassa ihmisen luontaisen omaneduntavoittelun kanssa.

Saa sitten nähdä toteuutuuko tämä vapaan kansalaisen painajainen ja valtaeliitin märkä uni joskus hamassa tulevaisuudessa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47437
Asimov

Minä veikkaan, että jonkinasteinen kommunismi tai sosialismi. Kommunismi ei toimi korruptoituneessa yhteiskunnassa, mutta demokraattisessa ja rehellisessä yhteiskunnassa se voi toimia.

Ei kommunismilla ole toivoakaan. Ihmiset haluavat mahdollisuuden omistaa ja kilpailla naapureidensa kanssa. Jos kommunistisessa valtiossa on edes vähän demokratiaa muuallakin kuin nimessä, äänestäjät tekevät kommunismista lopun.

Tietysti yksi vahtoehto on, että kun globalisaatio alkaa tosissaan syödä paremman keskiluokan elintasoa, valtiot alkavat rajoittaa kansainvälistä kauppaa. Nykyäänhän tuollainen uhka on nousemassa, kun länsimaiset yritykset siirtävät tuotannon lisäksi yhä enemmän tuotekehittely- ja hallintotoimintoja kaukoitään. Varakas keskiluokka on laaja ja sillä on suuri taloudellinen valta. Ei olisi ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa, kun kiukustunut aatelisto järjestää kehnolle kuninkaalle lähtöpassit.

Hyvässä tapauksessa keskiluokka käyttää valtaansa hyvin ja pakottaa poliitikot palauttamaan talouselämän kuriin. Huonossa tapauksessa rikkaat onnistuvat köyhdyttämään keskiluokan ja muutos tapahtuu aikanaan väkivaltaisesti.

Civilizationin pelaajien kannattaa kokeilla Freeciviä joka on ilmainen avoimen lähdekoodin Civilization kopio, ja menee monelta osin alkuperäisten Civilization pelien ohi (tekoäly parempaa, laajempi, paremmin muokattava...).

http://www.freeciv.org/index.php/Freeciv

Juuri tässä kuussa ilmestyi uusi 2.0 versio.

salai
Seuraa 
Viestejä9215

Voisitko Paisuvainen oikoluettaa nuo juttusi jollakin kielitaitoisella.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat