Kommentit (4)

Keijona
Seuraa 
Viestejä21899

Linkkinilkkeille kikittävää.  Onhan tuosta ollut puhetta, alkeperäisen (useinmmiten koulutetun) käsityksen ympärille rakentuu arvomaailma. Mitäs jos se ydin onkin valheellinen,  savea eikä kiveä? 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

  • ylös 9
  • alas 10
Vierailija

Toivotaan tähän ketjuun jussipussilta ainakin miljoona linkkiä...ja jättää muut ketjut rauhaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Juttu on jotakin hörönlöröä, ehkä "kahnemannia":

" Syvään juurtuneita erheellisen ajattelun malleja vilisee jokaisen päässä. Joidenkin arvioiden mukaan niitä on käytössämme yli sata. "

Ihmisellä on ääretön mahdollisten erheiden määrä, joka kokonaan usiakin, arvaamattomia erheitä voi aina keksiä -ja sellaisiin joutua.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/96834?page=1#96834

Keijona
Seuraa 
Viestejä21899

Siitähän on ollut monesti puhetta kuinka se käsitys tai talo rakentuu olemassaolevista käsityksistä, niistä mitä tiedetään olevan kätevästi saatavilla. Siksi länsimaalainen yhteiskunta ja sen jäsenten arvot ja käsitykset rakentuu paljolti kristinuskon perustalle, kuten  yksiavioisuus, uskollisuus, moraali, tai vaikka  kirjanoppineiden auktoriteettien kunnioittaminen. 

Ihminen rakentaa ja valikoi käsitystään saatavilla olevista ja ennenkaikea  parhaiten  sopivista asioista, faktoista  ja arvoista.  https://iltasatu.org/satu/kolme-pienta-porsasta/

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

  • ylös 10
  • alas 6

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat