Seuraa 
Viestejä45973

Onko täällä ketään muuta hakkerisielua, joka olisi asentanut uusimman Windows HastalaVistan?

Vaikuttaa, hmmm... erillaiselta, kuin aiemmat Windowsit. Muistia tämä vie reippaasti, mutta suoritinkäyttö ei juurikaan eroa XP:stä. Tämän päivän olen räpeltänyt, eikä vielä ole kaatunut kertaakaan
WLAN ei toimi, windows tunnistaa laitteen ja asentaa ajurit, muttei päästä syöttämään WEP-avainta. Ehkä en vain osaa

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (40)

[size=75:ro3mhfb8]Itse asensin kakkossysteemiksi. Huomasin ettei se tunnista kotiverkkoa vaikka laitteet näkyvät laitehallinnassa. Nettiin sentään pääsee. [/size:ro3mhfb8]

Itse tuli myöskin asenneltua kyseinen ohjelma koneelle. Pyörii jokseenkin raskaan tuntuisesti. Oli suuri pettymys kun ei edes verkkokortin ajureita löytänyt. Noin yleisesti vaikuttaa siltä että Vista on saanut melko paljon vaikutteita Linuxista. Saapa nähdä miltä lopullinen versio tulee näyttämään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt sain kotiverkon toimimaan myös WLAN:n kautta. Jostain syystä, ei osannnut kytkeytyä piilotetun verkkonimen kautta.

Eikö tässä ole messengeriä Ja käyttöjärjestelmä vie levytilaa 10 Gigaa

RayGlow
Noin yleisesti vaikuttaa siltä että Vista on saanut melko paljon vaikutteita Linuxista. Saapa nähdä miltä lopullinen versio tulee näyttämään...

Tuli ensimmäisenä sama asia mieleen kun tutkin Vistaa
Ehkä ne on nytten vaan tajunnut mikä toimii parhaiten

Itse en ole vielä ehtinyt Vistaa kokeilla, mutta oli tarkoituksena tässä lähipäivinä se tehdä. Mistäs te tuon asennuslevyn sitten latasitte?

Tähänastisista kommenteista Vistaa koskien en ole yhtään yllättynyt.. Olihan se tiedossa, että Vista rohmuaa muistia ihan älyttömiä määriä. Sentään yksi positiivinen muutos tuo, että ovat GUI:n erottaneet kernelistä, saattaa ehkä säästää muutamilta turhilta rebooteilta. Lueskelin tuossa aiemmin jotain feature-listaa, ja totta, Linuxista ovat ottaneet mallia. Hyvä niin.

Tiedättekö muuten, miksi päättivät muuttaa uuden Windowsin nimen Vistaksi? Se V.I.S.T.A. on lyhenne ja tulee tietenkin sanoista: Viruses, Intrusions, Spam, Trojans & Adware.

Edit: Ai niin, ja hyvä vaan etteivät ole ympänneet mitään messengeriä mukaan tuohon käyttikseen, XP:ssäkin saa asennuksen jälkeen poistaa sen vanhan Windows Messengerin aina ensitöikseen. Kyllähän tuohon Vistaan messengereitä löytyy vaikka millä mitalla. Tuossapa muutama vaihtoehto teijosterin laittaman linkin takaa:
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibili...

Vistan ja Officen saa ladattua Microsoftin sivuilta, mutta oli niin hidasta joten siirryin torrentteihin. Puolimailmaa on innoissaan lataamassa M$ tuotteita, kun kerrankin ilmaiseksi saa


No ainakin kaikki on muuttunut. Mikään ei muistuta vanhoista Windoseista, paitsi nimi. Ei tuollaista opi enää vanha käyttämään Samalla vaivalla siirryn linuxiin

Hyvä päätös untitled.

Suosittelen Ubuntua, siitä onkin juuri julkaistu uusi versio, 6.06.

http://www.ubuntu.com

Asennuslevykin on huomattavasti pienempi kuin tuo Vistan möhkäle, puhumattakaan Vistan raskaasti askeltavasta käytettävyydestä. Halutessaan voi muuten tilata Ubuntun alkuperäiset ja täysin ilmaiset (ei edes postikuluja) levyt tuolta sivustolta, Shipit-palvelun avulla. Tullee jokusen viikon viiveellä. Vaihtoehtoja on useita. Esim. PC-, 64bit PC-, ja Mac-versiot. Ja levyjä saa valinnan mukaan useita kerralla, joita voi sitten kavereillekin jakaa. Jos ja kun ei levyjä jaksa odotella, niin nopeastihan tuon Ubuntun torrenttina hakee.

untitled

Eikö tässä ole messengeriä Ja käyttöjärjestelmä vie levytilaa 10 Gigaa

Toimisikohan tuo uusi Messenger Live Vistan kanssa? Oma Vistani on perillä vasta huomenna, joten en ole sitä vielä kerennyt testaamaan. Tavoitteena saada karsittua siitä kaikki mahdollinen krääsä pois ja paljastaa alla oleva NT5 (Win2000/XP).

sfeet
Tavoitteena saada karsittua siitä kaikki mahdollinen krääsä pois ja paljastaa alla oleva NT5 (Win2000/XP).

Onnea yritykselle , kerro sitten miten kävi. Tällaisena, minun on varmaan pakko luopua Visvasta, muistia vie aivan liikaa vanhalle koneelle

Linux alkoi kiinnostamaan, kerta tuolta voi tilata levyt kotia asti ilmaiseksi. Miten linux vie muistia?
Ilman yhtään sovellusta käynnissä (paitsi pakolliset ajurit, virustutka ym..) minulla XP vie jotain ~150-200 MB. Visva näyttää samalla tavalla käynnistyksen jälkeen varaavan jo puoli gigaa

Aikoinaan sahasin vis... vai oliko se longhorn... käyntiin 128MT:llä.
Giga tuntuu riittävän Vistalle. Mutta saa sen tulille vähemmälläkin.
Puoli gigaa pitäisi riittää starttaukseen ja surffailuun.

Justiinsa sain tunti takaperin sen asenneltua, ihan ok ensivaikutelma, tosin suurin osa ajasta menee vielä ihmetellessä mikä mistäkin löytyy ja mitä uutta on tullut mukaan, mutta ehkä jo parin päivän päästä osaa paremmin kommentoida käytettävyyttä etc.
Tuosta levytilasta vielä, niin viehän se toki paljon (hibernate, swap ja system restoret etenkin), mutta suhteessa levytilaan vie Vista kuitenkin vähemmän sitä kuin männävuosien versiot.
Asentelin sen tuommoiseen Lenovon (1.7Ghz, 1GB ja 60GB) läppäriin eikä se siinä mitenkään tuntunut nykivän.
Olisi tietenkin ihan jees jos tämän keskustelun voisi pitää lähinnä aiheessa ja ihmiset voisivat jakaa kokemuksiaan ja konffejaan täällä eikä tapella jostakin Ubuntuista ja mäkeistä?

Hyvin pyörii Vmwaren alla ja hyväksyy Vmwaren omat ajuritkin. Aika lailla saa karsia turhia hömpötyksiä pois, niin muuttuu käyttäminen ihan järkeväksi. Pitää vielä testata ja ottaa liiat servicet pois, että jäljelle jää samat kuin XP tarvitsee.

Vaatii hieman totuttelua tämä uusi ulkoasu, josta puuttuu perinteiset valikot (siis Tiedosto, Muokkaa, ym...). Exploreriin ja IE:iin ne saa ilmestymään, kun painaa "Alt"-nappulaa, Officeen ei näköjään mitenkään.

Käynnistä-valikkokin on hyvin sekava, kun pitää pienessä nurkassa rullata kaikki kuvakkeet läpi, höh.

untitledNo, jos et pidä uudesta Ms Offisesta, niin ennemmin tai myöhemmin(kun Vista tulee myyntiin tai pari kuukautta myöhemmin, luulisin) Open Office tulee siihenkin saataville.

untitledille Linuxin muistinkäytöstä:

Optimitilanteessahan mikä tahansa kunnollinen Linux-jakelu käyttää 100% muistista koko ajan. Tyhjä muistihan on vaan hukkaan heitettyä konetehoa, sillä muistiin kirjoittaminen on yhtä nopeaa riippumatta siitä, sattuiko muistipaikassa sitä ennen olemaan jotain tietoa. Tästä siis seuraa päätelmä, että on järkevää laittaa sinne muuten tyhjillään olevaan muistiin jotain, jota saatettaisiin lähitulevaisuudessa tarvita, ja näinollen Linux ennakoi, mitä tietoja käyttäjä tarvitsee pian kiintolevyltä, ja laittaa ne valmiiksi muistiin.

Tietysti varsinainen kysymys oli, että paljonko muistia Linux(-jakelu) vaatii toimiakseen. Se riippuu tietysti pitkälti siitä, mitä ohjelmia ajat, ja työpöytäympäristöstä jota käytät (jos käytät). Sanoisin että 512 megatavua riittää lähes kaikkeen peruskäyttöön Gnomea tai KDE:ta pyöritettäessä, mutta vähemmälläkin tietysti pärjää jos silmäkarkkia karsii. 64 megatavuun mentäessä alkaa olla järkevämpää käyttää Fluxboxia tai muita kevyempiä ikkunamankeleita, jotka eivät täytä muistia isoilla kirjastoilla. Useimpien jakelujen kohdalla käytössä on KDE tai Gnome, mutta useimmiten tämä on suhtyeellisen helposti vaihdettavissa jälkeenpäin. Huomaa myös, että jos käytät työpöytäympäristöön kuuluvia ohjelmia, ne eivät kuluta muistia vain vähän sillä suuri osa niiden tarvitsemista tiedoista on yhteistä työpöytäympäristön kanssa.

Itse aiheesta:
Itse en ole Vistaa koneelleni asentanut, lähinnä siksi ettei minulla ole juurikaan kiinnostusta Windowsia kohtaan. Olen kyllä tutustunut siihen lukemalla sekä nähnytkin tuttuni koneella, ja itsekin kyllä huomaan että paljon siihen on Linuxista ja Mac OS X:stä kopioitu, mutta sehän on perinteinen bisneksenteon malli MS:llä, ei mitään uutta sinänsä. IE7:n kokeilu tosin kiinnostaisi hieman, lähinnä sen takia että tietäisi mihin pitää varautua tulevaisuudessa nettisivuja tehtäessä. Taidan tosin odottaa, kunnes senkin voi tehdä winellä.

Miten Aero Glass efektin saa päälle? Riittääkö Intel Extremegraphics 2
82852GM näytönohjain?

Aero Glass vaatii DirectX 9:ää täydellisesti tukevan ohjaimen, tarkemmin sanottuna Pixel Shaders 2.0 tuki pitää löytyä. Muussa tapauksessa et saa sitä mitenkään. Ilmeisesti näytönohjaimesi ei ole täydellisesti DirectX 9 yhteensopiva.

Työajan tuhoaminen jatkuu tälläkin vuosituhannella...

Aero Glassia voi muokata mieleisekseen (mm. värin voi valita vapaasti). Itse en pitänyt liiasta läpinäkyvyydestä, joka on perusasetuksilla.

noniin, kun vähän säätää ylimääräiset servicet pois, niin ei tämä vie muistia juuri XP:tä enempää, jees

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat