Seuraa 
Viestejä951

Minua kiinnostaa tiede ja sanottiin, että voisin opetella kotisivujen tekemistä. Olisiko kellään ideoita, miten nämä voisi yhdistää?

Kommentit (5)

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä2753

pöhl kirjoitti:
Minua kiinnostaa tiede ja sanottiin, että voisin opetella kotisivujen tekemistä. Olisiko kellään ideoita, miten nämä voisi yhdistää?

Jos tekee nettisivut, ne löytyy yleensä jostain googlen 10. sivulta, eli ei niitä kukaan löydä.

Sivuille tarvii laittaa riittävästi tekstiä, mikä sisältää niitä hakusanoja, joilla ihmiset googlettelevat jotain aiheeseen liittyvää.

google  adwords on palvelu, missä voi katsoa kuinka paljon hakuja on eri sanoilla tai sanayhdistelmillä ja myös googlen mainospakkomyyntisivusto, mutta sitä voi hyödyntää maksamatta mistään mitään.

Tee lista kaikista aiheeseen liittyvistä hakusanoista ja lisäksi katso mitä linkkejä google tarjoaa sivun alalaidassa tai hakusanoja kirjoittaessasi.

Näistä sanoista sitten tehdään teksti sivuille, esimerkkinä vaikka väsäämäni sivusto, http://www.finpest.com/ratpharynx-electronic-rat-trap/ mikä löytyy googlen etusivulta lähes millä tahansa rottien torjuntaan liittyvällä haulla.

Myös kuvat on hyvä optimoida, ennen sivuille lisäämistä kuvan nimeksi laitetaan vaikka rottien-torjunta-hävittäminen-rotta-ansa- ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää.

Jos googlettaa kuvahaulla rotta-ansa, löytyy sivuille liittyvä ansa sieltä ensimmäisenä.

Googletus SEO eli hakukoneoptimointi niin löytyy lisää aiheesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokilogi
Seuraa 
Viestejä2753

Jos käyttää ilmaisia palveluita, jonne sivut väsää, voi sivujen aukeaminen kestää liian kauan, mitä harva kävijä jää odottelemaan. Samasta syystä ei kannata laittaa sivuille mitään monen megan kuvatiedostoja, vaan vaikka paintin kautta rajaa kuvaa ja tallentaa jpg tiedostona.

Jos on hitaasti aukeava sivu, putoaa se googlen hakutuloksissa jonnekin.

Plush Ninja
Seuraa 
Viestejä261

Google-optimointi nyt ei varmaan ole se eka asia, mihin kiinnittää huomiota.

Kotisivuja voi tehdä erilaisilla työkaluilla, jotka enemmän tai vähemmän automatisoivat ja abstrahoivat asioita, esim. Squarespace on hyvin suosittu palvelu juuri tällaiseen. Alkuun pääsee melko nopeasti, mutta palvelu luonnollisesti maksaa rahaa kun kokeilujakso on ohi.

Jos haluaa rakennella nettisivuja ns. atomeista, niin täytyy ottaa (digitaalinen) kirja käteen ja opiskella, mistä ne on tehty. Tarvittavat tekniikat ovat lähinnä HTML5 ja CSS. Molemmat ovat kerta-annoksena ahmittaviksi aivan liian suuria kokonaisuuksia, joten kannattaa aloittaa pienestä. Käy vaikka läpi nuo linkatut tutoriaalit.

Samalla selviää, millaisilla työkaluilla sivuja yleensä rakennellaan. Ihan alussa riittää vaikka Notepad ja joku FTP-ohjelma. Myöhemmin saatat huomata, että tämähän on ihan pepusta ja löydät Googlella jotain parempaa, koska et ollut maailman ensimmäinen ihminen, jolla oli sama ongelma. Päädyt tod. näk. käyttämään jotain fiksumpaa tekstieditoria, joka osaa itse siirtää sivut palvelimelle. Ja sisältää versionhallinnan. Ehkä jopa näyttää sivut selaimessa sitä mukaa kun muokkaat niitä jne.

Saadaksesi sivut nettiin, tarvitset palvelun jossa niitä voi hostata. Näitä on tsiljoona ja yksi eritasoista ja -hintaista. Google auttaa, "free web hosting" ja siitä sitten etiäpäin.

PS: jos opiskelet HTML5:n ja seuraat viisaampien ohjeita, et tarvitse mitään Google-optimointia, koska sivustosi on valmiiksi semanttisesti selkeä ja oikeaoppinen, mistä hakukoneet tykkäävät. Älä haksahda mihinkään poppakonsteihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat