Seuraa 
Viestejä538

Mitä ilmeisemmin USA:ssa koetaan että elämme sota-aikaa. Mitenkään muuten ei voi ymmärtää sellaisen tuotannon jatkamista joka on osoittautunut taloudellisesti täysin kannattamattomaksi. Jo viime vuonna totesivat useat energia-alan julkaisut että investoijien usko liusketuotannon (shale) on hiipunut. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä negatiivinen kassavirtakin oli jo 2.1 miljardia dollaria. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä negatiivinen kassavirta nousi jo 2.5 miljardiin dollariin 30 suurimman tuottajan tiedotteissa.

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (8)

JPI
Seuraa 
Viestejä29395

molineux kirjoitti:
Mitä ilmeisemmin USA:ssa koetaan että elämme sota-aikaa. Mitenkään muuten ei voi ymmärtää sellaisen tuotannon jatkamista joka on osoittautunut taloudellisesti täysin kannattamattomaksi. Jo viime vuonna totesivat useat energia-alan julkaisut että investoijien usko liusketuotannon (shale) on hiipunut. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä negatiivinen kassavirtakin oli jo 2.1 miljardia dollaria. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä negatiivinen kassavirta nousi jo 2.5 miljardiin dollariin 30 suurimman tuottajan tiedotteissa.

Hyvä!

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1609

Fossiiliset polttoaineet hallitsevat energian tuotantoa vielä pitkän aikaa. Onneksi kivihiilihiilivarannot riittävät vielä vuosikymmeniksi.    Särötystekniikka auttaa tällä hetkellä USA'ta hallitsemaan öljyn hintakehitystä.

Eihän se halpaa ole, mutta kun vallasta on kysymys, mikään ei ole liian kallista.

Lisäksi  tällä  pidetään Venäjä liekassa.

Tiedemiehet  yrittävät koko ajan  kehittää uutta ydinvoimaa ottamaan paikkansa energian tuotannossa  Esim. Thorium voimalaitoksia 

Tuulimyllyt ovat tietysti koko ajan tehokkaampia, mutta niille  jää kuitenkin vain marginaalinen osuus energian tuotannosta ja perusvoima on pakko varmistaa. Skandinavia on parhaiten varautunut tähän suurten vesialtaidensa ansiosta.

Saksassa  voidaan polttaa rusko- ja kivihiiltä vielä pitkään. Kansleri Merkel tulee jäämään historiaan hyvin ristiriitaisten asioiden takia. Hän pysäytti toimivia ydinvoimalaitoksia ennen  kun niiden käyttöikä oli loppu. Siten hän  pyrki koko ajan lisäämään kivihiilen käyttöä, vaikka uskoi CO2 vaikutukseen

USA:ssa kärsittiin pitkään  siitä, että oltiin OPEC*n ja muiden öljyntuottajien armoilla. Kun särötys keksittiin ja Pohjoisella Jäämerellä alettiin pumpata öljyä, todettiin USA*ssa, että nyt emme ole muiden pomputeltavissa

Öljy saa maksaa juuri sen verran, että USA hallitsee öljyn hinnan kehitystä, eikä talousahdingossa kamppaileva Venäjä.

Venäjältä oli surkea yritys nostaa öljyn hintaa, aiheuttamalla konfliktin  Hormusin  salmessa  ja saada Trump nostamaan öljyn  hintaa, pommittamalla Irania.

Mitä Putin keksii seuraavaksi, konflikti Ukrainassa on jäätynyt ja se maksaa jo liikaa.

Yritys lähentyä Eurooppaa on nyt meneillään, mutta hänen pitäisi tehdä jotain raflaamampaa. 

Jäämme innolla odottamaan, uuden sodan aloittaminen maksaisi liikaa.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1609

OPEC ei enää yksin määrää öljyn hintaa, kun USA’sta on tullut öljyn ja kaasun nettoviejä.

Heidän intressinsä on pitää öljyn hinta 60-70 US välillä, että särötys vielä kannattaa.

Tämä on huono uutinen Venäjälle, jolla ei ole aseiden lisäksi oikein muuta myytävää.

Suomi voisi nyt auttaa Venäjän Karjalaa taloudellisesti alkamalla tuomaan enemmän  raakapuuta. Kemin ja Kemijärven  sellutehtaiden suunnittelu on jo alkanut. Kuopion sellutehtaan toteutuminen on vielä kysymysmerkki, koska se tulisi alueelle, jolla ei aikaisemmin ole ollut sellutehdasta.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/iea-kasvava-oljyntuotanto-yhdysva...

IEA: Kasvava öljyntuotanto Yhdysvalloissa saa tuotannon ylittämään globaalin kysynnän

IEA arvioi raportissaan, että öljyntuottajat rajoittavat tuotantoaan yhä entisestään tukeakseen hintaa. Järjestö sanoi raportissaan, että OPEC-öljyn kysyntä voisi pudota 28 miljoonan tynnyriin päivässä. Tällä hetkellä öljyntuottajamaat tuottavat öljyä noin 30 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Huhtikuussa öljyntuottajamaiden tuotanto oli neljän vuoden pohjissaan, kun Saudi-Arabia leikkasi tuotantoa vielä sovittua enemmän. Myös Yhdysvaltojen ja Iranin väliset jännitteet ovat luoneet mustalle kullalle nousupainetta.

Kiina kertoi tänään muiden julkaisujen ohella, että sen raakaöljyntuonti kesäkuussa kasvoi toukokuusta. Tuonti jäi kuitenkin huhtikuisesta huipustaan.

Öljy oli perjantaina lähellä kuusiviikkoista huippuaan, kun yhdysvaltalaiset tuottajat kertoivat tuotannon leikkaantuvan yli puolella hirmumyrskyn Barryn takia. Tynnyri WTI-laatua oli 0,9 prosentin nousussa 60,7 dollarissa. Pohjanmeren Brent-laatu oli puolestaan prosentin nousussa 67,2 dollarissa.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1609

USA’n öljyntuotanto kasvaa vauhdilla, mikä vain vahvistaa USA’n valta-asemaa öljyn ja kaasun nettoviejänä.

Huhtikuussa 2018 tuotanto  oli 11 milj barrelia/päivä ja tänä vuonna huhtikuussa jo 12 milj b/d.

Päätuotanto alueella Texs’ssa särötystekniikka on kehittynyt koko ajan. Nyt pora kääntyy halutussa syvyydessä vaakasuoraan. Särötys tehdään painevedellä.  Särötyksesta aiheutuvista jätevesiongelmista ei ole raportoitu viime aikoina.

Samasta pystyreiästä  voi  porata viuhkamaisesti useampaan suuntaan, mikä entisestää pienentää  kustannuksia

USA tekee kauppapolitiikkaa, kun se vastustaa uutta kaasuputkea Venäjältä Saksaan. Liika sitoutuminen Venäjän kaasuun asettaisi EU:n liian riippuvaiseksi  Venäjästä.  on vain keksitty tekosyy nihkeään suhtautumiseen.

USA:ssa on ruvettu rakentamaan mittavia vientisatamia nesteytetyn maakaasun vientiä varten.

Ensimmäiset uudet vientisatamat valmistuivat 2016, kapasiteetiltaan 1 miljardia kuutiojalkaa päivässä

(billion cubic feet per day)

Vuoteen 2021 mennessä toteutetaan parikymmentä  uutta satamaa niin, että kapasiteetti nousee  10 kertaiseksi 

Amerikkalaisia harmittaa, että uusi putki vähentää heidän vientimahdollisuuksiaan  Eurooppaan.  Eurooppalaiset taas ovat tyytyväisiä tilanteesta, mikä antaa mahdollisuuden neuvotella edullisempia ostosopimuksia,  kun on kaksi tasavahvaa isoa toimittajaa.

Suomen ja Eestin  välille ollaan  rakentamassa kaasuputkea. Sen valmistuttua emme ole enää pelkästään Venäjältä tulevan kaasuputken varassa

Meksikon lahdella avataan koko ajan uusia porauskohteita ja Trump on antanut ensimmäiset luvat porata öljyä Alaskan pohjoispuoleisilla vesillä.

https://wattsupwiththat.com/2019/07/15/energy-dominance-us-crude-oil-pro...

Energy Dominance: US Crude Oil Production Tops 12 Million Barrels per Day in April!

by David Middleton JULY 8, 2019
U.S. crude oil production surpassed 12 million barrels per day in April

U.S. crude oil production and lease condensate reached another milestone in April 2019, totaling 12.2 million barrels per day (b/d), according to EIA’s latest Petroleum Supply Monthly. April 2019 marks the first time that monthly U.S. crude oil production levels surpassed 12 million b/d, and this milestone comes less than a year after U.S. crude oil production surpassed 11 million b/d in August 2018.

Texas and the Federal Offshore Gulf of Mexico (GOM), the two largest crude oil production areas in the United States, both reached record levels of production in April at 4.97 million b/d and 1.98 million b/d, respectively. Oklahoma also reached a record production level of 617,000 b/d.

The U.S. onshore crude oil production increase is driven mainly by developing low permeability (tight) formations using horizontal drilling and hydraulic fracturing. EIA estimates that crude oil production from tight formations in April 2019 reached 7.4 million b/d, or 61% of the U.S. total.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1609

Demokraattien Alexandria Ocasio-Cortez käy tosissaan taistelua ilmastonmuutosta vastaan. Nyt kohteena oli tuleva särötys tuotantolaitos.

Alkaa tulla yhä enemmän takkiin, kun hän innostuu liikaa eikä pysy enää ”asiassa”

Tiedemiehillä alkaa olla mitta täynnä tätä CO2 hömppää  ja arvostelevia kannanottoja tulee yhä enemmän.

https://wattsupwiththat.com/2019/09/24/democrat-on-aoc-fracking-claim-we...

Democrat On AOC Fracking Claim: ‘We Do Ourselves No Favors When We Ignore Science’

Jason Hopkins Immigration and politics reporter

September 23, 2019 8:35 PM ET

Alexandria Ocasio-Cortez visited a “fracking” site in Colorado, and tweeted out a video that purported to show it was releasing toxic emissions.

However, several hydraulic fracturing experts noted that no fracking was actually taking place at the rig, and that the camera was not showing emissions, but heat signatures.

A Democratic politician tweeted back at Ocasio-Cortez, telling her that “we do ourselves no favors” when Democrats deny facts and science.

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez suggested to her millions of Twitter followers that a “fracking” site she visited was releasing toxic emissions, but experts pointed out that the site is not even fracking, and the video she tweeted about caught heat signatures — not emissions.

Democratic New York Rep. Ocasio-Cortez visited Colorado on Saturday to attend Boulder County’s Truman dinner and headlined a Green New Deal event at Boulder High School. On that same day, she visited a “fracking” site in Broomfield, and tweeted about it.

“I’m in Colorado [with Democrat Rep. Joe Neguse] visiting communities whose air is being poisoned by fracking. What we’re seeing is appalling. Companies are building fracking sites on public lands, across the street from schools + homes. Their toxic emissions are invisible. This camera sees them,” the freshman congresswoman wrote.

Included in her tweet was a video of the fracking facility, along with an infrared camera that, she suggested, caught toxins emanating from the site. The tweet has since garnered over 13,000 retweets.

esko

Shockrates
Seuraa 
Viestejä1818

Käyttäjä4369 kirjoitti:
Fossiiliset polttoaineet hallitsevat energian tuotantoa vielä pitkän aikaa. Onneksi kivihiilihiilivarannot riittävät vielä vuosikymmeniksi.    Särötystekniikka auttaa tällä hetkellä USA'ta hallitsemaan öljyn hintakehitystä.

Eihän se halpaa ole, mutta kun vallasta on kysymys, mikään ei ole liian kallista.

Lisäksi  tällä  pidetään Venäjä liekassa.

Tiedemiehet  yrittävät koko ajan  kehittää uutta ydinvoimaa ottamaan paikkansa energian tuotannossa  Esim. Thorium voimalaitoksia 

Tuulimyllyt ovat tietysti koko ajan tehokkaampia, mutta niille  jää kuitenkin vain marginaalinen osuus energian tuotannosta ja perusvoima on pakko varmistaa. Skandinavia on parhaiten varautunut tähän suurten vesialtaidensa ansiosta.

Saksassa  voidaan polttaa rusko- ja kivihiiltä vielä pitkään. Kansleri Merkel tulee jäämään historiaan hyvin ristiriitaisten asioiden takia. Hän pysäytti toimivia ydinvoimalaitoksia ennen  kun niiden käyttöikä oli loppu. Siten hän  pyrki koko ajan lisäämään kivihiilen käyttöä, vaikka uskoi CO2 vaikutukseen

USA:ssa kärsittiin pitkään  siitä, että oltiin OPEC*n ja muiden öljyntuottajien armoilla. Kun särötys keksittiin ja Pohjoisella Jäämerellä alettiin pumpata öljyä, todettiin USA*ssa, että nyt emme ole muiden pomputeltavissa

Öljy saa maksaa juuri sen verran, että USA hallitsee öljyn hinnan kehitystä, eikä talousahdingossa kamppaileva Venäjä.

Venäjältä oli surkea yritys nostaa öljyn hintaa, aiheuttamalla konfliktin  Hormusin  salmessa  ja saada Trump nostamaan öljyn  hintaa, pommittamalla Irania.

Mitä Putin keksii seuraavaksi, konflikti Ukrainassa on jäätynyt ja se maksaa jo liikaa.

Yritys lähentyä Eurooppaa on nyt meneillään, mutta hänen pitäisi tehdä jotain raflaamampaa. 

Jäämme innolla odottamaan, uuden sodan aloittaminen maksaisi liikaa.

Oletko tosissasi? Vuosikymmeniksi vain? Olen ollut uskossa että sadoiksi vuosiksi ellei jopa 1000 vuotta.

-Shock-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat