Seuraa 
Viestejä45973

No niin kerrankin asiaa tutkista.

Minkälaista on nykytutkien kehitys?

Olisiko tulevaisuudessa mahdollisuutta luoda pieniä puolustusalueita pienien tutkien avulla? Tämä tapahtuisi siten, että tutkien avulla itsenäiset asejärjestelmät (miinat, automaattiaseet) tuhoaisivat vihollisen.

Mullistaisiko se sodankäynnin, jos pienemmät organisoidut joukot ottaisivat tutkajärjestelmän avulla jonkin pienemmän alueen esimerkiksi 500m X 500m täydellisesti haltuunsa vaikkapa 2 tunniksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Niin kauan kun siihen paikkaan voidaan ampua 10 kilometrin päästä tykistökeskitys, ei asialla ole mitään merkitystä.

Radionkin käyttäminen metsässä on hieman arveluttavaa, kun se voidaan jokseenkin tarkasti kolmiomitata ja ampua kranaatinheittimellä perään.

Liikkuvan lämmönlähteen suuntaan ampuvia vehkeitä oli jo 80-luvulla tai aikaisemmin, ilmeisesti muillakin tunnistustavoilla toimivia on.

Siprin Raportissa tavallisista aseista (1975) väitettiin että vietnamin sodan aikana USA pudotti viidakkoon erilaisi avehkeitä joilla voitiin valvoa porukan liikkumista. Näiltä saatiin tietoa sekä laitteissa olevien radiolähettimien että myöhemmin hakiessa vempele pois siihen tallentuneitten tietojen avulla. Nämä toimivat mm optisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat