Seuraa 
Viestejä13701

Muutaman viime vuoden aikana on näkynyt juttuja merforminin yllättävistä vaikutuksista elinikään, mutta mekanismeja ei ole tunnettu.

https://tieku.fi/ihminen/ikaantyminen/tuttu-laake-pidentaa-elamaa

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/diabeteslaakkeella-nayttaa-olevan...

Tuossa linkit artikkeleihin vuodelta 2015 ja 2017.

Elinikää kaikilla eläimillä pidentävä vaikutus tuli 2014 julkaistun tutkimuksen myötä suuren yleisön tietoon ja aiheesta on uutisoitu tasaisesti maailmalla sittemmin.

Tiede tutkii ja löytää, taas hukassa olleista yhden makoisan mekanismin jo löydettyjen seuraksi.

Metforinin tiedetään olevan insuliiniherkistäjä, joka tehostaa insuliinin toimintaa. Metformiini myös mm. vaimentaa maksan harrastamaa glukoositehtailua.

AMPK, eli AMP-aktivoitu proteiinikinaasi on yksi metforemin kohde solun aineenvaihdunnan yleisregulaattorina, esim. mitokondraalisena säätelijänä.

Metforiinillä on yli 40 oletettua mekanismia, joukossa monta epigeneettistä säätelijää. Voisin kommentteihin kirjata pari mielenkiintoista.

Minusta mielenkiintoisin, jopa geeni-ilmentymisten edellä, on uusi löydös raudanpuutteen jäljittelystä solussa, eli metformiini saa solun käyttäytymään kuin sillä olisi vakava vajaus raudasta.

Syanobakteereiden käsittämätön kyky selviytyä ääriolosuhteissa on paljolti saman mekanismin ansiota.
Iron-starvation-induced protein A on moninainen syanobakteiden työkalu horrostamiseen, yhteyttämiseen sekä auringon aiheuttamien vaurioiden ehkäisyyn ja korjaamiseen. Saman työkalun avulla syanobakteerit sopeutuvat myös äärimmäiseen kylmyyteen ja ravinneköyhyyteen. Sillä on myös suoria vaikutuksia yhteyttämiseen.

Nähdäkseni metforminin kyky saada solut kättäytymään kuin rautavajareissa on sama mekanismi mitä syanobakteerit käyttävät. Metformiini saa siis solut jäljittelemään horrostamista. Tuo on se varsinainen filosofia mekanismissa eliniän kasvattamiseen.
Itse työssä on työkaluina mm. lukuisia peptidejä ja epigeneettisiä signalointeja, suoranainen kemiallisten mekanismien verkosto tuota horrostamista jäljittelemään.

Tuo se metformiinin vahvin syöpääkin vastustava voima taitaa olla.

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/10/181025142013.htm

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Iron-starvation-induced_protein_A

https://www.news-medical.net/amp/health/Metformin-Mechanism.aspx

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/acel.12772

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5943638/

Noissa linkeistä rautanäännyttämisen mimikoinnista, syanobakteereista, maistiainen epigeneettisestä vaikutuksesta ja laajempi artikkeli vaikutuksista yleisesti ja niiden mekanismeista.

TAME (Targeting Aging with Metformin) on ohjelma mekanismien selvittämiseksi ja pian saadaan huomattava määrä laadukasta dataa mekanismien saloista.

Metformin on ansaitusti elämänvenytys-tutkimuksen toinen tähtihyökkäjä rapamycinin ohella.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Kommentit (1)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13701

En löytänyt millään haulla tätä samaa jo julkaisemaani tekstiä, missä harmittaa kommenttiosiossa ollut huomattavan syvälle menevä epigeneettinen peli, jota metfis pelaa.

Kaitpa kokeelliset elämänvenytyshoidot kuulostaa parin käyttäjän korvaan vaarallisilta, joten tarpeeton poisto on parasta mitä voi pässit tehdä.

Aloitin 1.4.2019 metformiinin. Ensimmäiset kaksi viikkoa meni 500mg vuorokaudessa, sitten nostin 2 x 500mg/vrk (aamu ja ilta 500mg).

Kokeilumielessä muutin annostusta niin että aamuisin menee 1000mg ja se sopi minulle varsn hyvin.

Nyt menee aamuisin gramma ja iltaisin 750mg ja alan olemaan kattoannoksessa. Saatan nostaa 2000mg saakka, mutta tuskin sen yli.

Labroja olen otattanút kahdet, kolmas kerta on viitisen viikon päästä.

En minä muita suosittele ostamaan pimeitä diabeteslääkkeitä, mutta minä teen minkä hyväksi koen. Itselläni on kiva testailla oikeaa dataa odotellessa. Onneksi julkinen terveydenhoito on avulias labroisa ja vastaavissa, eli jotain apua valtioltakin tulee projektiin.

Oli muuten ekoissa labroissa hieman kolesterolit koholla, ilmeisesti koska uskon rasvan ja sokerin olevan parasta ruokaa minulle. =D

Nyt olen sorvannut ruokavaliotani sopivasti (=olen lopettanut syömisen!), joten uskoisin kolesterolitasojenkin olevan taas la buenossa hapessa.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat