Seuraa 
Viestejä2804

"Zapata loi laudan alunperin veden yllä käytettäväksi. Laudalla voi hänen mukaansa yltää jopa 190 kilometrin tuntivauhtiin. Lentoaika on toistaiseksi vain kymmenen minuuttia, ja se vaatii kehitystä ennen kuin sotilaskäyttö voi olla mahdollista.

Zapata työstää lentoaikaa, ja suunnittelee ylittävänsä laudalla Englannin kanaalin. Yritys olisi ensimmäinen lajissaan. Lautaa pitäisi tankata puolivälissä matkaa."
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/d9e63312-a887-494d-9f90-13b0df1eb9...
Tuolta löytyy video;
https://www.youtube.com/watch?v=jFwXvVtyHcI
Englannin kanaali on kapeimmasta kohdasta 32 kilometriä leveä, eli 15 km varmaan pääsee tankkaamatta.

Kommentit (3)

John Carter
Seuraa 
Viestejä13585

Unelmani olisi päästä joskus testaamaan tuota. Olen skeitannut, lumilautaillut, lainelautaillut, surffannut, wakeboardannut, jne. siis lautaillut eri elementeissä elämäni aikana, mutta toi ilmassa lautailu on kokematta. Näyttää erittäin adrenaliinipitoiselta harrastukselta, jos noi laudat kulkevat parhaimmillaan jopa 200 km/h ja niitä pystyy hallitsemaan noin herkästi. Tosin toi lentäjä videossa on laudan kehittäjä ja ammattilainen alallaan myös laudan hallinnan suhteen, joten vaatinee jonkun verran harjoittelua myös ensi käyttäjältä. Hinta näyttää olevan vielä aika suolainen 200 000- 300 000 e/ ilmalauta, joka selittynee ainakin osittain militaaripuolen mielenkiinnolla innovaatiota kohtaan. Ehkä noita pääsee jo 5-10 vuoden päästä vuokraamaan jostain aikaveloituksella ja kokeilemaan  hieman edullisimmilla kustannuksilla?

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat