Seuraa 
Viestejä1447

Määriteltäköön helle > 25 ºC varjossa.

Vaikutan tällä hetkellä Saksassa, ja täällä on koko viikon pidellyt ilmoja. Tänään lämpötila noussee 32 ºC tienoille, mikä tarkoittaa tuskastumista työpaikalla, tämänjälkeistä hikoilua keskustaan matkustamisessa sekä pakonomaista tarvetta päästä suihkuun viilentymään.

Suomalaisen ihon omaavana kaverina palan myös suhteellisen helposti, ja kirkkaalta taivaalta porottava aurinko pakottaa minut käyttämään rumaa teinilippalakkia ála Fifa 2006 (2,50 €) sekä kulkemaan kaupunkiympäristön mahdollisissa varjoissa. Minähän en mitään rasvoja käytä, ne ovat naisille.

Hellettä pystyn sietämään kylläkin esim. rantalomalla, jossa meri ja toivottavasti ilmastoitu hotellihuone ovat lähellä. Ihoa on pakko viilentää välillä, jolloin helle tuntuukin hyvältä, kun se kuivaa ja lämmittää ihoa. Mutta rajansa kaikella: en kertakaikkiaan pysty ymmärtämään, mitä hienoa on viettää aikaa kaupungilla pyörien tällaisen sään aikana? Siinähän tuskastuu, jos joutuu 5 minuuttia seisomaan auringossa, ja tämän jälkeen kenelläkään ei ole kivaa. Kesässä parasta on varjo.

Olisin paljon tyytyväisempi esim. 23 ºC puolipilviseen ja tyyneen säähän, jolloin voisi kulkea shortsit jalassa ja olla huolehtimatta nestetankkauksesta, ihosyövästä, säännöllisestä istumisesta ja väsähtämisestä.

Ainoa plussa hellesäillä on naisten vähäinen pukeutuminen, mikä sekin mahdollisesti johtaa liikenneonnettomuuksiin katseen harhaillessa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (33)

Samaa mieltä, valitettavasti "joudun" lähtemään Singaporeen heinäkuussa... ei siellä yli 35 asteen pitäisi varjossa olla, todennäköisesti ilmastointiakin löytyy. 20 asteetta ja pilvinen päivä olisi juuri passeli.

Olen samanlainen, Olbe, mutta kun Suomessa kerran kesässä on yli hellerajan, olen päättänyt kestää sen kuin mies. Kärsin hiljaisesti.

Sääliksi käy niitä Saksanmaan potkupallokilpailuihin osallistuvia pelaajia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En kestä hellettä ja palan helposti. Muut kulkevat t-paitasillaan, mutta jos minä yritän niin palan kuin uuniin unohdettu paisti. Silti sitä tulee aina silloin tällöin kuumiin maihin tupattua. Seuraavaksi vuorossa Meksiko.

Vietin sunnuntaina 7 tuntia kalassa. Keskipäivällä tietysti. Ruho on sen mukaisessa kunnossa:

Otsa, nenä ja posket punottaa kuin paloautolla, silmien kohdalla on tyylikäs silmälasikuvio aurinkolasien käytöstä. Leuan alus täysin valkoinen. Keskiruhossa komea punainen pystyviiva (paidan napit oli auki) ja käsivarret kyynärpäistä alaspäin kuin keitetyllä ravulla.

Tänään alkoi ihon pinnasta irrota todella terveen näköisiä riekaleita.

Että tälleen.

Edittiä: Niin, ja itse kysymykseen, eli kyllä helteet muuten on ihan mukavia, mutta töissä on tuskaa. Etenkin huoneessa, jonka ikkunat ovat etelään päin ja ilmastointi suoraan 50-luvulta.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Mummo
Yip. Eikä siitä saa edes valittaa, niinkuin muista paksasäistä

Suomalainen saa valittaa mistä tahansa. Sehän on eräs kansamme etuoikeuksista. Saisivat muutkin valittaa, jos niillä olisi joskus asiat edes lähestulkoon yhtä huonosti kuin meillä. Mutta kun ei; sääkin on aina meitä vastaan.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Eihän tuollaista keliä ole olemassakaan. On se kiva, jos kesässä on se pari päivää siinä vähän 20 asteen päälle. Olisipa aina kesä ja lämmin, vaikka kyllä se kylmä tuuli tuntuu kesähelteelläkin, ettei sitä paitaa tohi päältä puottaa, kuin ehkä kahtena päivänä heinäkuussa. Semmoinen se on suomen kesä, lyhyt ja vähäluminen.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Olen ollut monella partioretkellä, jolla on ollut n. 20 celsiusta pakkasta, ja tulen varmasti olemaan jatkossakin. Tämän takia olen päättänyt, että niin kauan kuin elän Suomessa, en tule valittamaan liian kuumasta säästä.

Ei niillä retkilläkään kylmyys sinänsä haittaa, epämukavuus kuuluu asiaan, mutta aamulla nouseminen laavussa(niille, jotka eivät sitä tiedä: laavu on eräänlainen yhdeltä sivulta avoin teltta) tavoittelee epämukavuuden sietokyvyn rajoja.

iisakka
Seuraa 
Viestejä848

Jos on tekemässä jotain fyysisesti rankkaa, on minusta -10...0 astetta mainio keli. Jos vain vähän liikehtii, on +5...+15 ok. +20...+30 kelit sietää jos ei tarvitse tehdä mitään ja saa olla varjossa. Eli ihan aktiviteetistähän se riippuu mikä on sopiva lämpötila.

Olen itse ilmeisesti keskimääräistä "kuumempana käyvä". Kun pyöräilen T-paidassa tulevat viluisimmat vastaan pipo päässä ja ihan kunnon takki päällä. Tänään jo aamulla (+17) se T-paitakin oli liikaa. Ja sittenkin joudun vielä pyöräilemään melko hitaasti (15-20 km/h) ettei tulisi hiki.

No, itse siirryn talvitakista nahkatakkiin, kun lämpötila nousee yli 5 asteen aamulla. Jos joutuu tekemään jotain fyysisesti raskasta työtä, niin paras lämpötila on omasta mielestäni(sisävaatteissa: farkut+t-paita tms.) 0-10 astetta.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Tännäänki on satanu ja nyt tuulee ulkona lujasti. Vielä sitä rannalle menemään. Vastahan ne äsken jäät lähtivät joesta.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

salai
Seuraa 
Viestejä8898

Lasse Liittyneelle taisi helle koitua kohtaloksi?
Toivottavasti noutajat tuovat tarpeeksi kireän paidan mukanaan.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Helteen ongelma on se ettei siihen ehti sopetua. Aklimoituminen vie pari viikkoa. Täällä ne ei yleensä kestä niin kauan. Etelänreissulla on sama juttu; Juuri kun alkaa sopetua, on aika lähteä.

msdos464
Samaa mieltä, valitettavasti "joudun" lähtemään Singaporeen heinäkuussa... ei siellä yli 35 asteen pitäisi varjossa olla, todennäköisesti ilmastointiakin löytyy. 20 asteetta ja pilvinen päivä olisi juuri passeli.

Singaporen hotellit ovat keskimäärin loisto-luokkaa, joten ellet johonkin epämääräiseen "matkustajakotiin" änkeä, niin varmasti pärjäät.

Singapore on hieno kaupunki; ei liian suuri, ettei siihen voisi jalkaisinkin aika perusteellisesti tutustua, eikä liian pieni, että ainakaan muutamassa päivässä vielä pahemmin kyllästyisi. Ja sieltähän on lyhyt lentää lähimaihin: Malesiaan, Thaimaaseen, tai mikä ettei vaikka Australiaan, jos aika ja rahat riittää. Hyvää matkaa!

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793

Helteet on syvältä!
Niin kauan kun voi vaatteilla säädellä olomukavuuttaan, niin kaikki on hyvin, mutta kun kuuman puolella säätövara loppuu, niin mie turpoon ku tiine sammakko. Rantamakoilu ei oikein iske, kun pää ei kestä moista.

Talvi on hienoa aikaa, kun ei oo kaiken maailman ölliäisiäkään pyörimässä ympäriinsä, niinku esmex itikoita ja paarmoja ja kärmeksiä ja sellasia.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42772

No on ihme valitusta täällä. Mutta kyllä kai aika moni alkaa kärsiä, kun lämpötila ylittaa 25 astetta.

Itselläni ei ole vielä tullut sellaista säätä vastaan, että liika lämpö haittaa. Ruumiillinen työkin on suomalaisissa oloissa sitä mukavampaa mitä enemmän on lämpöä, jos vain tilanne on sellainen että voi kunnolla hikoilla ja vettä riittää. Yleensä kuumalla säällä on niin kuivaa, että hikoilu onnistuu ja ongelmia ei tule. Itse en jäisi kaipaamaan alle 30 asteen lämpötiloja ollenkaan, jos joku ilmastonmuutos ne Suomesta hävittäisi. Kaverit pitivät joskus hulluna, kun tykkäsin olla kesäpäivinä kuumassa autossa tai kasvihuoneessa.

Sitä en ole käynyt kokeilemassa mikä kuumuus on liikaa. Varmaan maailmalta sellaisiakin paikkoja löytyy. Lämpötila tuskin on liikaa missään, missä on kuivaa, mutta kuumat ja kosteat alueet, joilla hikoilusta ei ole hyötyä, ovat varmanaan pahoja. Nukkumisessa pidän viileämmästä, mutta toisaalta noin viikossa totun nukkumaan hellesäilläkin ilman peittoa.

Asustan talla hetkella Taiwanissa ja talven ollessa erittain mukavaa aikaa suomalaiselle, on kesa hiukan eri asia. Vuosi sitten tullessani, olivat lampoasteet lahella 40c.
Nykyaan lampotilan kohoamista ei edes huomaa. Taalla painetaan pitkat housut ja pitkahihainen paalla joka paiva. Ainoastaan vapaalla voi pukeutua rennommin.

Vinkinna helteista karsiville: Ottakaa seiniltanne pois lampomittarit, joten ette tieda lampoasteista mitaan. Lampoon mukautuminen on helpompaa, jos talossa ei ole mittaria muistuttamassa, etta onpas kuuma.

Hyvaa kesaa sinne Suomeen. Toivottavasti tekin saatte sinne upean kesan. Tulen talveksi sitten katsastamaan taas pakkasia, niita kun rupeaa olemaan jo ikava.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Joskus on ollut kylmä ja palellut, eikä ole sisään päässyt moneen tuntiin. Pakkasta 40 astetta tai enempi. Silloin tulee mieleen, että olisipa kesä ja nyt on. Tosin kylmä kesä on ollut tähän asti. Ainahan sen ulsterin voi puottaa pois päältä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat