Seuraa 
Viestejä262

Voiko wikipediassa olla suoranaisia valeita? Yhden ihmisen ikää ihmettelen.

Kukka ja lintu ovat ilon opettajia. (Søren Kierkegaard)

Kommentit (7)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7252

Tottakai voi olla. Tuollaisia ikälipsahduksia on, kunnes ne korjataan.

Poliittisissa, tai taloudellisissa aiheissa taasen on rahan & vallan takia manipulointia hyvin monessa aihealueessa. Pääasiassa tietysti suurempien kielialueiden wikeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minijehova
Seuraa 
Viestejä13478

Pitää wikityksensä arvottaa haettavan mukaan ja aina epäilyttäessä tarkastaa muista lähteistä:

Jos tarvitset englanniksi tuntemallesi sienelle suominimeä tai latinointia, on luotettavuus hyvä, sanoisin 92%. Jos taas katsot vaikka jonkun lääkkeen tarkempia specsejä, esim. mekanismia, yhteisvaikutuksia tai imeytymiseen liittyvää, niin osumisprosentti laskee mutulla välille 60-70%.

Tuo on ihan luonnollista, koska uuteen tietoon tarvitaan laaja hyväksyntä ja se ottaa aikaa.

Väärä ikä on mahdollista, usein virhe, joskus kiusaa.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6345

Totta kai se on virheitäja järjettömyyksiä aivan väärällään. Ja eri kieliset voivat olla täysin päinvastaisia. Maailman huonoin wiki on suomekielinen. Englantilainen on keskitasoa.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä15283

Virheitä on, ja valheitakin, joskin ei ehkä niin paljon kun jotkut väittävät. Ennemmin on puutteellista tietoa, esim. jostain tapahtumasta ei ole kerrottu kaikkea.

Itse luen yleensä englaninkielistä wikipediaa, ellei aihe ole suoraan Suomeen liittyvä tai kyseessä ole yksikertainen faktantarkastus. Englanninkielisessä kun wikipedian alkuperäinen idea vertaisarvioinnista toimii paremmin. Silti tiedän että englannikieliseenkin wikipediaan on yritetty ja onnistuttu ujuttamaan valheita myös ihan tarkoituksella, poliittisista syistä.

Wikipediassa kannattaa tarkistaa aina tiedon lähteet ja arvioida niiden perusteella luotettavuutta, jos epäilee tietoa vääräksi. Joku henkilön ikä voi olla ihan inhimillinen kirjoitusvirhekin. Ja aina jos tiedät jonkun asian paremmin kun wiki, voit korjata tiedon vapaasti.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat