Seuraa 
Viestejä7

Mikäs tollanen siivekäs on nimeltään?

Entä pitääkö sitä jeesata jotenkin? Näyttää olevan vielä lentokyvytön.

Sivut

Kommentit (41)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minijehova
Seuraa 
Viestejä13478

Tänään näin jossain otsikon, että tervapääsky lentää yhtä vetoa jopa vuoden (saattoi olla liki vuoden).

Melkoinen maratoonari. Kunnioitettavaa ehdottomasti.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6731

Älä kiusaa lintua kuvaamalla sitä salamavaloa käyttäen!

Jos lintu on nuutunut, anna sille 10%:sta sokeriliuosta - EI VÄKEVÄMPÄÄ, tai tapaat linnun nopeasti.

Jos lintu on vaurioitunut, soita eläinhoitolaan.

Jos lintu vaikuttaa terveeltä, laita se auringolta suojaan: korkealle tasaiselle alueelle, jotta se voisi mahdollisesti pudottautua lentoon.

Poikasta ei saa riistää emolta. Emo kyllä hoitaa sen! Poikasen hoitaminen on viimeisin keino, ja siihen on oltava pätevä syy linnun kannalta. Kuvan poikanen on riittävän iso pärjäämään ilman ihmisen ruokintaa, kunhan siirrät sen paikkaan, jossa emo pystyy jatkamaan tehtäväänsä. Tarkkailethan, että tämä onnistuu eli paikka johon jätät poikasen on oikeasti sopiva.

Hyvä kun autat!

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3777

Käyttäjä4499 kirjoitti:
NytRiitti kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Tervapääsky?

Vähän on kyllä samaa näköö.

Mikä nahkatumppu linnun alla on?

Jaa, netistä napattu kuva, en tiedä, ehkä pitelijä ei halua, että lintu syö häntä.

Hans Danmark
Seuraa 
Viestejä122

Jos ja kun lintu on ollut maassa sillä on jokin vamma, eeli hoitoon.

Tervapääskyt viettävät lähes koko elämänsä lennossa ja ne myös syövät, parittelevat ja nukkuvat ilmassa eivätkä laskeudu maahan vapaaehtoisesti. Nuori tervapääsky viettää pesästä lähdettyään elämänsä ensimmäiset vuodet kokonaan lennossa ja laskeutuu kiinteälle alustalle vasta pesiessään ensimmäisen kerran 3–4-vuotiaana. Tervapääskyjen alkuperäistä elinympäristöä ovat syrjäseutujen koskemattomat metsät. Nykyisin suurin osa tervapääskyistä pesii kuitenkin kaupungeissa ja taajamissa.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6731

Onko sulla vielä tervapääsky? Miten se voi?

Kuvan perusteella lintua ei mielestäni kannata kiikuttaa eläinhoitolaan, koska se on jo sen verran iso, ettei sitä ole syytä ruveta ihmisen enää työkseen ruokkimaan - paitsi jos lintu on heikossa kunnossa.

Joskus pesästä pudonneella linnulla voi olla sisäisiä vammoja; tervapääskyllä kai harvemmin, kun siltä onnistuu liitäminen. Mutta kai silläkin teoriassa mahdollista, jos putoaa ensin selkä edellä eikä ehdi riittävään liitoon?

Usein ongelmana on dehydraatio, kun poikanen on ollut pitkään auringon paahteessa. Dehydraatio ilmenee apaattisuutena. Lisäksi silmät näyttää kuivilta (silmäluomen reuna jatkuvasti hiukan silmämunan päällä, väsyneen näköinen). Vaikka poikanen ei pesässä tarvitse vettä, pesästä pudonnut voi todella tarvita vettä.

Ongelma voi olla myös poikasen kehon jäähtyminen, varsinkin nälkiintyneenä yön viileydessä. Joitakin lintulajeja (esim. kyyhkysiä)ei saa ruokkia, ennen kuin niiden kehon lämpötila on riittävä. Muuten ne eivät kykene sulattamaan ruokaansa ja kuolevat dyspepsiaan. Eli poikasen ruokahalu, tai se että jaksaa niellä suuhun laitetun annoksen, ei välttämättä tarkoita että ruokkiminen olisi vielä ajankohtaista -
poikasen on oltava kyllin virkeä. Tervapääskyn kohdalla tätä vaaraa ei niinkään ole, kun syö usein pieniä annoksia... Energiavajeeseen annetaan kuitenkin aina ensin sokeriliuosta, ruokaa vasta sitten, kun keho jaksaa sen sulattaa. Kun lintu jaksaa reagoida riittävän näpsäkästi.

Epähygienisesti ruokittu, ja/tai stressattu lintu, saattaa muutoin terveenäkin saada ripulin. Silloin ruokkiminen ei paljon auta linnun voimistumisessa saati kasvussa. Kuten olen joskus aiemmin palstalla kirjoittanut lintujen hoidosta: RAUHALLISET LIIKEET. Mukaan lukien äänet, ei mitään "kaakatusta", koska heikossa kunnossa oleva voi saada siitä (joskus viiveellä) jopa sydänkohtauksen.

Kun lintu on ruokittu, sen on annettava nukkua rauhassa. Kaikki vauvat tarvitsevat päivänokoset, jotta kasvaisivat normaalisti. Löytämäsi tervapääsky ei ole enää vauva, mutta rauhaa sekin tarvitsee voidakseen hyvin.

Lintua ei saa heitellä ilmaan, jos se on vähänkin apaattinen! Tervapääskyselle on kuitenkin annettava tilaisuus päästä ilmaan - se on oikeastaan ihmisen ainoa velvollisuus, kun tervapääsky on isokokoinen ja terveen oloinen.

Pesästä pudonneen tervapääskyn uudelleen sijoittaminen korkeammalle voi olla [sen hoidon saannin kannalta] haasteellista... sillä emon kannalta kyse saattaa olla ruokkimisen helppouden lisäksi myös siitä, arvioiko se uuden paikan niin turvalliseksi, että poikaseen kannattaa edelleen sijoittaa - vai onko järki todennäköisemmin hylkäämisessä.

Toivottavasti tämä löytämäsi lintu on jo ilmassa!

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6731

NytRiitti kirjoitti:
Käyttäjä4499 kirjoitti:
NytRiitti kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
Tervapääsky?

Vähän on kyllä samaa näköö.

Mikä nahkatumppu linnun alla on?

Jaa, netistä napattu kuva, en tiedä, ehkä pitelijä ei halua, että lintu syö häntä.

Se voi olla.

Tai sitten kuvittelee, että linnut hylkäävät poikasensa hajun perusteella - sillä ei ole mitään tieteellistä perää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat