Seuraa 
Viestejä4922

On minulla oikeaakin asiaa. Käytössä on, siis pitäisi olla, HP ScanJet 4300C. Se on juonitellut koko olemassaolonsa ajan, ja nettisivuilta olen lukenut, että oikein kansainvälisesti XP:n kanssa. Olen löytänyt nyt siihen jo kolme erilaista ajuria, mutta kaikilla tulee juuri ennen loppua ilmoitus: "Can´t create outputfile c/657/hpupdate.exe." Tuo numero saattaa vaihdella tms. Tuolta MB-ajureista sain ladattua sen alkuperäisennäköisen draiverin, mutta se ei saa yhteyttä laitteeseen. Niin kuin ei alkuperäinen asennus-cdkään.

Porttetteja on paralleeli ja USB. Nyt se haluaa aina USB:n, mitä tietenkin mielelläni tarjoilenkin, koska on silloin, kun tomii on 10 kertaa nopeampi, kuin rinnakkainen. Tilasin siihen HP:ltä aikoinaan muka XP-ajurin, sama paska. Mutta kuitenkin olen sen aina joskus saanut toimimaankin, myös XP:llä. Jotain merkitystä voi olla Service Pack2:lla?

En haluaisi siitä luopua, koska toimiessaan on ihan hyvä. Onko kellään vinkkejä? Eilisen päivän ja viime yön sen kanssa neuvottelin, aamuyöstä hun oli lähteä jo parveekkeen kautta kierrätykseen, 4krs.asfaltti alla.

Edit: Niin poistin molemmat palomuurinikin päältä, Windovsin kyllä taisi jäädä päälle.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa, joko sinulla ei ole kirjoitusoikeutta johonkin paikkaan (esim. C-aseman juuri) minne ohjelmisto yrittää kirjoittaa, tai sitten se yrittää kirjoittaa yli tiedostoa joka on nk. lukossa, eli auki/käynnissä.

1) Oikeusvaihtoehto
Jos olet kirjautuneena järjestelmänvalvojan-tasoisilla tunnuksilla (esim. minkä tahansa ohjelman asennus onnistuu) niin tästä ei ole kysymys.

2) Lukittu tiedosto -vaihtoehto

Tämä tuntuu todennäköisemmältä vaihtoehdolta kun kuvaustasi lukee. Oletko kokeillut tätä: ohje HP:n sivuilla

Ja laita hyvä mies palomuuri äkkiä päälle jos ei vielä ole ! Palomuurilla ei ole tämän asian kanssa mitään roolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pistää miettimään. Miksi ihmiset tyytyvät tuotteeseen mikä _ei toimi_. Jos tuotteessa on ollut aina jotain vikaa. Niin luulisi sen palauttavan hieman oston jälkeen ja ottavan jonkun mikä toimii.

En käsitä.

Monissa USB laitteiden asennusohjeissa sanotaan että laitetta ei saa missään nimessä kytkeä ennen ohjelmiston (ja ajureiden) asennusta, tämä on syytä ottaa vakavasti. Nimittän usein käy niin että väärässä etenemisjärjestyksessä saa ainoastaan tukun ongelmia jotka ratkeavat vasta kun olet poistanut asennuksen, siivonnut rekisterin etc. ja sitten asentanut oikeassa järjestyksessä.

En tiedä mistä moinen typeryys hyvinkin monien USB laitteiden kohdalla juontaa juurensa, kun sitä USB:tä on juuri kehuttu aina että "kytket vain laitteen ja wintööt etsii ajurit itse", eikä niin että ensin ITSE asennat ajurin ja vasta sitten kytket laitteen jolloinka wintättärää osaa laskea 1 + 1

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Kumma juttu, ainakin tässä Ubuntun uusimmassa oli suoraan luettelossa sopiva tulostin joka piti vain valita. Monitoimilaite, skanneri toimii, tulostus toimii. Ei voi kuin kehua.

Tosiaan tuosta tulee joskus ongelmia jos törkkää laitteen usb-piuhalla koneeseen kiinni ilman ajurien asennusta... mutta toisaalta, windows tunnistaa uuden laitteen silloinkin kun tökkäää LED-lampun USB-johdon virtajohtimiin kiinni. Ledi syttyy ja työpöydälle tulee ilmoitus "uusi laite löydetty"...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Ei välttämättä liity juuri tähän asiaan, mutta osui silmään..

Niin siis katos liärikki.. sinulla on ilmeisesti useampia palomuuria päällä samanaikaiseksi.

Ja tämähän ei ole hyväksi.. Yksi riittää.. Kaksi on liikaa, kolme taas aivan turhaa, hyödytöntä ja vielä kaikenlisäksi jopa haittaavaa.

Tuo oikea järjestys ajurin/USB piuhan kytkemisessä on tosiaan tärkeää. Minun tulostimen käyttöohjeissa kielletään kytkemästä USB-kaapelia ennen kuin ajurit on asennettu.

Erään toisen USB laitteen kanssa oli vielä mutkikkaampaa. Ensin asennetaan ajurit. Laitehallintaan ilmestyy ko. laitteen tiedot, mutta laite ei vielä kuitenkaan toimi. Sitten right-klikataan laitteen nimeä ja etsitään uusia ajureita. Windows yrittää nyt etsiä parempia ajureita, ja kun ei löydä, hyväksytään ok-painikkeella siitä huolimatta, että se valittaa: "Laite ei ehkä toimi oikein, saattaa tulla ongelmia, lässyn, lässyn..." Vasta tämän jälkeen USB laitetta voi käyttää normaalisti.

Onkos lierikillä monta USB-porttia koneessa? Minulla on, eikä tulostimeni toimi, kuin siinä portissa, mihin se aikoinaan ensimmäisen kerran asennettiin. Jos mahdollista, kokeile eri portteihin.

Ota vanhat ajurit pois, siivoa rekisteri vaikkapa CCleanerilla, boottaa kone ja yritä vielä kerran. Tämä on juuri tällaista Windowsin kanssa.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Kyllä olen kokeillut senkin monta kertaa, ettei kaapelia ole kytketty, ennenkuin ajurien ja käyttöohjelman jälkeen. Noita portteja on kolme tai neljä. Tuosta johtonivaskasta en saa nyt hämärissä selvää. Sonyn digikamera toimii ja kopioi kuvat, aivan sama mihin vapaaseen töpseliin sen lykkää. yksi on printterin käytössä, sekään ei välitä mihin USB:hen sen johdon laittaa. Tuota skanneria nyt en voi liikkeeseen takaisin viedä, kun se toimi Win 98:ssa monta vuotta. Ja olen sen toimimaan saanut XP:ssäkin. Nyt taas uudemmalla koneella on samanlaista tappelua, kuin silloinkin.

Ja sitten vielä pientä ihmeellisyyttä. Ennen muuttoa toimi tytön koneessa, sain siitä korpuilla siirrettyä pienempiä tiedostoja, mutta kun laitteita kytkettiin uudelleen, ihan samalla tavalla, ei enää saa yhteyttä. Voi voi. Siinä on paralleeriporttikin, mutta asennettaessa se näyttää nyt sen päällä ruksia. Vaikka onkin paljon hitaampi, niin vauhti riittäisi minulle. Ei minulla niin paljon skannaamista ole. Emäntä sitä käyttää, jos toimisi, taidetöihinsä.

Lierikki Riikonen

lierik

Ja sitten vielä pientä ihmeellisyyttä. Ennen muuttoa toimi tytön koneessa...

Olisiko tuossa se kaivattu "taikasana"? Eli muutossa mennyt rikki?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Ei ole mennyt rikki. En saa HP sivuilta impattua driveria enkä softaa asennettua. Toinen valittaa: Can´t create output file C\sj657\ hp update.exe ja toinen peräti fatal erroria. Olen hukannut sen 98 cd:n. Kun se löytyy voisi yrittää asentaa sitä ja sitten päivitttää XP:lle. Kaukaa haettua on kyllä sekin. Tytön koneesta en voi niitä joskus toimineita hakea kun siinä ei ole kirjoittavaa asemaa.

Taikka voi se softa mahtua korpullekkin. Pitää mennä tutkimaan kun herää.

Lierikki Riikonen

tupakka
Ei välttämättä liity juuri tähän asiaan, mutta osui silmään..

Niin siis katos liärikki.. sinulla on ilmeisesti useampia palomuuria päällä samanaikaiseksi.

Ja tämähän ei ole hyväksi.. Yksi riittää.. Kaksi on liikaa, kolme taas aivan turhaa, hyödytöntä ja vielä kaikenlisäksi jopa haittaavaa.

No ei välttämättä, mutta vaan siinä tapauksessa jos toinen on ulkoinen rautapalomuuri (tai emossa kiinni oleva joita o nf4 piirisarjassa ainaki) niin ei ole hätää ja koneella on softapalomuuri tässä tapauksessa on hyvä suojaus ja ne eivät haittaa toisia, mutta kahdesta softapalomuurista samalla koneella voi olla haittaa kyllä.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Tuo Peer Guardia 2 joka on toisena palomuurina pitää aina jos ottaa pois päältä. kun se ei päästä minuakaan kaikille sivuille. Toisena on sygate personal firewall. Ei ne tätä hdastele. Löytyi ohje tuohon skanneriin, ei se kyllä noin monimutkaista ollut asennus viimeksi. En tajua läheskään kaikkia.Pitänee tulostaa tuo ja mennä lause lauseelta eteen päin.

Name: JPW
Date: May 13, 2006 at 08:10:38 Pacific
Subject: HP ScanJet 4300C and Windows XP
Reply:

The following is how I solved the same problem with a simular model.

HP Scan Jet 4200 & Windows XP SP2 Install Help
PROBLEM
When you try and install the Drivers for the Scanner you may receive the following error:
“HP Precision Scan LT
There is a problem with the registry settings.
One or more settings were reset to the default value. [2060].” or some other #.
Or when you go to use the Scanner you may receive the following error:
“Cannot find your Scanner
you may have a scanner connected to your PC,
but HP Precision Scan LT was unable to locate it.”
CAUSE for the PROBLEM
Both of the above error messages are the result of Windows XP SP2 Installing it’s own Drivers
for the HP Scan Jet.
SOLUTION to the PROBLEM
To confirm that this is the cause, Right Click on My Computer and click on the Properties
TAB, then click on the Hardware TAB, next click on the Device Manager TAB.
In Device Manager, go down and click on the Plus to the Left of Imaging Devices TAB.
It will expand to show the Hewlett-Packard Scan Jet 4200C (your model #) Double click on it.
The Hewlett-Packard Scan Jet 4200C Properties window will open.
Click on the Drivers TAB and look down to the line which tells Driver Provider.
If it has the word Microsoft for the Driver Provider then the information below will help you
resolve this problem. It should read for Driver Provider: Hewlett Packard.

If is has Microsoft as the Driver Provider then click on the Driver File Details TAB.
In the Driver File Details window you will find the Path for all the Drivers which Microsoft
installed for the Scanner. Write down the complete Path and file name for each file.
EXAMPLE C:\WINDOWS\system32\hpgt42.dll

Now go back to the Hewlett-Packard Scan Jet 4200C Properties window and click on the
Uninstall TAB. Once you have uninstalled the Microsoft drivers for the scanner, if it tells
you to restart your computer, just say NO! Close all the windows and then go into
C:\WINDOWS\system32 and either cut and past or delete all the files which Microsoft was
using to install the scanner. Don't hook up the scanner until the program ask you to hook it up.
DO NOT reboot until you have run the HP Scan Jet Software and drivers program.
Two things to take note of in this step: One is that I would cut & Past them to a different folder
until you have the scanner working under HP Precision Scan LT, then if you want to delete
them it is safe to do so. The second is that I have done this on two different Computers
and both of them were running Windows XP HOME SP2.
The 1st Computer was one I built my self for my wife, this one I was able to Cut & Past all files
while in normal Windows. The other one was a HP Pavilion and it would not let me Cut & Past
in Windows mode so I rebooted into Safe Mode and Cut & Pasted all the files.

Finally Reboot the computer and it will come up with a window to install the Hewlett-Packard
drivers, but will also complain about them not being Digital Signed, just click the continue
TAB, and when prompted to reboot do so and your scanner will now work just fine.

Mikäli oikein kästin niin ne ohjelmat pitisi saada kumminkin ensin asennettua.

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat