Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sivut

Kommentit (27)

Teorioita on aina ollut ja niitä varmasti tulee, mutta koskaan niitä ei kyetä kokeellisesti osoittamaan oikeiksi (kuten säieteoria)

Hyvinkin mahdollista, mutta en usko että mitään teoriaa voi osoittaa varmasti todeksi. Näin filosofian ensimmäisen kurssin jälkeen en ole edes varma onko todellisuutta olemassa! Aina löytyy joku skeptikko joka onnistuu kumoamaan teorian kuin teorian.

teini
Kun löydetään pienin hiukkanen josta kaikki on koostunut, voidaan simppelillä kaavalla johtaa kaikki muut kaavat.

Hehee

Olen pahoillani jos nyt petytte, mutta "Kaiken Teoriaa" ei ole olemassakaan.
Vaikka olisi, se olisi vain teoria, joka jossain vaiheessa kumottaisiin seuraavan yrityksen tieltä. Ihminen ei tule sitä koskaan saavuttamaan, ja mitäpä sillä edes tekisimmekään. Nostaisimme itsemme jumaliksi?

Pahoin pelkään että Kaiken Teoria on vain toinen Graalin malja.

Turha lähteä etsimään jotain tarkoituksellisuutta sieltä, missä sitä ei ole. On vain kauhun tasapaino.

Yritän nyt vastaa vähän kaikkien viesteihin kun tuntuu, että jokaisee on jotain sanottavaa.

Kaiken teorian ei tarvitse välttämättä olla mikään absoluuttinen totuus maailmankaikkeudesta. Teoria joka toimii matemaattisesti, pitää paikkansa havaintojen kanssa ja ennustaa jotain uutta, on hyvä teoria.

Teoriasta voi olla muutakin hyötyä, kun vain ihmisen halu selittää maailmankaikkeus yhtenevästi. Kaiken teorialla voitaisiin selittää paremmin maailmankaikkeuden lainalaisuuksia ja sillä tavalla kehittää muun muassa teknologiaa, joka auttaisi jokaista ihmistä maan päällä. Jo nykyiset teoriat ovat auttaneet huomattavan määrän uutta teknologiaa.

Kaiken teorian ei ole tarkoitus nostaa ihmisiä jumaliksi. Jumala kyllä kieltämättä jää taka-alalle jos kaikelle löydetään selitys luonnontieteiden pohjalta rakennetulla teorialla, mutta ei Jumalan syrjäyttäminen ole teorioiden tarkoitus.

En ole kuullut yhtäkään teoriaa, joka voisi kieltää, että asioita on olemassa, ja että äärettömyys on olemassa, eikä se määritelmänsä mukaan ala tai lopu koskaan saati missään - eli sitä ei myöskään voi ihminen saavuttaa.

Mitä tulee fysiikkaan, se voi tutkia ja selittää sitä, mitä havaitsemme, mutta siihen se jää, eikä sen pidemmälle tarvitsekaan mennä. Fysiikka ei tule ikinä saavuttamaan äärettömyyttä ja tältä kantilta kaiken teoriaa ei toki voi ikinä luoda.

derz
Seuraa 
Viestejä2431
Liittynyt11.4.2005

Kaikenteoria olisi vain maailmankaikkeuden kaiken havaitun toiminnan matemaattinen malli; ei maailmankaikkeuden selitys. Uskon, että tällainen matemaattinen malli pystytään kehittämään (vaikka siinä pyörähtäisikin muutama vuosisata). Tosin kyllä se varmaan muutaman metafyysisen kysymyksenkin ratkaisisi...

∞ = ω^(1/Ω)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat