Kommentit (10)

ezcoma
Seuraa 
Viestejä4

Onko nyt ihan pikkasen mittakaava pielessä tuossa asteroidin voimassa, kymmeniä miljardeja Hiroshiman pommeja? Sillä olisi luultavasti pamauttanut koko maapallon uusiksi asteroideiksi, jos niitäkään olisi jäänyt. 
6-7 Little Boyta kertaa 4000 on vasta joku 60 Mt, eikö niin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä30655

ezcoma kirjoitti:
Äh. Korjataan edelleen: 360Mt x 1000, mikä on jo ihan älyttömästi. 
Mutta silti, kymmeniä miljardeja on aika kaukana.

Lasketaanpa päässä tuo arviolta reilun 10 km dinosaurustappajan räjähdyksen energia megatonneissa:
Jos asteroidi on hieman yli halkaisijaltaan 10 km pallo, on sen tulavuus noin 1000 kuutiokilometriä eli 1000.000.000.000 = biljoona kuutiometriä. Tuon määrä kiveä painaa siis noin 2 biljoonaa tonnia.
Megatonni viittaa trotyyliin ja jonkin (minkä tahansa) trotyylimäärän räjähdys vastaa samaa energiaa kuin mikä samanmassaisella kappaleella olisi sen liikkuessa hieman yli 3 km/s. Jos tuo asteroidi törmäisi maahan tyypillisellä (hieman alakanttiin) nopeudella 15 km/s, niin sen jokainen kilogramma liikkuisi viisinkertaisella nopeudella tuohon 3 km/s verrattuna. Liike-energia on verrannollinen nopeuden neliöön, joten asteroidin jokaisella kilogrammalla olisi 5*5 = 25 kertainen liike-energia verrattuna kilogrammaan trotyylin räjähdysenergiaa.
Siispä tuon reilun 10 km asteroidin liike-energia, joka törmäyksessä vapautuu, olisi noin 50 biljoonaa trotyylitonnia vastaava eli siis noin 50 miljoonaa megatonnia.
Ei tuo arviointi siis ollut kovin vaikeaa.
Vaikka asteroidin ominaisuuksien arviot olivatkin tuossa osin karkeat, niin ei haittaa. Vaikka ne olisivat kymmeniäkin kertoja yläkanttiin niin on selvää, että maailman koko ydinarsenaalin räjähdysvoima on tuon törmäyksen rinnalla merkityksetön.

3³+4³+5³=6³

  • ylös 12
  • alas 6
Brainwashed
Seuraa 
Viestejä15832

Ei siis kannata vieläkään aloittaa ydinsotaa, kertoo tämä uusikin tutkimus.
Hyvä!

😎

”Juomisen suhteen ilmaantuva alemmuudentunne ja kykenemättömyys johtavat siihen, että ennen niin säyseä ja mukava alkoholisti alkaa olla ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia, mikä alkaa eristää hänet muista – kukaan ei siedä kenessäkään sellaisia piirteitä, vähiten alkoholistissa.”

Luonnollisessakin ilmastonvaihtelussa kylmät vaiheet ovat merkittävin uhka elämälle, lämpimät vaiheet ovat runsauden, kukoistuksen ja monimuotoisuuden aikoja. Tämänhetkinen vouhotus maailmanlopusta lämpenemisen kautta on tyhjäpäistä pelottelua.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3358

Käyttäjä3415 kirjoitti:
Luonnollisessakin ilmastonvaihtelussa kylmät vaiheet ovat merkittävin uhka elämälle, lämpimät vaiheet ovat runsauden, kukoistuksen ja monimuotoisuuden aikoja. Tämänhetkinen vouhotus maailmanlopusta lämpenemisen kautta on tyhjäpäistä pelottelua.

Noin saattoi olla vanhoina hyvinä aikoina, mutta nyt maapallolla alkaa olla varsin ahdasta ja resurssit alkavat huveta, jolloin kommenttisi ei enää pädekään.

Muistin virkistykseksi kuvaaja maapallon väkiluvun kehityksestä:

https://ourworldindata.org/uploads/2018/11/Annual-World-Population-since...

Käyttäjä17244
Seuraa 
Viestejä268

Venäjän paukut leviää suuremmin osin jo alustoille, jenkkien ei. Ryssät pyyhkiytyy sopivasti pois, eikä kukaan jää Suomeakaan kaipaamaan. Säteily tasot nousee hetkeksi, mutta saavutettuun hyötyyn nähden pieni paha. Ei muuta kuin siilot tyhjiksi.

Mihin mun vanha tili hävis?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat