Seuraa 
Viestejä1809

Ääni on aaltoliikettä. Tuo aaltoliike sinänsä ei sisällä mitään ääntä, vaan on aaltoa. Korvan elimistö muuntaa ääniaallon yhdessä aivojen avulla jonkilaiseksi aivojen tajuamaksi ääneksi. Millaisia ääniä oikeastaan on olemassa?
Onko olemassa jokin raja kuinka montaa eri tyyppistä äänilajia ihminen voi tajuta. Tuuli, ukkonen, autojen pyörien melu, mopojen moottorin melu, askeleet, puheääni tai huuto, eläinten äänet, lintujen laulu.Aaltojen liplatus.
Onko olemassa ääniä, joita ihmisen korva ei käännä tai aivot tajua? Luultavasti sellaisia ääniä saattaa olla?
Itse voisin kuvitella, että ihmisen aivot tajuavat vain ehkä noin 20-100 erilaista äänityyppiä ja ehkä jopa vähemmän 10-20 erilaista.

Kommentit (3)

Vierailija

Kuinka aivot tajuavat silmän kahden eri kirkkautta aistivan reseptorin avulla kirkkauden? Ei ole minulle aivan selvää onko kirkkautta luonnossa edes olemassa, vaan onko tuo kirkkaus silmien reseptorien luomaa harhaa aivoissamme.

Vertaileeko aivot jotenkin kahden eri reseptorin saamaa aaltomäärää, intesiteettiä tai muuta vastaavaa ominaisuutta.

Aivan päivänselvää on, että puun lehti ei millään tavalla ole vihreä, vaan siitä lehdestä heijastuu silmien vihreyttä aistivaan reseptoriin tietyn aallonpituuden omaavaa aaltoliikettä.

Minkä värinen siis puun lehti oikeastaan on luonnossa? Läpinäkyvä se ei kai sentään ole luonnossa? Mikä on lehden luonnollinen väri, vai onko niin, että vain aivojen tuottamaa on värimaailma eikä luonto ole YHTÄÄN MINKÄÄN VÄRINEN OIKEASTI.

Miksi aivot tahtovat tehdä tietyn aallonpituuden omaavasta sähömagneettisesta säteilystä juuri vihreää? Miksi juuri viherää? Miksi ei ole puun lehti mielestämme vain tietyn muotoinen? Minkä tähden sen pitää olla myös tietyn värinen?

Entä jos sillä ei olisi väriä ollenkaan erottaisimmeko sen jälkeen ylipäänsä mitään kaksiulotteisuutta, kolmiulotteisuutta, muotoa tai eri esineiden välistä rajaa. Eikö silloin koko maailma olisi yhtämittaista samanväristä massaa, jossa eri esineiden rajat eivät erottuisi lainkaan toisistaan. Seinällä voisi olla juliste, mutta en erottaisi tuon julisteen rajoja ja muotoa, vaan se olisi täysin yhtä seinän kanssa, jolla se riippuu.
Jatkuvasti törmäisi esineisiin. Esimerkiksi pöytään tai tuoliin, koska niitä eri erottaisi ympäröivästä taustasta mitenkään. Vain taustaa olisi kaikki eli käytännössä olisimme SOKEITA ilman värireseptoreita.

Vierailija

Eri värit ovat vain eri aallonpituuksia, mutta elintärkeää on että silmä ja aivot osaavat erotella nuo allonpituudet toisistaan. Muuten emme näkisi mitään, vaan olisimme sokeat. Miksi muuten koirilla väitetään olevan heikko näköaisti? Niin, että ne näkisivät vain harmaina kohteina kaiken? Toimiiko niillä etupäässä vain kaksi eri kirkkautta aistivaa reseptoria, vai mistä on kyse? Onko koirien hajuaisti niin kehittynyt, että ne NÄKEVÄT ympäristön hajujen eikä värien perusteella?

Ovatko hajureseptorit ylilyöneet ja kukistaneet silmien värireseptorit ja mihin suuntaan koirien kehitys oikein voi jatkua mikäli ne yhä enemmän ja enemmän tulevat rippuvaisiksi hajuaistista. Shakaalit kaiketi liikkuvat myös öisin? Käyttävätkö ne hajuaistia eri esineiden erottamiseen toisistaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minkä vuoksi useimmat eläinlajit, jotka siis liikkuvat esim. linnut ovat tummia tai mustia väritykseltään: Norsu, sarvikuono, härkä, Varis, koppakuoriaiset, hauet jne. Voi olla joitakin valkoisen värisiä lajeja myös, mutta useimmat eläinlajit ovat tummapintaisia ikään kuin tarkoitettu silmän kirkkautta aistivien reseptoreiden aistittavaksi eikä väriresptorien.

Ovatko kaikki liikkuvat kohteet lumihiutaleista alkaen joko valkoisia tai mustia väriltää ja aistitaanko ne kirkkausreseptoreilla eikä värirseptoreilla.

Minkä vuoksi liikkuva kohde yleensä ei heijasta jonkin tietyn värin allonpituutta, vaan lähinnä kirkkauden vaihtelua mustasta valkoiseen. Olemmeko kykenemättömät näkemään liikkuvan kohteen tarkkaa väriä? Ja niiden säteilemä aallonpituus on on sen tähden valikoitunut tummaksi tai vaaleaksi.

Toinen asia on, että mikäli kärpänen olisi vihreä tai sininen niin se EI EROTTUISI VASTEN SINISTÄ TAIVASTA TAI VIHERÄÄ METSÄÄ. Voisi käydä niin, että kun kärpänen lentää vasten silmiämme emme kykenisi refleksinomaisesti sulkemaan silmää, koska kärpänen olisi täysin taustan värinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat