Seuraa 
Viestejä6944

https://www.tivi.fi/uutiset/onnistuuko-tekoaly-mahdottomana-pidetyssa-en...

Paremmin osuu ennustukset kuin tohtoreiden veikkaukset. Ei kerrota mihin tarkkuus perustuu. Luulisi että tekoälyltä voisi kysyä miksi ennustaa mitäkin ja näin parantaa myös ihmisten ennustuksia. Mutta ei taida olla kovin yksinkertainen selitys.

Kommentit (2)

Vierailija

Tekoälystä voi tulla lähes kaikkivoipa ehkä, mutta paino on sanalla lähes. Ei tule ehkä omaamaan tarpeeksi muistia tai historiallista dataa menneisyyden maanjäristyksistä yms. Jos olisikin jonkinlainen havaintoverkko, jonka perusteella suuri osa järistyksistä olisi ennakoitavissa niin jäisi aina tilaa virhearviolle kuitenkin ja voisi tulla missejä. 

Itse yritin kerran väittää, että kaikki suuret maanjäristykset ovat 38:nnella leveyasteella ja kulkevat tietyssä säännönmukaisessa järjestyksessä paikasta toiseen, mutta toisaalta voi olla että asia vain näytti siltä kun tuo 38. leveysaste saattaa olla asukastiheydeltään suuri ja sen tähden vahingot ovat voimakkaampia tilastojen mukaan.

Tekoälyn debuggaus saattaa olla mielenkiintoista työtä, mutta virheitä tai vajavuuksia myös tekoäly tulee aina sisältämään.  Täydellisyys ja virheettömyys on mahdotonta ylipäänsä aivan kaikelle taivaassa, maan päällä ja maan allakin olevalle. Ei ole olemassa mitään täydellistä systeemiä, joka voisi ennakoida jokaisen maanjäristyksen tms.

Se vajuuvuuden määrä, joka kaikkeudessa on alati lisääntyvää entropiankin takia jo. Epäjärjestys kasvaa kasvamistaan? Onko olemassa keinoja epäjärjestyksen kasvun hillitsemiseksi muuta kuin saattaa koko maapallo miljooniksi vuosiksi jääkauden alle ja sitten yrittää miljoonien vuosien kuluttua herätellä järjestystä jollakin tavoin?

Vaikka on tarkat säädökset kaikelle kaikkeudessa niin lopulta kai epäjärjestys ja sattuma vievät voiton? Huolimatta siitä, että esim. auringon tuleva kohtalo on melko hyvin ennustettavissa ja laskettavissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat