Seuraa 
Viestejä45973

Mitä hyötyä ihmiselle on siitä, että hien mukana iholle erittyy suolaa? Lähinnä tulee mieleen, että se voisi tehostaa veden haihtumista tai sitten suojata kosteaa ihoa bakteereilta, mutta onko jollakulla asiasta tietoa?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (10)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793

Hym... asiasta mitään tietämättömänä tuleepi mieleeni sellainen asia, että kuinkahan elimistön kävisi, jos ne suolat jäisi sisuksiin. Melkoinen suolakonsentraatio mahtaisi olla suonistossa - tulee vallan Lootin vaimo mieleen

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Aivan. Onko sitten olemassa joku syy, miksi liika suola ei voisi poistua virtsan mukana?

EDIT: Ahaa! Tarkoitat tietenkin, että kun hikoillessa ruhosta poistuu nestettä, niin on pakko poistaa myös suolaa (samassa tahdissa), jotta aineiden suhteet säilyisivät sopivina hikoilun aikana. Näinhän se taitaa ollakin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tollukka
Mitä hyötyä ihmiselle on siitä, että hien mukana iholle erittyy suolaa? Lähinnä tulee mieleen, että se voisi tehostaa veden haihtumista tai sitten suojata kosteaa ihoa bakteereilta, mutta onko jollakulla asiasta tietoa?

Oletko varma että sinulla on oikea kysymys? Entä jos kysymys onkin: Miksi suolaa ei erittyisi hien mukana? Vesi on luonnostaan erittäin hyvä liuotin. Kykenisikö elimistö eristämään suolat vedestä ja poistamaan hikenä esim. pelkkää tislattua vettä?

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793

Jep, Tollukka. Tuota tarkoitin.

Toisaalta elimistöön tulee suolavajetta hikoillessa, joten tuo hommeli ei kai oikein toimi - tai sitten se suolavaje aiheuttaa janontunteen ja saa ihmisen juomaan.

Kyllä se evoluutio on vaan niin ihmellinen veijari

Gravity. Kyllä se hiki vetenä ihan haituu siitä ihon pinnalta. Suolat jäävät iholle - maista vaikka. Kysymys oli ihan hyvä - Miksi tuo tapahtuu juuri noin, että erittyy suolavetenä ihon pinnalle ja vasta sitten se vesi haihtuu erilleen suolasta.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Gravity
Oletko varma että sinulla on oikea kysymys? Entä jos kysymys onkin: Miksi suolaa ei erittyisi hien mukana? Vesi on luonnostaan erittäin hyvä liuotin. Kykenisikö elimistö eristämään suolat vedestä ja poistamaan hikenä esim. pelkkää tislattua vettä?Kyllä esimerkiksi sylki on vissiin melko suolatonta eritettä.

DedMoroz
Kyllä se evoluutio on vaan niin ihmellinen veijari

On se hurrja!

Ainoastaan munuaiset pystyvät säätelemään elektrolyyttien eritystä, K, Na, Cl, iho on yksinkertainen elin eikä säätele eikä säästele suoloja.

Lämmönsäätelyn tärkeimmät elimet ovat iho ja keuhkot - hikoilu ja hengitys - uloshengityksen kosteus.

Huh hellettä. Roomassa oli yli 30 ja täällä vain 28 C. Bravo !!!

Ciao, MD!

Muistitkos shoppailla uljaasti hellettä uhmaten? Tosinainen ei järky edes helvetin kuumuutta, jos voi edullisesti ostaa ihania kenkiä ja laukkuja, eh?

Entä millaisia makumuistoja jäi? Parhaista odotamme raporttia ruokaketjuun.

DedMoroz
Suolat jäävät iholle - maista vaikka.

Tässä on tietysti hyvä muistaa, että hiki sisältää myös kuona-aineita ja ureaa.

Ciao Mummo!

Hienoja makunautintoja, molto bene, benissimo! Ostin kirjan ja monta lehteä italialaisia reseptejä. En tiedä puuttuuko mitään. Ainakin reseptejä on 1000 tai enemmän. Viinitilalta ostin sydänlääkettä eli punaviiniä ja valkoviiniä, painoivat kuin synti.
Italian kielen ruokasanasto alkaa olla aika hyvin hallinnassa.
Jos reseptejä kaivataan, kyllä täältä pesee.

En kehtaa edes kertoa miten shoppailin. Ostin mm. Guccin iki-iiiiihanan juhlalaukun, love at first sight, vain 995 €. Nyt odottelen lisää juhlakutsuja! Outlet shopista ostettu Versacen laukku oli niin halpa, etten kehtaa kertoa edes hintaa.

Mutta Italiassa ei voi olla köyhä eikä kipeä. Kollegani osti espanjalaisen lehden ja luimme sitä lentsikassa, höröskööppi lupasi hyvää raha-asioissa :p

No problemo :=)

Mamma mia, täytyy kertoa paras juttu. Kollegani osti laukun, jonka hinta oli 15 €. Hän sanoi kaupassa, että on liian kallis, koska kuuli hinnan HIEMAN väärin. Myyjä sanoi, ettei voi laskea kuin 14 €:n. Se oli ihan sopiva hinta sitten. Kollegani teki kuulemma elämänsä parhaan tinkimisen ;=)

PS. Totta, hiki sisältää kaikkia kuona-aineita. Kasvoja pestessäni Roomassa sain aina hikeä suuhuni ja oli kyllä mahdottoman suolaista, muita kuona-aineita en osannut eritellä.

salai
Seuraa 
Viestejä8898

Pitäisikö mennä suihkusolmuun, kun ei pääse saunaankaan.
_________________
*Ihminen on möhnää, suolaa ja hikisiä ruumiinosia*
tiäremiäs 110506

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat