Seuraa 
Viestejä45973

Palstan päiväuutinen, välitetty Nature-lehdestä. Nuori Beta Pictoris,
noin kaksi aurinkomassaa, siis noin 800 000 Maan massaa, sitä ympäröivät kaasu-ja pölykiekot. Näissää on " yllätttävän paljon" hiiltä.
Ja tämähän yllätys sai avaruustieteen fakki-idiottit myös innostumanaan.
Jotta oisijo tuo ilmausta myös uusien maailmójen synnystä. Jotenkin niin, että madonreiät pumppaavat hiiltä ja syntyy uusia hiileen perustuvia maailmoita.

Jo kauan on oltu toteavinana, että hiilellä on merkitystä tähtien fuusiossa.
Laitostiede on nähnyt hiilessä, mainitut ohessa myös litium, katalyytin.
Minä puolestaan sanon, että kyseessä on hiilen merkitys sekä johteena että vastuksena. Sähkönpurkaukset niissä tuottavat fuusioleimahduksiin tarvittavat korkeat lämpötilat. Fuusiot tähdissäkään eivät jatku ketjureaktioina, paitasi supernovissa ehkä. Ilman hiiltä johteina ja vastuksina tähtien fuusiota ei ole.

Maan sisuksen lämöntuotanto. Etsiskelin sisuksiin vetykuplaa, mutta
hiili, suunnilleen plasma- eli kiinteän raudan ja molekyylisen nesteraudan rajalla on selityksenä uskottavampi. Tämä ei silti sulje vedynkään mukana oloa. Jupiter, sen tiedetään jopa tuottavan enemmän energiaa itse kuin mitä se Auringosta saa. Lähdemassaksi sinänsä käy Jupiterin sisuksen vetymetalli. Mutta jotta se fuusioituisi, tarvitaan johdevastuksiksi hiiltä. Ruskeat kääpiöt, joista Arlan poppoo nääs laiitostieteen puolesta, sitikästi väitti, että ei fuusiota tapahdu. Ja minähän sanoin, että tapahtuu. vaikak ei nmiihn paljon, että pinta olisi punainen. Käsitättehän fuusion
väärin. Kun sen edellytys on hiili, sitä voi tapahtua olosuhteissa, jossa on vety- ha helimumetallia, plasmana, ehkä jopa ihan kylmänäkin. Fuusion määärällinen tuotto, sehän on toki toinen asia.

Maaapallon elämä. Se edellytti vesi- ja myös kaasukehää, mutta edellytti myös hiiltä. Koko elämäänkin perustna oleva orgaaninen kemia edellyttää hiiltä. Ja kun hiiltä on orgaanisena pinnassa, sitä sen mukana on epäorgaanmisena myös syvällä. Hiilihän ei sentään ole ihan kevyt aine, jos ei raskaskaan. Hiileen perustuva orgaanien Maan elämä perustelee syvällä maan sisällä tapahtuvaa fuusiota.

Ei kyseessä ole, Beta Pictosiksen seudulla, mikään uljas uusi maailma, vaan periaatteessa sama entinen. Hiili vain nuoruuden kuvassa näkyy hiukan paremmin kuin jo iäkkäissä aurinkokunnissa, kuten tämä.

Muuten, miksikäs ne sielläkin Beta Pictroriksen ympärillä kaasu ja pöly ovat pyöreähköinä alkuekiekkoina? Herra Tepin gravitaatioteoriasthan seuraisi, kun kasvu tähteä kohden on jyrkkä ja heikkeneminne ulos myös hyvin jyrkkä, hyvin soikeat muodostumat. Näistä kehittyisivät hyvin soikeita ratoja kiertävät, ja ehkä jopa varsin soikean muotoisetkin, planeetat. Mitenkäs tässä aina käy näin, herra Tep? Tunnustaisit jo, että kiihtyvyyden suoraan suhteeseen perustuva gravitaatioteoriasi on
kaikkea perää vailla.

PS. Käsite Uusi maailma on täälläkin Jehovan todistajien perusasioita, mutta USAssa lie usean muunkin uskontokunnan ja lahkon. Tekevät siis tieteilijät hyvän vaikutuksen vahvasti uskonnolliseen yleisöönsä, kun muistavat mainita jokaisen uutuuden yhteydessä Uuden maailman.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat