Seuraa 
Viestejä124

Eikö meidän laiskojen päitä pitäisi alkaa silittämään syyllistämisen sijaan. Pari/kolme tonttua tilille kerran kuussa olisi ihan passeli korvaus tästä vakavan sairauden aiheuttamasta kärsimyksestä joka ei ole kenenkään oma valinta. Vakavasti puhuen, omien laiskojen hetkien kokemisesta ja sitä kautta asiasta oppineena voisin kuvitella että on paljon ihmisiä, joille veren sokeri/rasva-aineenvaihdunnasta yms. muista vastaavista kehon elimellisisä toiminnoista johtuen aktiivisuus voi olla myrkkyä. Pitäisikö asiaa tutkia enemmän ja suhtaumista laiskuuteen ylipäätään joltain osin muuttaa?

Kommentit (2)

ekavekara
Seuraa 
Viestejä11526

Laiskuushan on luonnon vinkkelistä tavoiteltu olotila (minimi energian kulutus) mutta ihmis-yhteisö on tehnyt siitä paheen. Toki taustalla on sekin, ettei näin pohjoisessa, tai nyky-yhteiskunnan tasolla voisi elää tropiikin laiskuudella. Ahkeruuden hyvettä on josku vaikea ymmärtää, kun maailma hukkuu jo nyt paskaan ja roinaan.

Jos nykyään haluaa elää laiskasti, niin kannattaa downshiftata kunnolla, koska laiskuus ja rahan tarve on vaikea yhtälö toteuttaa. Muistelen, että Kanarialla elää joku hippipoppoo ympäri vuoden teltoissa/luolissa.

Keijona
Seuraa 
Viestejä16351

Laiskuuden hyveellisyydestä palstalla käytiin joskus pitkät keskustelut.  Ei pidä sekoittaa laiskuutta sairauteen tai riippuvuuteen, kuten liikuntarajoitteisuuteen tai  ruudun tuijottamiseen.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat