Seuraa 
Viestejä201

Viimeaikoina etenkin Rinne on hyökännyt itäisimpien EU maiden kimppuun väittämällä, ettei oikeusvaltioperiaate toteudu. Myös monet muut vihervasemmistoon kuuluvat ja YLE ja HS ovat jankanneet sitä samaa.

Perusteena on ollut, että eräissä maissa korkeimmat oikeuden tuomareiden eläkeikää on alennettu. Lisäksi on kritisoitu korkeimmat oikeuden tuomareiden nimittämisiä.
Myös median siirtymistä oikeistolaisempaan suuntaan on sanottu olevan sellaissta, ettei se kuulu oikeusvaltioperiaatteisiin.
Kyseessä on Puola ja Unkari nimiset maat.

Suomessa kuitenkin on tapahtunut ihan vastaavia asioita: lakimuutokseslla alennettiin tuomareiden eroamisikää ("eläköityminen") seitsemästäkymmenestä 68vuotiaaseen.
Suomessa tuomareiden nimittämisen hoitaa presidentti, yksi mies.

Vihervassarit ovat kritisoineet Puolaa, että siellä oikeusministeri nimittää korkeimmat tuomarit.
Miten tämä eroaa Suomen järejestelyistä. Yksi ihminen siellä Puolassa päättää, yksi ihminen Suomessa päättää. Ihan sama asia.

Unkarin media on ollut iät ajat vasemmiston hallussa kymmeniä vuosia (toimittajat vasemmistolaisia, johto vasemmistolaista). Suomen medioille ei ole tullut mieleenkään syyttää, että moinen puolueellisuus olisi oikeusvaltioperiaatteen vastaista.
Unkarissa oli totuttu, että mediaa hallitsi vasemmisto.

Nyt sitten kun mediaa hallitsee oikeisto, on vihervasemmistoon kallellaan olevat toimittajat syyttämässä Unkaria, ettei oikeusvaltioperiaate toteudu?
Miksi se oikeusvaltioperiaate toteutuu heidän mielestään vain silloin kun media vihervasemmiston hääräämä, kuten myös Suomessa?

Vasta Suomessa tehtiin kysely (kunnallisalan kehittämiskeskus).
Helsinginsanomia piti erittäin luotettavana uutislähteenä vain reilu 20% vastaajista. Heidän joukossaan oli nimenomaan vihreitä kannattavia.

Heitä, jotka pitivät Hesaria melko luotettavana tai erittäin luotettavana uutislähteenä oli vain 66%.

Maan suurimman päivälehden luotettavuus on siis todella huonoa. Mistähän johtuu? Siitä, että Hesarin uutisointi ja kaikenlainen "kolumnointi" ja "vieraskynäily" on niin vihervasemmistolaista.
Jos kyseisten kolumnejen ym. ajatusmaailmaa kirjoittajaa kohtaa esittää kritiikkiä (linkkeineen ja perusteluineen), se kommentti ei mene läpi sensuurista.

Elämme siis Suomessa, jossa on lehdistövapaus, mutta sananvapautta rajoitetaan rankasti, koska media yrittää hallita yleistä mielipidettä.

Meillä on kuitenkin vaalit ja osa äänesti jo suuria medioita vastaan viime vaaleissa. Lopputulos on kaikkien tiedossa.

Kannattaisi Hesarin ja YLE katsoa peräpeiliin, mikä on oikeusvaltio? Onko Suommi oikeusvaltio?

Kommentit (2)

user5638
Seuraa 
Viestejä201

Rinne sotki tahallaan oikeusvaltioperiaate käsitteeseensä siihen kuulumattomia asioita ja koitti selittää julkisuudessa, että "kaikki EU maat kannattanevat oikeusvaltioperiaatetta".

Sitten kävikin ilmi, että kyse oli ihan muusta asiasta kuin rinne oli antanut ymmärtää.

Vesittyi koko Rinteen juttu.
Puolassa on juuri tulossa vaalit. Kansa saa demokratian keinoin päättää mikä puolue Puolaa hallitsee.

Demokratia toteutuu.
Toisin kuin Venäjällä ja Kiinassa, jotka eivät ole oikeusvaltioita. Miksi niitä vastaan ei ilkuta mediassa ? Miksi ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat