Seuraa 
Viestejä45973

Evoluutio on kehittänyt eri alueilla eläneiden ihmisten kykyjä paremmiksi eri osa-alueilla. Musta rotu on kehittynyt paremmaksi juoksijaksi ja kestävämmäksi kuumissa olosuhteissa. Afrikassa ei ollut niin suurta hyötyä olla älykäs, kunhan oli fyysisesti hyvä. Kylmässä Euroopassa taasen älykkäät selvisivät paremmin koska tarvittiin älyä rakentaa taloja, vaatteita sekä tehokkaita aseita eläinten metsästykseen.

Tiedejulkaisussa todetaan että valkonen rotu on mustaa älykkäämpi.

Länsimaisen propagandan mukaan ei ole rasistista todeta että roduissa on eroja, ja että esimerkiksi mustat ovat parempia juoksemaan pitkää matkaa. Mutta jos sanoo että roduissa on älyllisiä eroja on pseudotieteellinen rasisti. Muistaakseni ei ole yhtään mustaa fysiikan Nobelin-palkinnon saajaa.

http://encyc.connectonline.com/encyclop ... ighres.png

1. The Worldwide Pattern of IQ Scores. East Asians average higher on IQ tests than Whites, both in the U. S. and in Asia, even though IQ tests were developed for use in the Euro-American culture. Around the world, the average IQ for East Asians centers around 106; for Whites, about 100; and for Blacks about 85 in the U.S. and 70 in sub-Saharan Africa.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/ ... 042505.php

  • ylös 12
  • alas 2

Sivut

Kommentit (3198)

Kokeilkaapa asettaa 100 valkoihoista New Yorkilaista meklarijuppia asumaan savannille. Katsotaan mitä he saavat aikaan "älyllään".

Arvelisin, että he tappaisivat toisiaan ja loppupelissä itkisivät armoo päästä kotio.

Suomessakin on uusavuttomuutta ja se on yksi vähäjärkisyyden ilmenemismuoto.

  • ylös 5
  • alas 20

Luultavasti 100 valkoihoista Eurooppalaista selviäisi paremmin viidakossa kuin 100 mustaihoista Eurooppalaista, vaikka mustien iho onkin parempi Auringon paisteessa.

  • ylös 26
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
teini
Luultavasti 100 valkoihoista Eurooppalaista selviäisi paremmin viidakossa kuin 100 mustaihoista Eurooppalaista, vaikka mustien iho onkin parempi Auringon paisteessa.

Afrikassa on tosiaan havaittu, että valkoinen mies tulee paremmin omavaraisesti toimeen, koska suunnittelee asioita pidemmällä tähtäimellä. Kyllä mustatkin siihen pystyisivät, mutta heidän kulttuurissaan pitää saada ainakin 100 lasta jonkinlaisen statuksen pystyttämiseksi. Ruokipa sitten kuivuuden iskiessä sen mittainen jälkikasvu...

  • ylös 10
  • alas 2

Minusta on aika mielenkiintoista tuo Vanhasen tutkimuksen käsittely näin yleensä. Kukaanhan ei tosissaan yritä korjata tutkimuksen virhettä:"älykkyyden" kulttuurisidonnaisuuden ainakin väitetään vaikuttavan.

Ei, itse tutkimus kielletään. Ikään kuin ihmisen arvo määräytyisi yht' äkkiä älykkyyden mukaan. Ikään kuin se, että löydettäisiin jokin eroavaisuus tarkoittaisi heti, että joku on huonompi..

En tässä ota kantaa edes itse tutkimuksen hyvyyteen - en siihen osaa mitään sanoa.(Joskin vaikuttaa että tummaihoiset ovat "tavallisia kavereita" -joskin samalla ainakin kulttuuriltaan ja ihonväriltään erilaisia.)

Onko älykkyys kulttuurisidonnaista? Onko älykkyystestien ongelmanratkaisu länsimaista? Onko "ongelmanratkaisu" länsimaista?
(Ainakin tiedän yhden teoksen, Päiviö Latvuksen "Ymmärryksen siivet - Miksi tiede on länsimaista" -kirjan olevan jokseenkin tätä mieltä. Toimiva ongelmanratkaisu koostuu (kristillisestä)monoteismistä -ainakin suomalaisten ID -veikkojen mukaan.)
Mutta "Suomi ID:läisten" kanta taitaakin olla, että jos jokin rotu todetaan älykkäämmäksi kuin toinen, on se rasismia -paitsi jos "älykkyyden keskittymänä" esiintyy Juutalaiset nobeleineen tai (kristillisiset)monoteistit tai he itse, ryhmänä tai yksilönä..
Samoin kulttuuria voidaan tuomita, "väärästä uskosta" puhua... paitsi jos on kyse heistä itsestään, jolloin tilanne on "naturalistien vainoa"...

Samaa soopaa taas kerran. Rushtonin tutkimusten LUONNONTIETEELLINEN arvo on nolla. Herran yritys esim. r/k -strategian hyödyntämiseksi oman ideologiansa levittämisessä sai sosiobiologi David Barashilta aikoinaan Animal Behaviour -lehdessä tieteenhistorian kenties karuimman arvostelun. Ja nimenomaan luonnontieteellisiä todisteita kun tälle väitteelle geneettisistä eroista kaivattaisiin.

Teini voisi muuten tutustua Afrikkaan ja ihmisen evoluutioon. Sen verran absurdeja ovat nuo juttusi juoksemisesta ja siitä ettei Afrikassa selviytymiseen tarvittaisi älykkyyttä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Anders, olisin kiinnostunut kuulemaan miten sinä selität aasialaisten (edit: nimenomaan japanilaisten, korealaisten ja kiinalaisten) ja juutalaisten korkeat älykkyysosamäärät verrattuna meihin eurooppalaisiin. Ja millä luonnontieteellisillä tutkimuksilla (tai muilla teorioilla) perustelet selityksesi.

Juutalaisten Nobelit(ja ehkä älykkyyskin):
Olen melkoisen varma siitä, että takana on kaksi tekijää:

1. Päiviö Latvuksen vuonna 2000 kirjoittama teos "Ymmärryksen Siivet -miksi tiede on länsimaista?" kertoo että Nobelisteista juutalaisia on yli 20%. Tämä tulos sopii hyvin yhteen "Scientific American" -lehden Syyskuun lehdessä vuonna 1999 artikkelin "Scientists and Religion in America" antaneen tuloksen kanssa: 90% normaaliväestöstä uskoo Jumalaan ja kuolemanjälkeiseen elämään, sama luku tieteilijöillä oli 40% ja tieteen huipussa oli enää 10%.

Yhteys syntyy siitä, että tieteen huipussa pärjäävät ainoastaan ne, jotka ovat kykeneviä hylkäämään maailmankuvansa tuomat ylimääräiset oletukset tutkimustyössään. Juutalaiset pärjäävät, koska osaavat tutkia ilman, että יְהֹוָה -oletus vaikuttaisi tutkimustulosten analysointiin. Joskin on varmaa, että Jumalaoletus innostaa useita selvittämään asioita Jumalansa kunniaksi. Tiedemaailmassa pärjänneille teistikoille olennaista on kuitenkin se, että he ovat tulkinneet ja tuottaneet tuloksiaan metodologisen naturalismin keinoin.
->Todiste, juutalaislääkäreistä ainoastaan 3% vastusti evoluutiota.
(Sama luku muiden uskontokuntien lääkäreillä samassa tutkimuksessa oli tyypillisesti siinä 30% tienoilla)
http://www.geocities.com/evonkeliumi/tilasto.html

2. Juutalaisia on vainottu kauan(jos olet eri mieltä - esitä kys. ajanjakso)
Ja vain ovelimmat ovat selvinneet. Tyhmien karsimisesta johtuu siis osin varmasti myös. Älykkyydellä on suuresti merkitystä vainoista selviämisen kannalta.

squirrel

2. Juutalaisia on vainottu kauan(jos olet eri mieltä - esitä kys. ajanjakso)
Ja vain ovelimmat ovat selvinneet. Tyhmien karsimisesta johtuu siis osin varmasti myös. Älykkyydellä on suuresti merkitystä vainoista selviämisen kannalta.

Ja Amerikan mustien urheilumenestystä on selitetty orjakuljetusten ja -työn tuottamalla geneettisellä karsinnalla. En silti kannata vainoja tai orjuutta.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Itä-Euroopan juutalaisten eli ashkenasi-juutalaisten korkean älykkyyden takana on minustakin ilmeisesti vuosisatoja jatkunut ulkoinen ja sisäinen valintapaine. Älykkyys oli selviytymisen ehtona merkittävämpi heillä kuin muulla väestöllä.

En tunne juutalaisten tapoja kovin tarkkaan, mutta tietääkseni heillä avioliitot olivat aikoinaan usein vanhempien sopimia. Avioliittomarkkinoilla ylimpänä olivat ne pojat ja tyttäret, jotka olivat osoittautuneet älykkäiksi. Eivät komeat tai vahvat vaan nimenomaan opinnoissaan tai Tooran lukemisessa tai omaisuuden keräämisessä menestyneet. He jatkoivat sukua ja siirsivät älykkyytensä eteenpäin.

Muualla kuin Keski- ja Itä-Euroopassa ei juutalaisilla ollut yhtä voimakasta valintapainetta (ainakaan ulkoista), minkä seurauksena nyky-Israelissa on Itä-Euroopasta peräisin olevien juutalaisten ÄO yhä selvästi korkeampi kuin Välimeren alueen maista peräisin olevien, vaikka he elävät sekaisin samassa kulttuuripiirissä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Täällä on alan asiantuntijoilla teetetty kyselytutkimus rotujen älykkyyserojen syistä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_i ... xplanation)#Opinions_of_scholars_and_others

Kopioi ja liitä tuo linkki selaimen osoitekenttään, jotta se toimisi.

A survey was conducted in 1987 of a broad sample of 1,020 scholars (65% replied) in specialties that would give them reason to be knowledgeable about IQ (but not necessarily about race; Snyderman & Rothman, 1987).

The survey was given to members of the American Education Research Association, National Council on Measurement in Education, American Psychological Association, American Sociological Association, Behavior Genetics Association, and Cognitive Science Society.

Political and social opinions, reported in the same survey, accounted for less than 10% of the variation in responses. (Respondents on average called themselves slightly left of center politically.) Measures of expertise or eminence accounted for little or no variation in responses.

One question was "Which of the following best characterizes your opinion of the heritability of the Black-White difference in I.Q.?" (emphasis original).[29] The responses were divided into five categories:

The difference is entirely due to environmental variation: 15%.
The difference is entirely due to genetic variation: 1% (8 respondents).
The difference is a product of both genetic and environmental variation: 45%.
The data are insufficient to support any reasonable opinion: 24%.
No response (or not qualified): 14%.

Niinhän se tietenkin on.
Mutta miten ihmeessä samaa älykkyysluokitusta pidetään neekerien kohdalla "kulttuurisidonnaisena" ja juutalaisten kohdalla "selitettävänä seikkana" ja "tukevana todisteena sille, että he ovat jumalan valittua kansaa"...

En minäkään vainoja tai eriarvoistamista kannata. Ihmettelen vaan sitä, että KUN Vanhasen tutkimus kerran on natsismia, niin miksi ihmeessä Juutalaisluokittelu EI natsismia ole? Siksikö, että juutalaisluokittelua harrastavat "Tosi Uskovat"?

Yksinkertaista: mustat eivät ole valkoisia tyhmempiä, koska ÄO ei mittaa älykkyyttä, vaan ainoastaan yhtä älykkyyden pienimmistä osatekijöistä, jolla ei ole edes käytännön elämässä mitään väliä.

Eräässä kokeessa laitetiin raviveikkaajat arvaamaan pörssikursseja. Toisen ÄO oli 80, toisen 120. Molemmilla meni arvaukset päin persettä. Sitten heille kerrottiin, että osakkeiden ostaminen on kuin vedonlyöntiä raviradalla. Molemmista tuli yhtä hyvin menestyneitä "pörssihaita".

  • ylös 3
  • alas 10
meikämie
Yksinkertaista: mustat eivät ole valkoisia tyhmempiä, koska ÄO ei mittaa älykkyyttä, vaan ainoastaan yhtä älykkyyden pienimmistä osatekijöistä, jolla ei ole edes käytännön elämässä mitään väliä.

Eräässä kokeessa laitetiin raviveikkaajat arvaamaan pörssikursseja. Toisen ÄO oli 80, toisen 120. Molemmilla meni arvaukset päin persettä. Sitten heille kerrottiin, että osakkeiden ostaminen on kuin vedonlyöntiä raviradalla. Molemmista tuli yhtä hyvin menestyneitä "pörssihaita".


Eli koira ja semmone kene äo on 120 on yhtä hyviä asisassa jota kumpikaa ei osaa --> koira ja ihmine on yhtä älykkäitä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
meikämie
ÄO ei mittaa älykkyyttä, vaan ainoastaan yhtä älykkyyden pienimmistä osatekijöistä, jolla ei ole edes käytännön elämässä mitään väliä.

Paitsi että sillä voidaan ennustaa lapsen tuleva koulumenestys ja aikuisena saavutettava sosio-ekonominen asema melko hyvin; toki poikkeustapauksiakin on.

borri317
meikämie
Yksinkertaista: mustat eivät ole valkoisia tyhmempiä, koska ÄO ei mittaa älykkyyttä, vaan ainoastaan yhtä älykkyyden pienimmistä osatekijöistä, jolla ei ole edes käytännön elämässä mitään väliä.

Eräässä kokeessa laitetiin raviveikkaajat arvaamaan pörssikursseja. Toisen ÄO oli 80, toisen 120. Molemmilla meni arvaukset päin persettä. Sitten heille kerrottiin, että osakkeiden ostaminen on kuin vedonlyöntiä raviradalla. Molemmista tuli yhtä hyvin menestyneitä "pörssihaita".


Eli koira ja semmone kene äo on 120 on yhtä hyviä asisassa jota kumpikaa ei osaa --> koira ja ihmine on yhtä älykkäitä.

Siinä tapauksessa, että kyse olisi älykkyyttä vaativasta toiminnasta juu.

Monenko koiran olet nähnyt pystyvän monimutkaisiin älyllisiin suorituksiin, esimerkiksi laskemaan päässä kertoimia ravihevosten voittomahdollisuuksille?

Sitten vielä sekin, että nämä eri Äo:n omaavat raviveikkaajat olivat veikkaajina molemmat huipputasoa: älykkyydellä siis ei ainakaan heidän tapauksessaan ollut väliä.

Ding Ding
meikämie
ÄO ei mittaa älykkyyttä, vaan ainoastaan yhtä älykkyyden pienimmistä osatekijöistä, jolla ei ole edes käytännön elämässä mitään väliä.

Paitsi että sillä voidaan ennustaa lapsen tuleva koulumenestys ja aikuisena saavutettava sosio-ekonominen asema melko hyvin; toki poikkeustapauksiakin on.

Käsittääkseni enemmän koulumenestystä kyllä määrittää lapsen motivaatio ja kasvuympäristö paljon ÄO:ta enemmän. Vielä kun ottaa huomioon, että älykkyys käsitetään nykyään enemmän vuorovaikutuksessa syntyväksi ja kehittyväksi kuin yksilön pysyväksi ominaisuudeksi, niin ÄO:lle ei jää suurtakaan merkitystä.

Miten hyvin tuo ÄO ennustaa sosio-ekonomista asemaa muuten?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat