Seuraa 
Viestejä45973

mitä tarkoittaaa jos fysiikan laskujen lausekkeissa on sellanen ihme kolmio entä mitä tarkoittaa jos on esim x ja alalaidassa pikku m ?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778

Kolmiot ovat eräänlaisia derivointioperaattoreita. Kärjellään oleva kolmio ∇ on Nabla. Jos joudut laskemaan sillä, perehdy asiaan kunnolla jonkin integraali ja differentiaalilaskennan alkeisteoksen avulla, mutta apu ylimalkaisempaan tiedonnälkään löytyy täältä: http://mathworld.wolfram.com/Nabla.html

Kannallaan olevalla kolmiolla ∆ merkitään joskus Laplacen operaattoria, jolle pätee ∆=∇².

Jotenkin tuntuu, että kyse on vaan deltasta (∆), kun teksti ja otsikko on muotoiltu näin. Delta kuvaa muutosnopeutta. Esimerkiksi kiihtyvyyden kaava a=(V-Vo)/t voidaan kirjoittaa muotoon a=∆v/∆t, jossa ∆v on nopeudenmuutos eli loppuarvo minus alkuarvo (V-Vo), ja ∆t on ajanmuutos samalla tapaa.

Jos ongelma on yllä oleva niin alaindeksitkin ovat vain merkintätapoja, joilla selvennetään tai tarkennetaan,mitä tarkoitetaan. Esimerkiksi voimaa merkitään kirjaimella F. Mutta jos kyseessä on kitkavoima, merkitään sitä Fµ eli F alaindeksi myy:llä. Tai vastaavasti v on nopeus, mutta v alaindeksi k on keskinopeus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat