Seuraa 
Viestejä45973

Maailmankaikkeus laajenee jäähtyessään,

jolloin galaksijoukot loittonevat toisistaan liikkumatta toisistaan poispäin.

Yksinkertainen esimerkki:

Kuumailmapalloon syötetään kuumaa, joka alkaa heti jäähtyä ja jäähtyessään laajentua.

Toinen toisensa päällä ollessaan nuo laajenevat tilapaketit työntävät toisiaan ylöspäin, jossa on vähemmän tiheää, kunnes törmäävät palloon.

Alhaalta virtaa ulos pallosta viilein tila eli energia.

Tietyssä vaiheessa tuo viilein on vielä niin lämmintä, että siinä olevat tilapaketit työntäessään toinen toistaan ylöspäin ja ollessaan kiinni pallon ulkopinnassa työntävät samalla myös kuumailmapallon ylös.

Ja mikäpä on parempi aika alkaa viettämään varpajaisia maailmankaikkeuden syntymän kunniaksi kuin vappu.

Shamppanjahan virtaa myös Kuopioon, jossa se virtaa iloisesti.

On se niin Kuopiolaisen loogisen kauniin ongenkohomaisen yksinkertaisesti ajateltu ajatus, että...

Sitä shamppanjaa Kuopioon ja nopeasti.

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (33)

Nyt voit soittaa kaverillesi ja sanoa, että eikun ALKOON ja shamppanjan ostoon.

Ja sano kaverillesi, että soittaa kavereilleen myös.

Juhlikee siellä tai tulkee Kuopioon.

Sen minkä teemme toisillemme, teemme itsellemme.

Kaikki on yhtä ja samaa tilaa eli energia eli luojaa eli meitä.

;):)

Vierailija

Otapa JukriS sellainen pilleri, että rauhoitut taas vähän. Ei samasta asiasta tarvitse avata ihan noin montaa ketjua. Itsensä kanssa voi keskustella yhdessäkin ketjussa.

Muuten sitten Hauskaa Vappua. Jos kuohujuomaa nautit, voit kuvitella sen olevan "teoriasi" kunniaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajatuksillehan tässä otetaan.

Vaan etpä Iso-Jussi kertonut, että laajeneeko se ihminen ja muuttuu kevyemmäksi noustessaan ilmavirran mukana ylöspäin?

Tornadothan nimittäin olivat selittämättömiä ilmiöitä ennen ajatuksiani.

Maastahan nousee esim. kaasuja.

Ja näinhän sitä aika ajoin nousee sellaista tilaa, joka jäähtyessään laajenee, jolloin se ottaa mukaan sitä tilaa jonka tuo laajeneva tila ohittaa.

Ja näin tilapaketit toinen toisensa päällä ollessaan ja laajetessaan nostavat toisiaan ylöspäin ja samalla vieressä olevakin ilma tarttuu mukaan.

Ja kun ylhäällä on vähemmän tiheää, niin silloin tornado on ohut maan pinnalla ja paksumpi ylempää.

Ja kun tavan ilma tarttuu mukaan, niin silloin ilmavirrat muualta alkavat virrata kohti tornadoa.

Ja näinhän tämä on ja sinä Iso-Jussi, eikä kukaan muukaan tätä tosiasiaa miksikään muuta, vaikka kuinka yrittäisitte.

Vappua myös sinulle.

;):)

Siellä missä tornadoja havaitaan, voidaan talot suojata päällystämällä maa sellaisella aineella, jonka läpi maasta ylös nousevat kaasupatsaat eivät mene.

Ja näin jokainen voi seurata omasta kodistaan vierestä menevää tornadoa kaikessa rauhassa.

Vaan empä mene arvailemaan kuinka kauaksi talosta maa pitää päällystää. Ja onhan puutarhan hoitokin mukavaa, notta tiedä sitten.

;):)

Nyt se on skumpan paikka.

Jukris vihdoin ratkaisi, miksi männävuotinen kesämekko ei enää mahdu päälle.

Net mekot kun talvehtivat lämpimässä kaapissa ja minä polo pakkasessa palelen.

En siis olekaan lihonut, kylmä vaan on saanut vyötäröni laajenemaan!!

Mikä minä olen taistelemaan luonnonlakeja vastaan

Mummo
kylmissään

Itseasiassa kylmä on erittäinkin hyvä rasvan polttaja.

Katsos kun kylmässä se ihmisessä oleva rasva saa atomiensa väliin hapesta viileästi vähän tiheää ja silloin tuo rasvassa oleva tila eli energiaa avautuu nopeammin kylmässä ilmastossa ollessasi.

Eli tuo rasvan jäähtymisen takia tapahtuva laajeneminen muuttaa rasvan meidän tilaksi, jolloin se poistuu meistä

ja näin maailmankaikkeus on taas laajentunut jäähtyessään.

;):)

Lukekaa

ajatelkaa

ajatelkaa

ymmärtäkää

lukekaa

ajatelkaa

Juhlikaa

iloitkaa

jakakaa ilonne

heittäkää kuperkeikkaa

mutta varovasti ettei paikat hajjoo

Ja nyt sitä shamppanjaa Kuopioon ja nopeasti.

;):)

Minä en tiedä mitään mutta, eikös tornadot saa alku sysäyksen kun meren lämpötila ensin nopeasti nousee ja sen yläpuolella oleva ilma alkaa lämmenneenä kohota. Lämmennyt ilma nousee nopeasti kuin suppilossa kiertäen ukkospilveä kohti....Vai?? että tämän perusteella tiede mihet tietävät tämän asian melko hyvin...Vai??

Qark
Minä en tiedä mitään mutta, eikös tornadot saa alku sysäyksen kun meren lämpötila ensin nopeasti nousee ja sen yläpuolella oleva ilma alkaa lämmenneenä kohota. Lämmennyt ilma nousee nopeasti kuin suppilossa kiertäen ukkospilveä kohti....Vai?? että tämän perusteella tiede mihet tietävät tämän asian melko hyvin...Vai??

Ehkäpä näin on todettu, mutta eivät raukat ymmärrä sitä mistä se lämpö yks kaks tulee.

Vaan täällä Kuopiossa sen tiedetään olevan atomeissa koko ajan, koska atomien ytimet ovat kuumasti tiheää tilaa eli energiaa.

Ja kun tuota kuumasti tiheää tilaa sekoituu atomien ulkokehälle kun kaasu nousee ylöspäin kohti vähemmän tiheää tilaa, niin tuo jäähtyessään laajentuminen voimistuu.

Ja kun ukonilmalla maan ja ukkospilven välinen alue muodostuu normaalia vähemmän tiheäksi, niin silloin kuvailemani ylöspäin voimakkasti laajeneva kaasupatsas syntyy, kun kaasu noustessaan maasta joutuu yks kaks huomattavasti vähemmän tiheälle alueelle.

Ja vedestä noustessaan tuo voimakkaasti ylöspäin laajeneva kaasupatsas tempaa mukaansa myös vettä.

;):)

Myös ennestään selittämättömät kaasuplaneettojen pilkut selittyvät uudella Kuopiolaisella fysiikalla.

Sama tilan voimakas jäähtyessään laajentuminen on käynnissä esim. Jupiterissa koko ajan ja näin havaitsemme Jupiterissa koko ajan pilkun eli voimakkaan myrskyn.

Tähdet ovat yhtenäistä tilan voimakasta jäähtyessään laajentumista ja näin tähdistä virtaa kuumasti tiheitä tilapaketteja eli fotoneita, jotka laajenevat liikerataansa nähden taaksepäin.

Auringon pilkut sen sijaan ovat auringon hengittämää haaleasti vähän tiheää.

Vastauksen siihen, mistä tuo sisäänhengitys johtuu, antaa kenties aihe hurjaakin hurjempi ajatus.

;):)

Niin ja kun kuumailmapalloon syötetään kuumaa, joka välittömästi jäähtyessään laajenee voimakkaasti, niin siinähän ne tilapaketit laajentuessaan työtävät toinen toistaan voimakkaasti ylöspäin ja ousessaan ilmapalon yläosaan jo siinäkin vbaiheessa tönivät tuota palloa ylöspäin.

Sen sijaan esim. vappauilmapalloissa käytettävä kaasu on kevyempää kuin ilma ja näin tuossa kaasussa ei ole niin paljon elektroneja, jotka muljahtaessaan ylöspäin alkavat avautumaan ylöspäin, jolloin elektronit sinkoutuvat alaspäin ja tönivät atomia alaspäin

ja näin ilman atomien elektronit tönivät ilmaa voimakkammin alaspäin kuin vappuilmapallon kaasun elektronit.

;):)

( Toisaalta, jos vappuilmapallon sisällä olevassa kaasussa tapahtuu koko ajan voimakasta tilan laajenemista, niin silloin pallon sisällä voisi olla tuollaisia pieniä voimakkasti laajenevia kaasupatsaita, jotka osuessaan pallon yläreunaan tönisivät palloa ylöspäin. )
;):)

Kun tähdistä avautuu tilaa eli energiaa aaltoina,

niin mitä pidempi matka tuollaisilla aalloilla on kuljettavaan, niin sitä useammin aallot yhdistyvät toinen toisensa kanssa,

koska aallot matkansa aikana avautuvat pienemmiksi aalloiksi vähemmän tiheälle alueelle ja näin noilla pienemmillä energia-aalloilla nuo isommat yhdistyvät.

Kuitenkin nuo aallot kuluttavat energiaansa matkan aikana yhdistymiseen ja näin niistä syntyy saman energian omaavia fotoneja, kun ne kohtavat vastaan tulevia aaltoja.

Aalloistahan syntyy fotoneja kun aallot kohtavat, koska syntyvä kitka pakkaa aalloissa olevaa tilaa tiheämpään. Välittömästi nuo pienentyneet tilapaketit avautuvat koko ajan liikkuessaan myös sivuttain vähemmän tiheälle alueelle, jolloin ne sinkoutuvat yhteen muodostaen fotonin.

;):)

Jos ajatellaankin niinpäin, että tila avautui tähtien atomeista aikoinaan hitaammin, jolloin aallot olivat pitempiä,

niin silloin päästäisiin sellaiseen ajatelmaan, että mitä enemmän noita aaltoja alkaa tulla muista tähdistä yhteen tähteen, sitä enemmän niistä muodostuu fotoneita, jolloin niitä alkaakin sinkoilemaan koko ajan enemmän tähtien atomien välissä ja sen seurauksena tähdistä alkaa virrata tila eli energia-aaltoja tiheämmin välein ulos,

koska kuumasti tiheät tilapaketithan saavat atomien ulkokehältä sisälle päin menevää kuumasti tiheää tilaa sekoittumaan atomien ulkokehälle.

Ja näin maailmankaikkeus laajenee kiihtyvällä vauhdilla, niin että galaksijoukot loittonevat toisistaan liikkumatta toisistaan poispäin.

;):)

Menikös se pakka taas sekaisin?

Pistetäänpä ajatukset liikkeelle.

;):)

No niin.

Nyt kun tiedämme miten se elektroni syntyy ja pompauttaa atomia kohti tulevan hiukkasen poispäin atomista, niin ymmärrämme myös sen,

että tuollaisen elektronin muodostamiseen menee tilaa eli energiaa, jolloin sen taakse muodostuu atomissa vähemmän tiheä alue, jolloin hiukkaskiihdyttimissä havaitaan elektronin jälkeen olevinaan tyhjää pitkältikkin.

Kunnes atomin ytimessä oleva vielä kuumasti tiheämpi ehtii muodostaa ydintä kohti tulevaa hiukkasta varten uuden kuumasti tiheän, joka pompauttaa sinne asti päässeen hiukkasen pois.

Ja kai te jo arvaatte mitä ne kvarkit on?

On se niin loogisen kauniin yksinkertaista ymmärtämistä, että...

sitä shamppanjaa Kuopioon päin

;):)

derz
Seuraa 
Viestejä2470

Elektroni voi syntyä fotonin jakautuessa positroniksi ja elektroniksi.

Fotoni on sähkökentän ja magneettikentän värähtelyä toisiaan vasten, ja tämän värähtelyn maailmanviiva aika-avaruudessa näyttää aallolta, sillä tämä etenee avaruudessa valon nopeudella. Samoin elektronilla ja positronilla on aallonpituus, eli niitä voidaan pitää värähtelevinä kenttinä. Miten E=TILA ajatuksesi selittää hiukkasten aaltoluonteen?

Hiukkasten energia muuten jakautuu niiden kenttien rakenteeseen ja näiden kenttien sisäiseen liikemäärämomenttiin (ts. värähtelyyn) ja hiukkasen liike-energiaan. Periaatteessa kaikki energia (hiukkaset mukaanlukien) on liike-energiaa ja värähtelyä (mikä on myös liike-energiaa). Energian perimmäinen muoto (jos sellaista on) on vaan vähän hakusessa.

Hiukkasen hajotessa toisiksi niiden yhteenlasketun liikemäärän tulee olla yhtä iso kuin alkuperäisen hiukkasen. Eli periaatteessa hiukkasten ei pidä olla kuumasti tiheää tilaa eli energiaa vaan eri kenttiä, jotka värähtelevät eri aallonpituuksilla. Tätä hiukkasen omaavaa aallonpituutta kutsutaan hiukkasen de Broglien aallonpituudeksi. Tätä voidaan myös pitää hiukkasen kokona.

Elektronin de Broglien aallonpituus antaa vastauksen myös elektronin kiertorataan ytimen ympärillä. Ytimen kuumasti tiheän tilan ei tarvitse pompauttaa elektronia poispäin itsestään, vaan selitys tietylle kiertoradalle voidaan selittää ihan kvanttimekaniikan avulla.

Elektroni pyrkii kokoajan protonia kohti, mutta protonin aallonpituus on paljon pienempi kuin elektronin aallonpituus (luntaten 10^-15 m eli n. 500 miljoonaa kertaa pienempi kuin näkyvän valon aallonpituus) ja elektroni ei havaitse sen omaa aallonpituutta pienempiä kappaleita.

Elektronin aaltoluonteen mukaan elektronia voidaan pitää ytimen ympärillä seisovana aaltona. Elektronien mahdolliset radat ytimen ympärillä ovat elektronin de Broglien aallonpituuksien monikerrat.

Ratoihin vaikuttaa myös Paulin kieltosääntö. Sen mukaan kaksi elektronia, joilla on samansuuruiset spinit, eivät voi olla samalla orbitaalilla (tai oikeastaan eivät voi olla samassa tilassa samaan aikaan). Yhdelle kiertoradalle mahtuu vain kaksi elektronia, joiden spinit ovat vastakkaiset (huom. älä sekoita kiertorataa elektronikuoreksi. Elektronikuori sisältää alakuoria ja kullekin alakuorelle mahtuu tietty määrä orbitaaleja.).

Tässä vähän pohdittavaa E=TILA ajatuksesi pohjalta.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Menchi
Jos kerran E=tila, niin mitä se materia sitten on? m=tila*c² ?

Noo, se massa=E=Tila

Kaikki on yhtä ja samaa tilaa eli energiaa eli massaa eli luojaa.

On olemassa vain eri tiheyden ja eri lämpötilan omaavaa tilaa.

Atomien ytimissä tila on kuumasti tiheää ja ulospäin tultaessa se muuttuu pikkuhiljaa vähemmän kuumaksi ja vähemmän tiheäksi.
Vetyatomien ytimissä on kuumasti tiheintä tilaa ja vetyatomin ulkokehältä on pisin matka atomin ytimeen.
Raskaiden aineiden ytimissä ei ole niin kumasti tiheää tilaa eli energiaa, mutta raskaiden aineiden ulkokehälläpä onkin lämpimästi tiheämpää tilaa eli energiaa ja näin tuosta muodostuu enemmän elektroneja.

Atomi pysyy paketissa, koska atomissa oleva tila on vieri vieressä lähes saman lämpötilan ja tiheyden omaavaa ja näin tuo tila pitää itse itseään kuumana ja tiheänä, jolloin ytimen valtava energia on hyvin eristettynä.

Eli atomit ovat vastaavia energiakeskittymiä kuin mustat aukot.
Itseasiassa atomit ovat pattereita, joita voi ladata esim. fotoneilla.

Energiakeskittymien eli atomien tapahtumahorisontissa eli ulokokehällä oleva tila vuorovaikuttaa sen tilan kanmssa, jossa atomi liikkuu.

Atomista tasaisesti avautuva tila pitää atomin tavallaan paketissa eli se tila, josta avautuva tila irtoaa poispäin atomista, vänkääkin kohti atomin keskustaa ja kun siellä oleva tila on taas tiheämpää, niin se vastustaa sinne pyrkivää tilaa.

Siinä vaiheessa kun atomista avautuu tilaa toiseen suuntaan enemmän, liikkuukin itse atomi vastakkaiseen suuntaan.

Eli meistä avautuu tilaa enemmän poispäin maapallosta, koska itse maapallosta avautuu tilaa paljon enemmän poispäin maapallosta kuin meistä ja näin vähemmän tiheä tilaa on ylhäällä, jonne meidän atomeista avatuva tila myös nousee ja tuolla tilalla eli energialla me pysymme maan pinnalla.

Sen sijaan siinä vaiheessa kun atomiin tulee esim. hiukkanen, niin silloin tapahtuu sellainen ilmiö, että atomin ulkokehällä oleva tila alkaakin avautumaan laajalti kohti hiukkasta.

Ja tämä on ihan ok, koska sitä ennenhän atomin tila vänkäsi kohti atomin keskustaa sillä avautuvalla tilalla ja atomin keskustassahan oli tiheämpää.

Mutta kun esim. toinen atomi tai hiukkanen saapuu atomin ulkokehän lähelle, niin silloinpa tuota tiheämpää tilaa onkin hiukkasen suunnassa.

Ei tietystikkään yhtä tiheää kuin meidän atomimme ytimessä, mutta eipä siitä atomista synnykkään kuin elektroni eli vain tietyltä paksuudelta meidän atomimme ulkokehältä avautuu tilaa eli energiaa kohti atomin keskustaa ja tuolla energialla tuosta atomin keskustaa kohti avautuvasta tilasta eli energiasta syntyy tilapaketti eli energiapaketti, jolle on annettu nimeksi elektroni.

;):)

Atomeista muuten voi virratakkin tilaa koko atomin alueelta ulospäin ja näin ne atomit pysyvät samanlaisina suhteellisesti.

Ytimestä hyvin hitaasti , mutta kuitenkin, ja ulkokehältä nopeammin.

Ja nyt kun atomin ulkehälle tulee joku massalinen, joka onkin tiheämpää kuin atomin ulkokehällä ja ulkokehältä sisäänpäin mentäessä tiettyyn syvyyteen asti.

Ja näin tuo atomista ulos virtaava tila muuttaakin suuntaansa tietyltä paksuudelta atomissa, jolloin atomin ulkokehällä olevasta tilasta eli energiasta avautuukin tilaa kohti atomia, koska syntyy tilanne, että siellä on vähemmän tiheää kuin atomiin tulevan hiukkasen suunnalla.

Ja näin tietyltä atomin ulkokehän paksuudelta sinkoutuu tilaa eli ENERGIAA kohti hiukkasta sillä tilalla joka avautuu vastakkaiseen suuntaan ja tuosta ENERGIASTA syntyy energiapaketti nimeltä elektroni.

On se niin loogisen kauniin yksinkertaiasesti ajateltua ajattelua, että...

sitä shamppanjaa ja nopeasti Kuopioon.

;):)

derz
Elektroni voi syntyä fotonin jakautuessa positroniksi ja elektroniksi.

Fotoni on sähkökentän ja magneettikentän värähtelyä toisiaan vasten, ja tämän värähtelyn maailmanviiva aika-avaruudessa näyttää aallolta, sillä tämä etenee avaruudessa valon nopeudella. Samoin elektronilla ja positronilla on aallonpituus, eli niitä voidaan pitää värähtelevinä kenttinä. Miten E=TILA ajatuksesi selittää hiukkasten aaltoluonteen?

Hiukkasten energia muuten jakautuu niiden kenttien rakenteeseen ja näiden kenttien sisäiseen liikemäärämomenttiin (ts. värähtelyyn) ja hiukkasen liike-energiaan. Periaatteessa kaikki energia (hiukkaset mukaanlukien) on liike-energiaa ja värähtelyä (mikä on myös liike-energiaa). Energian perimmäinen muoto (jos sellaista on) on vaan vähän hakusessa.

Hiukkasen hajotessa toisiksi niiden yhteenlasketun liikemäärän tulee olla yhtä iso kuin alkuperäisen hiukkasen. Eli periaatteessa hiukkasten ei pidä olla kuumasti tiheää tilaa eli energiaa vaan eri kenttiä, jotka värähtelevät eri aallonpituuksilla. Tätä hiukkasen omaavaa aallonpituutta kutsutaan hiukkasen de Broglien aallonpituudeksi. Tätä voidaan myös pitää hiukkasen kokona.

Elektronin de Broglien aallonpituus antaa vastauksen myös elektronin kiertorataan ytimen ympärillä. Ytimen kuumasti tiheän tilan ei tarvitse pompauttaa elektronia poispäin itsestään, vaan selitys tietylle kiertoradalle voidaan selittää ihan kvanttimekaniikan avulla.

Elektroni pyrkii kokoajan protonia kohti, mutta protonin aallonpituus on paljon pienempi kuin elektronin aallonpituus (luntaten 10^-15 m eli n. 500 miljoonaa kertaa pienempi kuin näkyvän valon aallonpituus) ja elektroni ei havaitse sen omaa aallonpituutta pienempiä kappaleita.

Elektronin aaltoluonteen mukaan elektronia voidaan pitää ytimen ympärillä seisovana aaltona. Elektronien mahdolliset radat ytimen ympärillä ovat elektronin de Broglien aallonpituuksien monikerrat.

Ratoihin vaikuttaa myös Paulin kieltosääntö. Sen mukaan kaksi elektronia, joilla on samansuuruiset spinit, eivät voi olla samalla orbitaalilla (tai oikeastaan eivät voi olla samassa tilassa samaan aikaan). Yhdelle kiertoradalle mahtuu vain kaksi elektronia, joiden spinit ovat vastakkaiset (huom. älä sekoita kiertorataa elektronikuoreksi. Elektronikuori sisältää alakuoria ja kullekin alakuorelle mahtuu tietty määrä orbitaaleja.).

Tässä vähän pohdittavaa E=TILA ajatuksesi pohjalta.

KIITOS. Mielenkiintoista. Varsinkin sen takia, ettei tuossa ole mielestäni mitään ajatukseni poissulkevaa.

Ja mitä tulee miksiymmärtämiseen, niin vaikka itse sanonkin, niin ajatukseni on yksinkertainen ja looginen, kuten olen jo muutamaan otteeseen hehkuttanut.

Vaan millaisissa olosuhteissa se rakokoe suoritetaan ja miten iso väli kahdella raolla on tai miten pieneksi tuo kahden raon väli saadaan?

;):)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat