Seuraa 
Viestejä9933

Kuva: ~ https://qz.com/1787217/amazon-founder-jeff-bezos-surprise-visit-to-india... -

*
HS: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006380608.html -

...
"Maailman rikkain mies" -hyvin vaikea tietää, uskallankin todeta, ettemme tiedä kuka hän on. Se on uutisoitu, että Kiinassa on jo enemmän miljardöörejä kuin Yhdysvalloissa ja enemmän miljonäärejä kuin Euroopassa. Onko näinkään?

Maailman kaunein nainen - sama juttu - todennäköisesti pienen vähemmistön valitsema Miss Universum - mutta kuka on maailman kaunein tai sitten vaikka maailman paras kitaristi - tai rumpali, joskus sanottiin hänen olleen Ginger Baker. Mitähän kiinalaiset ja intialaiset sanoisivat, jos heiltä kysyttiin.

Miten on mediassa näiden superlatiivien käyttö?

Rikkaus on kussakin itsessään. Mitä on rikkaus - rahaa, kykyä ymmärtää tai nähdä - ehkä se onkin henkistä rikkautta kokea itsensä harmoniseksi osaksi luontoa - kuten ehkä evoluutio oli jo ajat sitten tarkoittanut sopeumaharjoituksissaan.

Vakoilla ja luoda vakoilua

Se on uteliaisuutta tietää enemmän ja tietää juuri omaksi hyödykseen, että osaa toimia omilleen - itselleen oikein - siis tuottavasti, suojelevasti tai hyökkäyksellisesti - kun on pakko saada lisää - rahaa, maata tai valtaa, miten vain.

Nyt on esitetty olettamus, joka haluttiin mahtipontisesti uutisoida: Saudiprinssi vakoili maailman rikkainta miestä - Amazonin perustajaa ja pääomistajaa, jonka rikkaus on taseomaisuus itse Amazonin osakkeina. Jos Jeff Bezos myisi kerralla kaikki Amazon osakkeensa - niiden tasearvo romahtaisi - vankan oletettavasti.

Kiinassa koetaan, että maailman rikkain mies on Jack Ma - maailman suurimman verkkokaupan pääomistaja (?) ja jo sormensa moniin ulottuvuuksiin työntänyt - lisätessään rikkauttaan, mutta mitä rikkautta?

Aikanaan Kiinan jo edesmennyt Deng Xiaoping kehotti kansaansa: 'menkää ja rikastukaa' - no kansa meni, ja Kiina on tänään maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15 ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailm... - )

Nyt kiinalaiset miettivät vakavina mitä Deng lopulta rikkaudella tarkoitti.

...
9557

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat