Seuraa 
Viestejä9031

Chicagon yliopistossa on tehty kyselytutkimus kansallisylpeydestä/isänmaallisuudesta, jossa erimaalaisilta ihmisiltä kysyttiin tuntemuksistaan omaa maata kohtaan.

http://www-news.uchicago.edu/releases/0 ... ride.shtml

Ja suora linkki tutkimukseen:
http://www-news.uchicago.edu/releases/0 ... .pride.pdf

Suomi sijoittui keskijoukkoon: kärjessä olivat USA, Venezuela, Australia ja Itävalta. Itä-Euroopan maissa oltiin vähiten kansallisylpeitä. Itä-Aasian maat sijoittuvat keskijoukkoon. Ruotsi oli häntäpäässä. Etelä-Afrikka oli yllättävän korkealla.

Eurooppalaisten kansallisylpeys on laskenut 10 vuoden takaisesta kun muun maailman kansallisylpeys on noussut. Mistähän tuo johtuu?

Sukupuolten kohdalla ei maiden välillä ole suuria eroja, paitsi että miehet ovat useimmissa maissa hiukan ylpeämpiä maastaan kuin naiset.

Kansalliset enemmistöt ovat vähemmistöjä ylpeämpiä kautta linjan, mutta esim. USA:ssa ero on pieni. Sen sijaan Ruotsin etniset vähemmistöt ovat selvästi vähemmän ylpeitä kuin enemmistö. Olisiko tästä yhtenä osoituksena se, että Ruotsin MM-futismatseissa siirtolaispelaajat Ibrahimovic ja Lucic olivat melkein ainoita jotka eivät laulaneet kansallislaulua pelin edellä? Tuntevatko Ruotsin siirtolaiset itsensä ulkopuolisiksi vai mistä tuo johtuu?

Sivun 8 jälkeen alkavat taulukot. Ihan kiinnostavaa luettavaa.

Itse en ole poikkeuksellisen kansallisylpeä tai isänmaallinen, paitsi että haluaisin ainakin suomen kielen säilyvän elinvoimaisena ja kehittyvänä (jos sitä nyt ylpeytenä voi pitää).

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat