Seuraa 
Viestejä45973

Mitäs luulette? Ajautuuko jenkit lamaan 1-5 vuoden sisään?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Ainakin tällä menolla. Onhan se tietty mahdollista, että siellä tehdään jotain todella radikaaleja muutoksia, mutta en vain jaksa uskoa siihen. Tai ehkä ne vielä 5 vuotta sinnitteleevät, mutta ei kymmentä.

No kai se romahtaa, kun kaikki teollisuus lähtee sieltä Kiinaan, kuten muistakin länsimaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täytyy ehkä kuitenkin toivoa että näin ei tulisi tapahtumaan.. Luulen että jos jenkkien talous alkaa kovasti yksiä niin ei täälläkään paljoa hymyilytä.. Tosin kyllä itsekkin epäilen että näin tulisi tapahtumaan. Mihinkähän se olisi viisain sijoittaa tulevaisuutta ajatellen.. Kultaan tai ehkä ihan vain käyttö tavaroihin.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Nakke_Knitterton

Laman määritelmä on kaksi vuosineljännestä negatiivista kasvua. Taantuman määritelmä on yksi neljännes. Lama viiden vuoden sisään USA:ssa on varsin mahdollinen.

Vaan sinä taidat puhua koko talouden pitkän tähtäimen romahduksesta tai pysyvästä negatiivisesta kasvusta. Tällaista ei tietenkään kukaan täysipäinen ja taloutta edes pinnallisesti tunteva odota.

Tämän ketjun tarkoitus kuitenkin lienee se, että asioita tajuamattomat ja ei-täysipäiset pääsevät purkamaan turhaumiaan ym USA:n haukkumiseen. Jatkakaa vain, älkääkä antako realismin ja faktojen häiritä.

No jenkeistä en tiedä, mutta suomalaisten lainanottotahti on sitä luokkaa että pian rysähtää. Suu auki kuuntelin tänäpäisiä uutisia kun lukija luetteli kuinka paljon suomalaiset taloudet ovat kokonaisuudessaan velkaa.

Mitähän velattoman kannattaisi tässä vaiheessa tehdä?

Nakke_Knitterton
Mitäs luulette? Ajautuuko jenkit lamaan 1-5 vuoden sisään?

On jo nyt päin helvettiä. Pidetään yllä tekohengityksellä.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Vaikka maalla onkin huikea vaihtotaseen alijäämä ja paljon velkaa, vakavia ongelmia voisi syntyä vain suuren joukon velallisia ryhtyessä porukalla vaatimaan saamisiaan. Velallisten omat intressit ovat niin sidoksissa USA:n talouteen, että ne tuskin ryhtyvät saataviaan ulosmittaamaan; päinvastoin, muiden maiden keskuspankit pyrkivät aktiivisin avomarkkinakeinoin vakauttamaan dollarin arvon heilahteluja.

Taantumat ja jonkinasteiset lamat ovat hyvinkin mahdollisia, varsinkin jos sotatoimet Lähi-Idässä jatkuvat saati leviävät uusiin maihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat