Seuraa 
Viestejä7353

Siinä on hyvä kattava tietopaketti otsonista ja otsonikerroksesta. Se, mikä vähän häiritsee on se, että sanallakaan ei viitsitä kertoa, mitä otsoni on tai mitä se vaikuttaa hengitysilmassa ollessaan.
https://areena.yle.fi/1-50163692#autoplay=true

Kommentit (4)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7353

Mää oon jo jonkin aikaa ihmetellyt, kun ilmansaasteista puhuttaessa otsonia ei mainita lainkaan. Ilmansaasteita ovat vain pienhiukkaset ja typpidioksidi, joten onko otsoni pienhiukkasia??? Onhan ne otsonimolekyylit tietysti pieniä hiukkasia, mutta missä menee raja molekyylin ja pienhiukkasen välillä?

https://areena.yle.fi/1-50343132

salai
Seuraa 
Viestejä8089

Minua kiinnosti joskus v. 2005  otsoni ja aloitin silloin ketjun:

https://www.tiede.fi/keskustelu/1846/ketju/otsonin_mittauksen_historiaa_...

Siellä linkkasin silloin maanpäällisten tiedemiesten vaatimattomiin saavutuksiin ja HSTa  puolestaan Urantian Jeesus poikien parempaan tietoon.

En tiedä toimivatko kaikki linkit vielä, kuvalinkit eivät ainakaan.

Hauskaa ja opettavaistakin se kyllä oli, ainakin niin kauan kuin Stefan jaksoi välittää tietoja pienillä peileillä saamastaan aidosta kosmisesta viestistä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä7353

Luin vähän tuota sinun kirjoittamaasi ketjua ja siinä sää keskityt yläilmakehän otsoniin. Se otsonikerros on tietysti tärkeä Maapallon elämän kannalta, mutta hengitysilmassa otsoni on myrkkyä ja haisee pahalle. Kävin -90 luvun alussa Bangkokissa ja siellä oli niin sakea savusumu, että näkyvyyttä oli alle kilometri. Otsoni haisi niin, että silmiä kirveli ja kurkusta kuristi sisältäpäin. Välillä piti käydä kaupan kulman takana oksentamassa ja siitä taksilla hotelliin. Tunnin verran auringonlaskun jälkeen otsoni ei enää haissut ja pystyin jaloittelemaan ulkona. Siitä otsonin hajusta ei voi erehtyä.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7353

Tää on kummallista, miksei otsoniketjuun tule vastauksia, vaikka voisi kuvitella, että tää on lempiaihe vihreille ja luonnonsuojelijoille. Otsoni on tarpeellista yläilmakehässä, mutta alhaalla se on ilmansaaste. Miksi luonnonsuojelijat ovat yhtäkkiä lakanneet kiinnostumasta ilmansaasteista?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat