Seuraa 
Viestejä45973

DELETED

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Luultavasti tuon tekeminen on mahdollista, muttei noin pieneen kokoon.

Tilaa vieviä osioita ovat kaiutin, mittari ja piirit. Sekä lisäksi paristo jos verkkovirtaa ei käytetä. Jos verkkovirtaa käytetään niin tuo pitäisi kytkeä pienjänniteverkkoon, muuten tarvitan vielä enemmän tilaa vievä oma muuntaja.

Kaiuttimesta vielä sen verran, että luulen vähän, että sellainen kaiutin tai summeri/sireeni, joka voisi soida eri taajuksilla ei ainakaan mahtuisi tuohon, vaikka muita osia ei olisikaan. Ainakaan jos nämä kaiuttimet ovat samankokoisia kuin muutama vuosi sitten ja jos ääntä haluaa kuullakin.

EDIT: Ihminen ei voi kuulla ultra- tai infraääniä. Jokin lepakko voisi sensijaan saada elämänkumppanin tuosta laitteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ratz
Tilaa vieviä osioita ovat kaiutin, mittari ja piirit. Sekä lisäksi paristoNo jos tuo tulee kiinni laitteeseen jossa on jo kaiutin sekä jonkinmoinen virtalähde/akku.

Ja tuo tieto etäisyydestä menisi myös suoraan siihen toiseen laitteeseen joka päättelisi että minkälaisen äänen päästää.. ..jo pitäisi pienentyä..

No eihän se ole siinä tapauksessa muuta kuin pelkkä etäisyysmittari ja ulostulot. Kerran se toinen laite tietää millaisen äänen päästää niin sehän sillä selvä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

SHARP valmistaa infrapunaetäisyysmittaria GP2D12, joka antaa etäisyyteen suunnilleen kääntäen verrannollisen jännitteen. Mittausetäisyys jotain kymmenien senttien luokkaa. Netistä löytyy datalehdet ja sovellusdataa.
Ostin muistaaksen Partcosta tuollaisen härvelin.
Ultraäänietäisyysmittarit tuskin antavat mitään kuuluvaa ääntä, onhan ääni todellakin ultraääntä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Muuta periaatetta ja suuntaa: Mittaa valotaajuuksilla ja sivulta päin. Voi mitata muös varjoa käyttämällä valolähdettä ja valokennokatkaisimia.

Sellanen mittari olisi helppo että on laserkynä joka osoitetaan sinne minkä etäisyys halutaan mitata. Siittä kynästä on vasemmalle tai oikealla lähtevä tuki, mitä suurempi sitä tarkempi mittaus, jonka päässä on toinen laser kynä joka kohdistetaan siihen toiseen. Siinä toisessa kynässä on nivel jolla voi kulmaa suurentaa ja pienentää. Ne muodostavat kolmion, jonka yhden sivun pituus ja kahden kulma tiedetään, niin muut voidaan laskea.

http://img225.imageshack.us/my.php?image=mittari5eb.png

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat