Seuraa 
Viestejä13229

Miten tämä korona-kriisi päättyy mielestäsi, suhteessa nyt ennustettuun? Onko koronan jälkeinen Suomi yhtä hyvä kuin sitä edeltänyt?

Massiiviset taloudelliset tappiot ja isot inhimilliset kärsimykset ovat luvassa, eikä niitä voi oikein enää estää. Mutta miten jatko? Nouseeko Suomi nopeasti vai tuleeko vuosien taantuma? Säilyykö avoin demokratia vai nouseeko jostain uusi kekkonen?

Olen Suomen tulevaisuuden suhteen...
Optimisti
Optimisti
58.3%
EOS
EOS
33.3%
Pessimisti
Pessimisti
8.3%
Ääniä yhteensä: 12

Kommentit (6)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34062

Kyllä tästä muutamassa vuodessa toivutaan keskimäärin jotakuinkin ennalleen. Ei tule diktatuureja eikä mahdollinen prosentin luokan karsinta väestössä vaikuta talouteen. Enkä usko, että tästä sen ihmeemmin mikään muuttuu tuleviakaan kulkutauteja ajatellen, ei niitä voi hallita nyt eikä jatkossa vaikka vouhottajat kuinka vaativat äärimmäisiä toimia eikä enemmistö ala elää kiinalaisittain vouhottajien hysteerisistä vaatimuksista.

Henkilökohtaisella tasolla moni menettää omaisiaan ja pienyrittäjiä ajautuu konkurssiin ja sillan alle ja heidän elämänsä muuttuu surkeaksi lopullisesti, mutta taloudessa he korvautuvat uusilla. Ihmiset eivät ole kriittinen pullonkaularesurssi millään alalla. Kun pahin on ohi, niin rahvas säntää huvittelemaan kaukomaille ja tilaamaan paskaa kiinasta niin kuin ennenkin ja poliitikot ja raharikkaat ahnehtimaan sitä toistakin puolta maailmasta itselleen, jota eivät vielä omista.

Toivon, että talousnotkahdusta käytetään hallinnasta karanneen liberaalikapitalismin suitsimiseen, tuotantoketjujen lyhentämiseen ja paikallisen tuotannon suosimiseen ja ympäristötuhojen vähentämiseen, mutta en minä siihen usko. Siihen vaaditaan paljon isompia katastrofeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ekavekara
Seuraa 
Viestejä13229

Neutroni kirjoitti:
Onko se sitten optimismia vai pessimismiä, sen saa joku muu päättää.

Mietin juuri samaa, kun luin kirjoituksesi. :D

Mä uskon tuohon tuotantoketjujen muutokseen. Etenkin moni pk-yritys haluaa myös tukea kovia kokenutta Suomea ja se vaikuttaa ostopäätöksiin. Samoin kuluttajat ajattelevat, että nyt on velvollisuus tukea suomalaista, mistä olen nähnyt jo monta some-päivitystä. Ei tämä tietty montaa vuotta kestä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9938

Mjää'äh. Tässäpä sitä vain ollaan. vaikka on synnytty parhaaseen sota-aikaan, sairastettu tuhkarokko hongonkilainen, aasialainen, jne. Tippurikin on kokeiltu.

Että repikää siitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat