Seuraa 
Viestejä45973

Greenpeacen käytössä olevassa vuokra-autossa oli keulassa havaittavissa selkeitä porokolarin aihetuttamia vaurioita.Aluksi espanjalainen vapaaehtoishäirikkö kiisti kolaroineensa poron kanssa,mutta kun keulasta löytyi poronkarvoja niin häirikkö totesi kyselijöille Lapista löytyvän vielä vaikka kuinka paljon poroja,joten yhden poron katoaminen ei varmastikaan näin suuressa maassa häiritse ketään.Ilmoitus velvollisuudesta hän ei myöskään näyttänyt tietävän mitään.
Lain mukaan pitää välittömästi ilmoittaa poliisille jos on ajanut porokolarin,näin ollen vapaahtoishäikikkö syyllistyi eläinsuojelu rikokseen,koska hän ei ilmoittanut virkavallalle loukkaantuneesta/kuolleesta porosta.
Koska häirikkö totesi poron kadonneen niin ilmeisesti poro on kuollut ja kuopattu jonnekin hankeen.keväällä se löytynee kun lumet sulaa.

Toinen häirikköjen tempatus tapahtui tankkauksen yhteydessä.
TB-huoltamolla tankattuaan greenpeacen häiriköt huomasivat tankanneensa väärää polttoainetta (dieselautoon bensaa).
Greenpeacen sakki ei tästä hätääntynyt.He työnstivät auton läheisen K-marketin pihaan ja kävivät ostamassa pesuvadin johonka nämä hyväkkäät ryhtyivät imemään polttoainetta.Henkilökunta huomasi kuitenkin epäonnen soturit ja kehoittivat heidät poistumaan ja nämä suuntasivatkin TB-huoltamon takapihalle lähelle jakelumittareita ja kaasuvarastoa.
Ennekuin paikalle hälytetty poliisi ja palokunta ehti paikalle oli polttoainetankin pohjaproppu saatu irti ja polttoainetta valutettiin maahan.
Palomies Mauri Saniola kehoitti joukkoa lopettamaan saastuttamisen ja ympäristön vaarantamisen.Porukka vaikutti aluksi mitään piittaamattomalta viranomaisten kehoituksille,mutta poliisin tullessa paikalle he sulkivat pohjapropun(kun tankki oli tyhjentynyt).
Vaaratilanteen aiheuttanut häirikköjoukkio vähätteli tekosiaan eikä myöskään pitänyt tekoa ympäristörikoksena eikä ympäristölle aiheutunut minkäänlaista saasteongelmaa.
Häirikköjoukkiossa oli ulkomaalaisia sekä suomalaisia "ympäristö ritareita".
Eli se mikä on meiltä tavallisilta tallaajilta kielletty on greenpeacen ritareille sallittua.

Uutiset kertoi inarilainen lehti Nro 16 keskiviikko 20.4.2005
Lisäksi jututin erästä silminnäkijää.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

L
Seuraa 
Viestejä7979

Garbasi

Ympäristörikos ja herttaisen karvaturrin teurastus, ja mahdollinen kitumaanjättö, tapahtunut, eikä kukaan vaadi verta pakkiin? Ylimielinen syyllinenkin löydetty, eikä edes Aweb vaadi kenenkään hirttämistä. Mitäs kummaa?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Liito-oravan kesyttäjät tekevät jatkuvasti vahinkoa. Joku tielinjaus on vastuuntuntoisesti valmisteltu vuosikausia kaikkien kannalta hyvään kompromissiin. Sitten tulevat nämä kärsäkkäät hääräämään posliinikauppaan ja löytävät erittäin suippolehtisen kihokin jonkun soistuneen metsäkoneuran pohjalta. Ja pakottavat linjaamaan tien puoli kilometriä sivuun jonkun joutsenien pesimäjärven yli.

Kyse on vallan käytöstä ja näytöstä. Ei itse asialla ole näissä enää paljon tekemistä. Varsinkin muualta matkaava varakkaitten vanhempien nuppu polttaa kerosiinia matkoillansa enempi kuin tavallinen tahvo koko ikänänsä omakotitalossaan.

Tempauksissa alkaa olla väitöskirjan ainesta. Mikä lienee ekotase nyt noitten kullannuppujen tekosissa? Ideat alkavat olla samaa tasoa kuin sillä entisellä papilla, joka sanoi jotta älkää tehkö niinkuin minä teen vaan tehkää niin kuin käsken tekemään.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Greenpeace ja porokolarointi:

Ensinnäkin kyse on yksittäistapauksesta, yhdestä espanjalaisesta ihmisestä, josta en sinällään tiedä muuta kuin että hän on lajikumppani. Kyseessä ei siis ole itse järjestön suorittama rötös. Ikävä tapaus kumminkin, johon en voi ottaa enemmälti kantaa, koska en tiedä yksityiskohtia.

Itsekin Lapissa asuneena olen joutunut tilanteeseen, jossa auton edessä juossut poro on ennen tieltä syöksymistään (niillä kun on tapana paeta autoa auton edessä, eikä älyä singahtaa metsään, poron voi näin juoksuttaa jopa hengiltä ja joskus pönttöpää turistit niin tekevätkin) osunut jalallaan auton keulaan. Seurauksena lommo ja karvoja auton keulaan. Poro pinkoi itseään loukkaamatta matkoihinsa.

Toisekseen: yksi suuri syy siihen, etteivät porot pelkää autoja on se, ettei niiden juurikaan tarvitse. Autot kun väistävät ja varovat niitä. Tarvittaisiin muutaman sukupolven ajan hieman kovakouraisempaa tönimistä puskureilla, ja porokolarit vähenisivät varmasti huomattavasti.

Öljyvahingosta:

Kyseessähän oli tapaus, jossa huoltoaseman työntekijät kieltäytyivät auttamasta ympäristöjärjestöä, joka oli tunaroinut tankatessaan. Greenpeace soitteli läpi paikalliset autokorjaamot, joista lopulta yksi suostui palvelemaan heitä, mutta peräytyi hänkin, koska pelkäsi naapureitten painostusta. Ainoa keino oli siis suoriutua tempusta amatööritasolla itse. Seuraus: n. litra dieseliä lurahti asfaltille huoltoaseman pihassa. Greenpeace hommasi turvetta ja imeytti polttoaineen siihen, palokunta tuli vielä varmistamaan asian.

Olisiko tässä syntynyt kärpäsestä härkänen, vieläpä paikallisten ammatti-ihmisten itse aiheuttamasta kärpäsestä, ihmisiä kun ainakin minun mielestäni pitäisi auttaa jos heillä on ongelmia, eikä töllöttää vahingoniloisena vierestä.

Jos Greenpeacea haluaa järjestönä mollata, niin jotain hieman parempaa luulisi löytyvän kuin nämä 'niiltä tippui tämä roska tuohon ja me soitimme heti telkkariin ja kerroimme, että suuri ympäristörikos on meneillään, tai että yksi niistä teki näin joten ne kaikki ovat suuren luokan rikollisia'.

En erityisemmin pidä Greenpeacestä, mutta tuo aloitus on perustelemattomine häirikköheittoineen sitä samaa mitä Inarilainen-lehti ja paikalliset metsurit ovat harrastaneet. Sillä ei ole mitään merkitystä, kun oma pesä on jo paskassa. Greenpeace voitti tämän taistelun, vaikka se ei ehkä oikein ole vielä kaikille selvinnut.

Ehkä suurin ansio tunaroinneissa on tällä Greenpeacea vastustanut "antiterrorleiri", jonka sekoilut johtivat siihen että Stora-Enso päätti ottaa etäisyyttä metsureihin ja ilmoitti ettei osta enää vanhoista metsistä.

Sitä on aivan turha enää yrittää selittää poronkarvoista autossa ja vaikuttaa vakavasti otettavilta kun koko internet on täynnä filmejä kännisissä riehuvista inarilaisista metsureista. Täysin tolkutonta on että näitä tolloja ei näytä yhtään vaivaavan se, että heidän sekoilujaan filmataan. Päivästä toiseen ja filmit pantiin nettiin ja ei muuta kuin lisää humalaista sekoilua kameran edessä.

http://weblog.greenpeace.org/forestresc ... index.html

Painotan vain sitä että tämä on erittäin hyvä tapaa menettää ystäviä ja vaikutusvaltaa. Suurimmalle osalle suurista paperinostajista tulee noita katsellessa vaikutelma, että ehkä greenpeace olikin oikeassa.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

No jopa oliki heitto alotus. Tarvithanko siihen maka espanjalaista
luonnon suojelijaa , porokolarhin? Na solen mieki ajanu elämäni aikana
no ootappa, 4 kertaa poron kans yhthen.
Yks niistä poroista sattu olemhan vielä omaki. Ei se sunkhan sitä meinaa
että joka neljäs lapissa tolvaavista olis Aslakin kisura.
No jopa oli uutinen, ko litra pari lorahti maahan arabin kusta.
Mie solen senki nähny ko mettäkone mennä möyrys , silloli kampetta
kyytillä. Teloja sun muuta romua, sitte yhessä vastalhessa soli polttoaine törppö puonnu kyytistä.
Mitä se nyt vetikhän ,tuhannen litraa löpöä. Eikä siittä puhuttu mithän.
Kerranki minua tuli vasthan pillarikuski ,joka kiros ku , no sanonko.
Miese kysyin mikä son hätänä ? Perkele ku korkkas pääpaineletku, meni
200 litraa hydraali öljaa taivhan tuulhin. Eikä siittäkhän mithän juttua tehty.
Äijjärievut vain jouvuthin kantamhan uuvet öljyt , ainaki puolen kilometrin matka oli kantaa.
Son suuri määrä öljyä minkäse yksiki mettäkone kylvää luonthon.
Niistäkö rapsahtellee niitä letkuja harvase päivä.
Joka rapsahuksessa se tuhahtaa , litra pari luonthon ,joskus enempiki.
Ja montako liiteriä se moottorisahaki kylvää öljyä , vuojen mithan ?
Sehän se teräöljy mennee suorhan luonthon.
Tuon kaiken rinnalla son espanjalaisten lorahuttama litra pari, ku pieru saharassa.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Aweb

Kirjoitit:

Kyseessähän oli tapaus, jossa huoltoaseman työntekijät kieltäytyivät auttamasta ympäristöjärjestöä, joka oli tunaroinut tankatessaan. Greenpeace soitteli läpi paikalliset autokorjaamot, joista lopulta yksi suostui palvelemaan heitä, mutta peräytyi hänkin, koska pelkäsi naapureitten painostusta.

Ettei kukaan suostunut maksavaa asiakasta palvelemaan? Jos näin, on puuha merkillistä tuolla suunnalla. Itse oletin, (asiasta yhtään mitään tietämättä, koska YLE, HS ja kumppanit edelleen boikotissa), että tässä vain tuli esille se vihreille yleinen rahan hahmotusongelma; niillä lompakossa olevilla läpysköillä, joilla saa myös huoltoasemapalveluja, dullaa ja ituja, on joku yhteys ns verorahojen ja jopa abstraktin kansantuotteen välillä.

Samaa ajatteln tuosta poron kidutuksesta ja ilmoittamattajättämisestä. Eivät tajunneet, että joku poronomistaja menetti oikeata fyrkkaa, kuten autovuokraamonkin osakkeenomistajat, säästäessään itse seteleitään.

L
Aweb

Kirjoitit:

Kyseessähän oli tapaus, jossa huoltoaseman työntekijät kieltäytyivät auttamasta ympäristöjärjestöä, joka oli tunaroinut tankatessaan. Greenpeace soitteli läpi paikalliset autokorjaamot, joista lopulta yksi suostui palvelemaan heitä, mutta peräytyi hänkin, koska pelkäsi naapureitten painostusta.

Ettei kukaan suostunut maksavaa asiakasta palvelemaan? Jos näin, on puuha merkillistä tuolla suunnalla. Itse oletin, (asiasta yhtään mitään tietämättä, koska YLE, HS ja kumppanit edelleen boikotissa), että tässä vain tuli esille se vihreille yleinen rahan hahmotusongelma; niillä lompakossa olevilla läpysköillä, joilla saa myös huoltoasemapalveluja, dullaa ja ituja, on joku yhteys ns verorahojen ja jopa abstraktin kansantuotteen välillä.

Samaa ajatteln tuosta poron kidutuksesta ja ilmoittamattajättämisestä. Eivät tajunneet, että joku poronomistaja menetti oikeata fyrkkaa, kuten autovuokraamonkin osakkeenomistajat, säästäessään itse seteleitään.

Asia, että huoltoasema ja muutkin Ivalon (suomalaiskylä pääosin) kaikki huoltoasemat yms, kieltäytyivät auttamasta, on kyllä hyvin referoitu eri lehdissä. Jos et viitsi niitä lukea, niin parempi kun et keskustele asiasta, josta et tiedä.

Toinen lapsellisuus on tuo suunsoitto kansantuotteesta ja vihreistä. Se ei nyt liity asiaan.

Kolmas on se että mitään porokolaria ei ole toteennäytetty. On vain ollut epämääräisiä huhuja yhdessä paikallislehdessä ja internetissä. Tyypillistä paskanheittoa ilman näyttöä. Kai sitä voi tuollaista uskoa jos on kyllin vahva ennakkokäsitys ja haluaa välttämättä aliarvioida kaiken vastustamansa.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Bomt Kneder

Kirjoitit:

Jos et viitsi niitä lukea, niin parempi kun et keskustele asiasta, josta et tiedä.

Hellittäisit hieman. Eikä ainakaan hyvää tee verenpaineille jne. tuollainen.

Heittoni oli Awebille, ja uskoisin, että Aweb tajuaa, etten voinut olla kommentoimatta.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
L
Bomt Kneder

Kirjoitit:

Jos et viitsi niitä lukea, niin parempi kun et keskustele asiasta, josta et tiedä.

Hellittäisit hieman. Eikä ainakaan hyvää tee verenpaineille jne. tuollainen.
Eiköhän tässä nyt hellittämisen paikka ja verenpaineen uhka ole lähinnä teikäläisellä kuitenkin. Ei kaikkeen äärifanaattisen ideologiasi vastaista sivuavaan aina tarvitse niin kauheesti äkämystyä. Varsinkaan, jos ei ole edes mitään leikisti pätevää sanottavaa keskustelunaiheeseen.


Heittoni oli Awebille, ja uskoisin, että Aweb tajuaa, etten voinut olla kommentoimatta.

Niin, sinullahan tunnetusti on näitä "sisäisiä pakkoja" ja muita fiiliksiä. Mutta jos nyt et kuitenkaan viitsisi?

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Kosh

Huolehdit mielenterveydestäni:

Ei kaikkeen äärifanaattisen ideologiasi vastaista sivuavaan aina tarvitse niin kauheesti äkämystyä. Varsinkaan, jos ei ole edes mitään leikisti pätevää sanottavaa keskustelunaiheeseen.

No kuinkas paljon luulet minua oikeasti haitanneen yksi kuollut poro ja pari maahan lorotettua hiilivetylitraa. Onko tuohtumukseni tällä kertaa aitoa?

Edit: Ja mikä on siis tämä äärifanaattinen ideologiani. Pihvi on missä?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
L
Kosh

Huolehdit mielenterveydestäni:

Ei kaikkeen äärifanaattisen ideologiasi vastaista sivuavaan aina tarvitse niin kauheesti äkämystyä. Varsinkaan, jos ei ole edes mitään leikisti pätevää sanottavaa keskustelunaiheeseen.

No kuinkas paljon luulet minua oikeasti haitanneen yksi kuollut poro ja pari maahan lorotettua hiilivetylitraa. Onko tuohtumukseni tällä kertaa aitoa?

En minä mitään luule. Mutta tarpeeton poskensoittosi ainakin on aitoa sikäli kuin se palstalla näkyy.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Kosh

Metailet:

Mutta tarpeeton poskensoittosi ainakin on aitoa sikäli kuin se palstalla näkyy.

Vähän epäselvä virke. Ja mitä ajattelit tehdä kokemallesi ongelmalle?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
L
Kosh

Metailet:

Mutta tarpeeton poskensoittosi ainakin on aitoa sikäli kuin se palstalla näkyy.

Vähän epäselvä virke. Ja mitä ajattelit tehdä kokemallesi ongelmalle?

En mitään. Tiedän, että poskensoitollesi ja sisäiselle pakollesi päästä naljailemaan aiheesta tai ilman tietyille nimimerkeille ja tahoille, ei kukaan muu kuin sinä mahda mitään. Noh, ehkä virtuaaliäitinäsi toimiva Anders joskus.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Kosh

Kirjoitit:

Tiedän, että poskensoitollesi ja sisäiselle pakollesi päästä naljailemaan aiheesta tai ilman tietyille nimimerkeille ja tahoille, ei kukaan muu kuin sinä mahda mitään.

Vapaa tahto onkin siis taas selvästi olemassa? Paska juttu, olin jo sopeutunut tuohon häilyvyyteen tällä kohden.

Lopetat:

Noh, ehkä virtuaaliäitinäsi toimiva Anders joskus.

Minua ilmeisesti oli tarkoitus loukata, mutta mitä pahaa Anders on tehnyt? Paitsi esittänyt sinulle muutamankin konkreettisen kysymyksen vanhan palstan aikana, joihin vastausta ei koskaan kuulunut.

Tikku silmään, eli tuolla olisi hauskasti taas Palestiina tyrkyllä. Eli, mitenkäs se väkivallaton ohjelma menikään? Uutena käänteenä Abu Mazen ja Gazasta vetäytyminen, mutta varmaan pahis edelleen sama?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
L
Kosh

Noh, ehkä virtuaaliäitinäsi toimiva Anders joskus.

Minua ilmeisesti oli tarkoitus loukata, mutta mitä pahaa Anders on tehnyt?

No kerropa se minullekin, jos sitä mieltä olet, että olisi? Kovaan tahtiin sinä kykenet repimään väärintulkintoja, tuostakin jo kaksi. Ei siinä mielestäni ole mitään pahaa, että edes joku saa sinut joskus kuuntelemaan järjenkin ääntä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat