Seuraa 
Viestejä45973

"Jopa 70 prosenttia suomalaisista on huonokuntoisia, sanovat asiantuntijat. Heidän mukaansa yli kaksi miljoonaa suomalaista ei harrasta lainkaan liikuntaa tai harrastaa sitä liian vähän."
Liikunta huonoa suomalaisilla

Entäs palstalaiset? Miten on liikuntanne kanssa? Onko kunto kunnossa?
Tuossa artikkelissa kun sanottiin suomalaisten huonokuntoisuudesta. Pitääkö paikkansa?

Itse käyn kävelyllä joka päivä. Kävelen noin tunnin ajan. Ja ehkä kerran viikossa käyn treenaamassa. Jotta kunnon pitäisi olla hyvä, ainakin normaali.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

12-15 000 askelta päivässä, jotka tulevat ihan hyötyliikunnasta: kävelen kotoa juna-asemalle ja junamatkan jälkeen taas asemalta töihin ja/tai yliopistolle. Ja sama illalla takaisin. Tänään ajoin kolmen tunnin polkupyörälenkin. Vettä kului lenkin aikana kolme litraa.

Kämpässäni asuu karvainen elukka, jota joudun kävelyttämään hihnassa muutaman kerran päivässä. Lenkkeihin menee aikaa yhteensä noin tunti päivässä.

UKK-kävelytestin mukainen kuntoindeksini on 136, jonka mukaan kuntoni on samanikäisiin verrattuna keskimääräistä huomattavasti korkeampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolme kertaa viikossa budo-treenit. Pyrin harjoittelemaan treeneissä käytyjä asioita muinakin päivinä. Lisäksi noin puolentoista kuukauden välein on normaaleja treenejä pidemmät viikonlopputreenit, joskus kaksipäiväiset.

Sunnuntaisin käyn pelaamassa salibandya.. tai no, sählyksi sitä varmaan pitäisi sanoa.

Joka aamu teen setin etunojapunneruksia, sekä vatsa- ja selkälihaksia. Plus venytykset. (Sillä varauksella, että herään ajoissa.)

Käsipainoilla treenaan hauis-, ojentaja-, rinta- ja hartialihaksia 4-6 päivänä viikossa.

Viime talvena olin vähän laiska käymään lenkillä, mutta tänä keväänä päätin parantaa tapani. Yritän käydä vähintään 3 kertaa viikossa juoksemassa.

Varsinkin näin kesäisin tykkään käydä myös uimassa. Talvisin käyn joskus uimassa, mutta uimahallien kloorista en oikein pidä.

Hyötyliikuntaa harrastan kävelemällä koulu- ja muutkin matkat, kun autoon ei opiskelijalla ole varaa, bussista myöhästyisin kuitenkin, ja pyöräkin on rikki. Portaita kiipeän hississä seisoskelun sijaan, ja kyllä kai seksinkin voi lukea hyötyliikunnaksi? Kyllä sekin pulssia nostattaa.

Normaalikuntoiseksi itseni arvioisin. Pidän kyllä kuntoilusta, mutta niin myös hyvästä ruoasta. Ja oluttakin maistelen silloin tällöin. Ehkä se vähän tasoittaa tilannetta.

Keskiraskasta ja raskasta liikuntaa joka päivä. Hyötyliikuntaa. Metsäkävelyä kesät-talvet. Pyöräilyä samoin. Marjastusta. Puntteja säännöllisesti. Mittaan ja pidän kirjaa suorituksista.
Löllöjä on hieman, mutten jaksa laihduttaa niitä pois, koska tulevat takaisin.

"tiäremiäs" kirjoitti: "En mää liiku, kuin ei oo mitään tarvetta liikkua."

Voisiko sinun oma psykofyysinen hyvinvointi kaikessa kokonaisvaltaisuudessaan olla riittävän hyvä syy liikkumiseen? Ymmärtääkseni, joitakin aikaisempia viestejäsi luettuani, saattaisi henkisessä vireystilassasi olla ajoittain kehittämisen varaa?

Vanhan kansan viisaus, terve sielu terveessä ruumiissa, ei olisi kantanut tähän aikaan asti, ellei siinä itäisi totuuden siemen. Lähde ihmeessä kävelemään kaupungille, katselemaan ihmisiä, tuulettamaan mieltä ja kainaloita, sekä tietenkin nauttimaan auringosta. Varsinkin tänään kun ilma on kuin morsian!Ja eihän siinä monitorin loisteessa sitä D-vitamiiiniakaan ei juuri orvaskedeltä elimistöön erity.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
geena

Kämpässäni asuu karvainen elukka, jota joudun kävelyttämään hihnassa muutaman kerran päivässä. Lenkkeihin menee aikaa yhteensä noin tunti päivässä.

Aika hyvin olet opettanut parrakkaan puoliskosi tavoille.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Työmatkoihin sykkelillä menee ehkä 20 kilometriä päivässä. Siihen päälle kaikki muut menot, myöskin pyöräillen tai kävellen. Autoa en omista, eikä tule, koska muuten en enää ikinä kävelisi. Paremmassakin kunnossa voisin olla.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Talvisin liikunta rajoittuu enimmäkseen puolen kilon punttisalille. Oluttuopin äärelle, siis. Sekä harvakseltaan salibandypeleihin sekä satunnaisiin vatsalihasliikkeiden sekä punnerrusten suorittamiseen kotioloissa.

Kesäisin sitten ottaakin päähän, kun aika ei riitä kaikelle mukavalle; futikselle, koripallolle, tennikselle, rullaluistelulle, pyöräilylle, lenkkeilylle ja uimiselle. Kesällä ei saisi tehdä töitä.

Viime vuosina olen ollut tenniksen viikon mittaisilla kuntoleireillä, joita on ollut joskus jopa neljä putkeen.
Muuten kesällä pyöräilen ja tanssin.
Talvella käyn tanssissa, johon liittyy myös kaikenlaisia lihaskuntotreenejä.

geena: Minkä rotuinen lemmikkisi on?

Keskimäärin suomalainen liikkuu hirveesti. Prisman käytävillä näkee lihavia naisia ostamassa diettiruokia ja ostavan vain lapsilleen/lemmikilleen/miehelleen/naapurilleen suklaata ja leivoksia. Luulisi, että kunto on kohdallaan, jos käy kerran kuussa Tuurin kyläkaupassa shoppailemassa. Vaan kun ei, aina löytyy isosta kaupasta blösö-mahainen mies, jolta näkyy pers-vako.

Siwa on lähellä, ja pieni kauppa. Siwassa käy vain hoikat ihmiset(hyllyvälit niin ahtaat, ettei läskit mahdu liikkumaan)

tiäremiäs
En mää liiku, kuin ei oo mitään tarvetta liikkua. Eikä oo motivaatiota harrastaa mitään liikuntalajia.

Ainoot asiat miksi liikun, on tuo hyötyliikunta kävelen aina joskus.

Ulos ja lenkille parantamaan kuntoasi, "laiskamato". Ei tarvitse juosta, riittää kun kävelee nopeaan. Kunto kohoaa ja on hyvä olo.

ite käyn lenkillä noin 2 kertaa viikos 5 kilometrinlenkin ja muuten liikun paljon ulkona(talvella judoa 3kert.viikos)

Juoksen 40-60 km viikossa, keväällä juoksin puolimaratonin aikaan 1:47. Olen siis keskimääräistä suomalaista naista huomattavasti paremmassa kunnossa.

Ja oikestaan suomalaista miestäkin: armeijassa alokkaiden keskimääräinen Cooper-tulos on hieman yli 2400 metriä. Minä juoksen Cooperissa 2950 m.

Vierailija

Minä pyöräilen kesäisin melko usein ja talvisin hiihdän. Luulisin olevani aivan kohtuullisessa kunnossa.

Tällä hetkellä treenaan 9-10 kertaa viikossa: potkunyrkkeilyn lajiharjoituksia, lenkkeilyä ja kestävyyskuntopiiriä. Kisakaudella treenimäärä nousee 12-14 treeniin viikossa. Coopertulos lienee jossain 3200m tienoilla.

Minun cooper tulokseni on vasta vastikään noussut yli kahdentuhannen, 2100 ei ole mennyt rikki . Painan 75 ja nostan 57.5 penkistä

Mutta kehtaan syyttää lähes elinikäisiä unihäiriöitäni tästä. Pyöräilen noin 15 km joka toinen päivä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat