Seuraa 
Viestejä45973

Niin, tuli tämmöinen asia mieleen. Jos ei saa, niin miksi näin on? Niin, ja valvotaanko tätä jotenkin ja jos valvotaan, niin miten.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riippuu mihin maahan lähettää ja millä tavalla.

Jos lähetät rekisteröidyn kirjeen, niin sitä ei saa lähettää joka maahan, mutta jos lähetät ilman rekisteröintiä, niin oma vastuu pelaa.

Rauha teille.

Postin toimitusehdoissa lukee, että rahat on lähetettävä vakuutettuna lähetyksenä. Eli kaipa sen niinkin voi tulkita, että rahan lähettäminen on kiellettyä muuna kuin vakuutettuna lähetyksenä. Käytännössä tuo kuitenkin tarkoittaa sitä, ettei Posti korvaa rahallisia menetyksiä, mikäli rahaa on lähetetty muuten kuin vakuutettuna kirjeenä. Niin ja kirjeen rekisteröinti/kirjaaminen ei ole sama asia kuin kirjeen vakuuttaminen.

Myös postialaa tuntevana maallikko voi vain yhtyä miss_bananaan ja lisätä; rahan lähettäminen ei ole kiellettyä, mutta ei kannata lähettää. Yksittäistä, kirjaamatonta kirjettä on mahdotonta löytää jos se hukkuu matkalla.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Eräisiin maihin kirjattuna lähettäminen on varmin tapa varmistaa, että lähetyksesi avataan. Eräs asiakkaani tapasi ennen lähettää liikesalaisuuksia kirjattuna lähetyksenä toisessa maassa sijaitsevalle tuotantolaitokselleen. Nämä kirjeet olivat järestään avattu, mutta ystävällisesti teipattu taas kiinni!

Kokemuksesta rikastuneena he siirtyivät lähettämään asiakirjat tavallisissa ruskeissa kirjekuorissa ilman kirjaamista - ja kaikki ovat tulleet perille avaamattomina.

Setelit kannattaa kuitenkin piilottaa kirjeeseen siten, ettei mahdollinen postin palveluksessa oleva hörhö ymmärrä, että kirje sisältää rahaa.

maallikko
Yksittäistä, kirjaamatonta kirjettä on mahdotonta löytää jos se hukkuu matkalla.

Olisipa muuten mielenkiintoista tietää, että mihin neliulotteiseen intergalaktiseen aikaa vääristävään madonreikään nuo hävinneet kirjeet joutuvat, kun niitä on mahdoton löytää. Sitten aina välillä luetaan lehdistä näitä juttuja, kun kirjeitä on saapunut perille 40 vuotta myöhässä.

Sitten oma kokemus tältä päivältä: Postiluukustani kolahti äskettäin kirje ex-kämppikselleni. Tyyppi muutti toiseen osoitteeseen parisen kuukautta sitten, ja sattuu olemaan postissa töissä. Kirje oli posti- ja logistiikka-alan unionilta.

Mielenkiintoista. Täytyypä vaihtaa oikea osoite, ja kiikuttaa se takaisin postiin, jotta kirje päätyisi oikealle omistajalleen.

Mahdotonta lähinnä silloin, kun sitä asiakas alkaa kysellä. Kirje voi löytyä seuraavana päivänä, vuoden kuluttua tai ei ehkä koskaan. Jos rahakirje on kadonnut, se voi olla varastettu eikä sitä siinä tapauksessa todennäköisesti koskaan löydy.
Koulukaveri oli asunut lapsena eräässä Afrikan maassa. Suomesta heille laitettiin paketissa mm. hedelmäkarkkeja, salmiakkia ym. Paketti oli avattu ja hedelmäkarkit syöty. Sen jälkeen heille lähetettiin vain salmiakkia. Se ei kelvannut mustille posteljooneille, vaikka toiveikkaina ( ? ) he olivatkin joka paketin avanneet.

Kolikota ei kannata kirjekuorissa lähetellä. Ainakin suomalaisissa postinlajittelukoneissa kolikoista pullistelevat kuoret repeytyvät palasiksi ja kolikot putoilevat koneen uumeniin. Sieltä ne sitten pitää suurella vaivalla kaivella pois etteivät koneet jumittuisi, mutta vastaanottajalle ne eivät tietään varmasti enää löydä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat