Seuraa 
Viestejä13176

Kuinka paljon noissa vekottimissa oli niitä paineitta (bar) . Minkä tyyppistä hiekkaa siinä veden mukanana oli.

Mihin materiaaleihin tuollaiset soveltuu, meneekö metallikin poikki.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Yleensä niissä on noin 4000 bar max paine ja leikkauspaine on jotain 1600 - 3600 normaalisti. Suutin minkä läpi se tulee on 0.7 mm - 1.2 mm Hiekka on ihan hiekkaa mikä vaan on seulottu tarkasti, että sen jyväkoko on tarpeeksi pieni.

Soveltuu melkein mille tahansa materiaalille. Kaikki metallit, puut, lasi, muovi, kivet, betoni, liha, paperi, oikeastaan mikä vaan menee.

Teräksissä leikkaus paksuudet on 0.1 mm - 100 mm

Eikös vesileikkureissa vesi puristu pienempään tilavuuteen, vaikka yleensä tiedetään, että nesteet eivät pahemmin kokoon puristu?

Tietääkö joku, paljonko suurimmat tilavuudet/vesikanavan halkaisijat ovat tuhansien barien paineella? Varmaan joku sisämitoiltaan oluttölkin kokoinen säiliö on kovilla 4000bar paineessa. Eli mitä isompi tankki, sitä huonommin se kestää painetta, jos seinämävahvuus ja materiaali ovat samoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yleisesti tiedetään, että vesi puristuu kokoon, mutta ihmiselle olennaisissa paineissa kokoonpuristuma on niin olematonta, ettei sitä tarvitse ottaa huomioon.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578

Veden kokoonpuristuvuus (suhteellinen tilavuuden muutos paineen muuttuessa) on suuruudeltaan 0,46 (GPa)^(-1), kun veden lämpötila on +25 astetta. Näin jos paine muuttuu 400 MPa eli 0,4 GPa, niin veden suhteellinen tilavuus muuttuu 0,4*0,46 = 0,18 eli 18 prosenttia.

Vanha jäärä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat