Seuraa 
Viestejä45973

Lupailit tuossa keväällä, että voisit tehdä syksyllä uuden koko maailman kattavan kaupunkitehtävän. Samalla minä lupailin sinulle pientä muutosta noihin palapeleihin.

Itsekin sanoit, että 4x4 on liian suuri kokonaisuus ja ehdotit tekeväsi 3x3 palapelejä.

Jospa käyttäisit pelin pohjana Rubikin kuutiota, siinä on sopivasti kuusi eriväristä tahkoa (sivua), jotka mainiosti edustaisivat jokaista kuutta maanosaa: Eurooppa, Aasia, Afrikka, Etelä-Amerikka. Pohjois-Amerikka ja Australia ja Oseania. Jokaisen saman seudun palassa olisi taustavärinä kuution yksi väreistä.

Alussa kuutiot olisivat kaikilla joukkueilla samalla tavalla sekoitetut, jokaisessa kuutiossa näkyvissä esimerkiksi kolmesta mahdollisesta kaupungista paloja tms.. Joka toinen(?) päivä saisi joko arvata kaupunkia tai kääntää kuutiosta jotain osaa, jolloin kolme osakuvaa menisi piiloon ja kolme uutta satunnaista osakuvaa tulisi näkyviin. Systeemi toimisi juuri kuin aito Rubikin kuutio. Pelaajat saisivat miettiä, mitä osaa kannattasi kulloinkin kääntää ja mitä ei.

Alkuperäinen sekoitettu kuutio voisi olla kaikkien näkyvillä alussa, jolloin pelaamisen mahdollisuus tulisi suuremmaksi, kun jokainen joukkue tietäisi minkä värisiä paloja kääntämisen seurauksena putkahtaisi näkyviin.

Jossain netin uumenissa oli sellainen java-appletti, jossa kuutio oli levitetty ristin muotoiseksi lättänäksi ja kääntämällä yhtä osaa vaikutukset näkyivät muissa osissa oikein. Se ainakin helpottaisi sinut hommiasi, voisin haeskella sitä sinulle.

Mielipiteitä, kommentteja muutkin asiaan osallistuvat/osallistuneet?

Ding Ding:hän asian lopullisesti toki päättää, mutta kun kerran lupasin mielipiteeni, niin tässä se on.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

mukana mielellään minkä ehtii.

alkaa nuo työt vallata vähän liian suuren palan kakusta..

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kiinnostavaa, Nukkumatti. Rubikin kuutiota voisi soveltaa moninkin tavoin kilpailun suunnittelussa.

Olen miettinyt myös sellaista kilpailualustaa, jolla kaikki joukkueet voisivat pelata yhtäaikaa. Eräänlainen kolmionmuotoinen shakkilauta siis, jolla joukkueet aloittavat omista nurkistaan ja levittäytyvät keskustaa kohti ruutu ruudulta. Mitä siellä keskustassa tapahtuu, en vielä tiedä.

Ehkä keksin hyvän kehyskertomuksen ensin ja sovellan kilpailun siihen, kuten ensimmäiselläkin kerralla (aarrekartat ja aarrearkut avaimineen).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä eräs linkki kuutioon, joka on siirretty tasoon. Valitset tuolta sivulta keskikohdilta linkin "Play the game".

Hieman kömpelösti totetutttu käyttöliittymä, mutta muutaman harjoituskerran jälkeen se selviää kyllä.

Tuostahan saisi muuten mainion pelialustan: kaksi väriä kullekin joukkueelle, ja sitten jokaisella olisi mahdollisuus kiepauttaa jotakin suuntaa vuorotellen, ja vaikutukset tulisivat kaikkien pelialustoile. Hmm... ehkä kuitenkin liian hankalaa

http://www.rubiks.com/lvl3/index_lvl3.c ... l4=flatcb#

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat