Seuraa 
Viestejä45973

Annan linkin, mutta lainaan myös koko uutisen, koska milloinkaan ei voi tietää tuon linkin todenpitävyyttä vuoden jälkeen:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1201211

"Ruotsalaisnainen on allerginen miehelleen
8.7.2006 07:20

Halmstadilaisen Gisela Möcklön, 73, yhteinen taival miehensä Åken, 79, kanssa sai viime syksynä ikävän käänteen, kun Åkelle asennettiin sydämentahdistin. Jo 17 vuotta sähkön aiheuttamista oireista kärsinyt Gisela ei tahdistimen takia voi mennä kahta metriä lähemmäs miestään.

- Huomasin tahdistimen vaikutuksen itseeni heti, kun hän tuli kotiin sairaalasta, kertoi Gisela eilen Aftonbladetille.

Åke pitää nykyisin pari metriä etäisyyttä Giselaan ja kantaa lisäksi kaulassaan säteilysuojaa, jotta vaimon oireet helpottuisivat.

- Kaipaamme fyysistä kontaktia aivan valtavasti. Sen takia kinastelemmekin nykyään enemmän. Aiemmin kun tuli sanomista, pystyimme halaamaan ja puhumaan asiat selviksi, mutta nyt se ei käy, totesi Gisela.

Miehensä lisäksi Giselan on pakko välttää puhelinta ja kodinkoneita. Autollakin hän pystyy ajamaan vain muutamia minuutteja kerrallaan, sillä pienikin sähköisyys aiheuttaa Giselalle heikotusta, pahoinvointia ja huimausta.

55 vuotta yhtä pitänyt pariskunta ei enää voi edes lähteä yhdessä matkoille, sillä he eivät voi istua autossa yhtäaikaa.

- Tämä on kauheaa. Olemme tehneet kaiken aina yhdessä, ja nyt meidän on pakko istuakin erillämme, Åke Möcklö päivitteli.

Pariskunta on jo vuosia yrittänyt saada valtion avustusta asuntonsa remontointiin sähköstä oireilevalle sopivaksi, mutta kaikkialla vastaus on ollut ei - jopa lääninoikeudessa.

Gisela uskoo, että sähköremontti vähentäisi muuta sähkösäteilyä asunnossa niin, että hän kestäisi paremmin miehensä tahdistinta.

- Sähköremontti auttaa useimpia sähköstä oireita saavia, mutta harva kunta myöntää siihen avustusta, totesi sähköyliherkkyyden asiantuntija, lääkäri Ulrika Åberg."

Että tommonen uutinen Ruotsin ihmemaasta. Taitaa tuon sähköyliherkkyyden taustalla olla kuitenkin jotain muuta kuin oikeaa yliherkkyytä sähkön aiheuttamalle säteilylle. Esimerkiksi sähköremontin hinta. Outoa uutisessa on se, että autolla kyllä pystyy liikkumaan, mutta ei yhtä aikaa (vaikka taas hieman ennen oli todettu, että autoilemaan pystyy vain muutamia minuutteja kerrallaan). Autossa taatusti on sähkömagneettista säteilyä kertaluokkaa enemmän kuin mihin yksi pieni sydämentahdistin pystyy.

Tuollainen yliherkkyys on sitäpaitsi erittäin helppo osoittaa joko todeksi tai kuvitelluksi. Kuskataan ihminen kauas sivistyksestä ja sähkömagneettisesta säteilystä ja tuodaan lähistölle eri henkilöitä, joilla joko on tai ei ole tahdistinta. Tupot viissin pitää olla korvissa, sillä ainakin ne tahdistimet joita minä olen "kuunnellut" surisevat huoneen toiselle laidalle asti.

Tämä olisi sopinut monellekin forumille, mutta olkoon nyt täällä

  • ylös 2
  • alas 0

Sivut

Kommentit (44)

En tiedä, mutta hyvin vaikea uskoa tahdistimen luovan sellaisia kenttiä, jotta yliluonnollisinkaan Mulder pystyisi sen havaitsemaan.

Eli taitaa nämä sähköallergikot olla päästään vialla.

LK
Seuraa 
Viestejä138

Vaikutusmekanismia olen monesti ihmetellyt, hörhöt väittävät sähkökenttien häiritsevän esim. solukalvojen lepopotentiaaleja, mutta solukalvon ollessa 10nm paksu ja kalvopotentiaali on 70mV, niin tosta yksinkertaisilla laskutoimituksilla saa todettua, jotta noita ihmisiä häiritsevät kentät ovat voimakkuuksiltaan solujen potentiaaleja jopa miljooniakin kertoja heikompia.

Muuten kyllä henkilökohtasesti pidän aikamoisena huuhaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuuluisiko tähän ryhmään myös ukonilmoille herkät henkilöt, joille tulee fyysistä ja henkistä ahdistusta ennen kuin alkaa jyrähdellä ja ukkosen aikana nämä yleensä ovat pimeissä huoneissa peiton alla.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
K. K.
Kuuluisiko tähän ryhmään myös ukonilmoille herkät henkilöt, joille tulee fyysistä ja henkistä ahdistusta ennen kuin alkaa jyrähdellä ja ukkosen aikana nämä yleensä ovat pimeissä huoneissa peiton alla.

Minä aistin ukonilmat lähinnä sen ilmanpaineen muuttumisen takia. Sisäkorvassa poksahtaa, kun paine vaihtuu. Ja tämä voidaan todistaa missä tahansa painekammiossa, keneltä löytyy?

Ei vaan. Osa ihmisiä saattaa olla pimeässä huoneessa peiton alla pelon takia, osa siksi että matalapaine aiheuttaa migreeniä, osa ihan muuten vaan... Sähköallergiaan en kumminkaan usko.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Ja ne, jotka ilman todisteita väittävät olevansa laktoosi-intolerantikkoja(laktoosi-intoleranssi tosin on oikea sairaus)

Kyllähän tuo jostakin johtuu. Ei kai nyt kukaan tahallaan käyttäydy noin. Useimmiten kylläkin valitettevasti, moni näistä jotka sanovat olevansa allergisia sähkölle, luokitellaan usein psyykkisesti huonosti voiviksi, luulotautisiksikin.

Toivotaan että asiaan joskus löytyy ratkaisu.

LK
Seuraa 
Viestejä138
wizard
Ja ne, jotka ilman todisteita väittävät olevansa laktoosi-intolerantikkoja(laktoosi-intoleranssi tosin on oikea sairaus)

Heh, eräs kaveri väitti olevansa niin paha laktoosi-intolerantikko, ettei lainkaan voi edes hylatuotteita käyttää. Oireet eivät kuitenkaan mielestäni täsmänneet, joten tein hänelle laktoosirasituskokeen, jossa selvisi, ettei ole pienintäkään laktaasin puutetta

Laktoosi-intoleranssi tuntuu nykyään olevan yleinen muotisairaus varsinkin nuorten naisten keskuudessa...

Eräs sähkön pioneeri oli laittanut johdot paristosta korviinsa ja kirjannut että päässä tuntui outoa surinaa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
LK
wizard
Ja ne, jotka ilman todisteita väittävät olevansa laktoosi-intolerantikkoja(laktoosi-intoleranssi tosin on oikea sairaus)Heh, eräs kaveri väitti olevansa niin paha laktoosi-intolerantikko, ettei lainkaan voi edes hylatuotteita käyttää. Oireet eivät kuitenkaan mielestäni täsmänneet, joten tein hänelle laktoosirasituskokeen, jossa selvisi, ettei ole pienintäkään laktaasin puutetta :lol:

Laktoosi-intoleranssi tuntuu nykyään olevan yleinen muotisairaus varsinkin nuorten naisten keskuudessa...

Olisiko sitten ollut tavallinen maitoallergia kyseessä?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Ennen vanhaan sitä sentään pelättiin mystistä maasäteilyä Siis silloin kun UFO-miehetkin tuli järjestään Marsista, tontut pyöri töllin alla ja outoja valoja näkyi metsän reunassa.

Taitaa vaan hörhöjen kohteet muuttua kauemmaksi sitä mukaan kun tietoisuus lähialueista ja asioista lisääntyy.

Paha sanoa, miten paljon vikaa päässä ja miten paljon vain fysiologista herkkyyttä. Ainakin sähkön luomiin kenttiin ihmiset reagoivat eri tavalla, toiset herkemmin. Sitä en uskalla arvailla, voiko siitä ihan selkeitä oireita saada, että ihan pahoinvointia yms. Olen tätä kavereiden kanssa testannut pari kertaa, kun eivät uskoneet. Itse pystyn lähes aina sähkökaapelista kiinni pitämällä päättelemään, kulkeeko siinä virtaa vai ei. Erityisen selvä tämä ilmiö on noissa pistokkeiden jakorasioissa, joissa on katkaisin. Jos siihen on kytketty paljon laitteita ja kaveri näkemättä pistää virran päälle tai pois, niin huomaa kyllä välittömästi. Siitä ei ole kyllä hajuakaan, mikä tuo 'värähtelevä' ilmiö on ja mikä osa kropasta siihen reagoi. Kavereilla ei näytä olevan hajuakaan kyseisestä ilmiöstä aka. eivät sitä itse koe. Toinen samantapainen on telkkarin tai monitorin kuvaputken staattinen varaus.. itselläni ei tarvitse kämmentä laittaa kuin 20cm päähän ja tuntuu selvästi, kaverit hoksaavat vasta parin sentin päästä, kun alkaa suurinpiirtein rätinä käymään.

Pitäis varmaan kehittää noita (oletettuja) sähköallergikkoja varten joku oikea (lääke)tieteellinen koe. Notta pystyvätkö todella tuntemaan noita kenttiä/virtoja ja ovatko vaikutukset mitattavissa jollain tavalla.

Laktoosi-intoleranssia ja maitoallergiaa sairastavia ymmärrän ja uskon. Kokeet on tehty ja sairaus todettu. That's it.

Sähköallergiaan en usko. Kuten jo aiemmin mainitsin, koejärjestely on helppo. Miksei sitä sii stoteuteta? Käsittämätöntä.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Laktoosi-intoleranssi ei ole sairaus.

Laktoositoleranssi on verrattain vastikään yleistynyt mutaatio, joskin laajalti levinnyt varsinkin länsimaissa. Jos taas mennään vaikka Intiaan, siellä suurin osa populaatiosta on laktoosi-intolerantteja - johtuen aika pitkälti siitä, että kun hinduista kukaan ei lehmänmaitoa juo, ei laktoosin sietokyvyllä ole ollut valintaetua.

Euroopassa lehmänmaitoa on juotu, kun kulttuurilliset seikat eivät sitä ole estäneet... ja siksipä ovatkin paremmin pysyneet hengissä ne, jotka ovat aikuisiälläkin kyenneet käyttämään lehmänmaidon tarjoamia proteiineja ja energiaa hyödykseen.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Herra Tohtori
Laktoosi-intoleranssi ei ole sairaus.

Tottahan tämä, mutta onko jollakulla jotain sanottavaa itse aiheeseen.

Onko sähköallergiaa olemassa?

Mitä tarkoittaa "olla olemassa"?

Fibromyalgia luokitellaan nykyisinSuomesakin sairaudeksi, kymmenisen vuotta sitten lihassärkyjä valittavat kulkivat nimellä JPK (jokapaikastakipeet). Paniikkihäiriö oli hysteriaa ja laktoosi-intoleranssi huonovatsaisuutta.

Tieteellistä näyttöä sähköallergiasta ei ole vielä saatu, mikä ei tietenkään kiistä sen olemassaoloa. Ruotsissa sen olemassaoloon uskotaan, samaa huonetta ja sukua on siellä tavattava kännykkämastofobia. henk.koht. en tunne olevani mitenkään sähkölle tai millekään muulle allerginen ja pelkäänkin vain hämähäkkejä.

Muuten, eri maissa eri asiat nähdään sairauksina. Englannissa suolen toimintaan kiinnitetään kiusallisen paljon huomiota. Ranskassa kaikki huolehtivat maksan hyvinvoinnissa. jenkeissä tartutaan mieluusti puukkoon kaikenlaisten vaivojen edessä. Suomessa liikunta auttaa välttämään ihan kaiken pahan.

Mielenkiintoinen tutkimusaihe kulttuuriantropologeille.

Kyllä aihetta on tutkittu ja täälläkin keskusteltu aiemmin.
Olen peistaillut tänne ennenkin näitä samoja juttuja.
Artikkeli on valtavan pitkä, joten peistaan siitä vain otteen.

"Onko sähköallergiaa olemassa?

Sähköherkkyyttä on kutsuttu virheellisesti sähköallergiaksi. Sähköön liittyvissä oireissa ei ole kysymys lääketieteellisesti määritellystä allergiasta (Hannuksela ym. 1999). Yliherkkyyskään ei ole suositeltava käsite, koska sillä tarkoitetaan niitä allergistyyppisiä reaktioita, joiden immunologista mekanismia ei vielä tunneta (Terho ym. 1993).

Tutkijat eivät ole todenneet rakenteellisia eroja oireisten ja oireettomien ihon välillä (Berg ym. 1990a), joten sähköherkkyyteen liittyviä spesifisiä iholöydöksiä ei ole osoitettu tieteellisesti. Kliinisiin tutkimuksiin lähetetyistä potilaista suurimmalla osalla iho-ongelmat ovat osoittautuneet muista syistä, mm. ihosairauksista johtuviksi (Liden 1990). Ne saattavat pahentua näyttöpäätetyössä, kuten ruusufinniä (Berg 1988) tai atooppista ihottumaa (Stenberg ym. 1995) sairastavilla on todettu. Näyttöpäätetyöhön liittyvistä ihotutkimuksista eniten huomiota ovat saaneet ruotsalaisen Olle Johanssonin ryhmän tutkimukset (Johansson ym. 1994 ja 1996, Gangi ja Johansson 1997) (taulukko 1), joista osa on jäänyt julkaisematta. Näiden tutkimusten pienissä aineistoissa tehdyt havainnot voivat johtua muista ympäristötekijöistä. Tutkimuksia ei ole tehty kaksoissokkoasetelmalla, joten niiden perusteella ei voida tehdä päätelmiä syysuhteista.

Sähkö- ja magneettikentistä tai niiden ominaisuuksista ei siis ole löytynyt selvää aiheuttajaa oireille. Niihin liittyvää vaikutusta vastaan puhuvat monet seikat: solutason tutkimuksissa vaikutuksia on osoitettavissa vain suhteellisen suurilla kentillä, oireyhtymää esiintyy ryhmätason ilmiönä vain yhdessä maassa, eivätkä sähköherkät ole havainneet kenttiä altistuskokeissa. Sähkömagneettisten kenttien voidaan ajatella olevan myötävaikuttava tekijä oireiden syntyyn, mutta tällaisen vaikutuksen osoittaminen on vaikeata."

JUKKA UITTI, LT, osastonylilääkäri jukka.uitti@occuphealth.fi RAUNO PÄÄKKÖNEN, dosentti, erikoistutkija Tampereen aluetyöterveyslaitos PL 486, 33101 Tampere Työlääketieteen poliklinikka (TAYS)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Kun meikäläisen homma on hallita sähköistä voimaa, niin on hyvä ettei ole sille allerginen.

Mutta jotain outoa on nykyisessä sähköistetyssä ympäristössä. Jos on tilaisuus olla sähköttömien taipaleitten takana, niin mentaalinen tila on aivan merkittävästi rennompi. Ja sama tila tulee heti, jos sähköverkko luhistuu, kuten tapahtuu lähes päivittäin nykyään kuuran kerääntyessä koivujen oksille tai jos vähän tuulee. Sähkökatkosta tulee välittömästi hartaan rauhallinen tunnelma. Mistä siinä on kyse? Tuota jos mitä olisi helppo tutkia. Kalle- tai Kaija-koekaniini vain ensiksi sähköisen saasteen vaikutuspiiriin ja mitataan kaikkea. Ja sitten vaivihkaa poistetaan sähköt. Luulisi jonkun viisarin värähtävän.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sähköyliherkkyys–onko sitä olemassa?
Lääkärilehti
1997;52(5):427
Rauno Pääkkönen, Jukka Uitti ja Jari Polvi

Kolme muuta ruotsalaisryhmää on myös tehnyt hyvin suunniteltuja kaksoissokkokokeita, joissa on ollut useita kymmeniä koehenkilöitä tunnistamassa kenttiä. Kokeissa ei voitu todeta tieteellisesti dokumentoitavaa yhteyttä sähkömagneettisten kenttien ja oireiden välillä. Myöskään toisessa ruotsalaistutkimuksessa ei saatu sähkö- ja magneettikenttien ja sähköyliherkkyyden välistä vuorovaikutusta luotettavasti esiin.

Suomalainen aineisto

Tampereen aluetyöterveyslaitoksen magneettikenttäselvitysten yhteydessä on keskusteltu noin kymmenen sähköyliherkkyysoireisen kanssa. Oireet ovat olleet hajanaisia, eikä oireilevia ole toistaiseksi tarkemmin haastateltu. Näyttää ainakin tällä hetkellä siltä, että Suomessa sähköyliherkkyysoireista kärsiviä on vähän.

Toisessa sähköyliherkkyyden tiedostavassa ryhmässä aktiivinen tämän ryhmän jäsen laati kyselylomakkeen ja tästä ryhmästä saatiin 37 vastausta. Vastaajien keski-ikä oli 47 vuotta (+- 10 v). Vastaajista 30 oli naisia ja 7 miehiä. Oireiden esiintymistä oli ollut keskimäärin 8 vuotta (+- 8,5 v). Työelämässä oli vastaajista 13, yksi oli sairauslomalla ja loput 23 ei ollut työssä. Useimmiten oireita kytkettiin loisteputkiin (37 vastausta), päätetyöhön ja sähkölaitteiden käyttöön (30 vastausta), kulkuvälineisiin (26 vastausta), sekä valoherkkyyteen ja pientaajuisiin ääniin (25 vastausta). Oireiden pääsyyksi arvioitiin useimmiten päätetyö (14 vastausta), loisteputki (11 vastausta), TV:n katseluvaikeudet ja yleinen sähköyliherkkyys (10 vastausta). Vastausten perusteella tässä ryhmässä valtaosa oireilevista oli keski-ikäisiä naisia, ja työssäkäyviä oli vastaajista enää 35 %. Kolmasosalla oli jokin psykiatrinen diagnoosi.

Ruotsalaisiin tutkimuksiin verrattuna tämä aineisto oli suunnilleen sopusoinnussa eikä mitään uusia erityispiirteitä noussut esiin.

Paul M, olen huomannut samanlaisen tyyntymisilmiön, kun noudatan täydellistä mediapaastoa.

Ei nettiä, telkkaria, radiota tai lehtiä. Ensteks ahistaa kuin Jussi Parviaista, mutta sitten leviää koko olemukseen suloinen huolettomuus ja rauha.

Vaikea, mutta puhdistava kokemus, kuten paaston tarkoitus lie.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat