Seuraa 
Viestejä45973

Oletteko kuulleet tästä tapauksesta? Ainakin osa varmasti on, jos on katsonut
Venäjän uutisia OPT:ltä tai muulta vastaavalta kanavalta.
Jos ei, niin selvennetään:

Eli Moskovaa täytyy koko ajan laajentaa ja sen takia Butovon kylän
asukkaiden on Moskovan johdon mielestä lähdettävä, jotta paikalle voitaisiin
rakentaa 'tilavampia' kerrostaloja. Asukkaat eivät halua lähteä - ainakaan ilman reilua korvausta. Luschkov (Moskovan pormestari) haukkui asukkaat pystyyn sabotaasista, mutta onko sabotaasia olla lähtemättä omasta talostaan?

Tiedoitusvälineet olivat Butovon asukkaiden puolella ja Luschov oli tästä hieman näreissään, koska he kuulemma eivät nähneet kaikkia puolia.

*VK:
Sinänsä merkillistä, että Venäjän mediaa väitetään
talutusnuoralla olevaksi koiraksi, jos se kuitenkin kertoo
tuonkaltaisia uutisia.

Naapurikylän asukkaiden taloja on myös poltettu eikä syyllistä ole saatu kiinni. Asukkaat ovat nyt varautuneet kaikenlaisilla loukuilla ja jopa
aseilla.
Mielipiteitä?
Kannanottoja?

*Välikommentti

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Eihan se media ole koko valtionjohdon talutusnuorassa. Ainoastaan Putinin talutusnuorassa.

Venajallahan on tallaista tehty jo vuosien ajan. Jos kansalaiset eivat tottele, lahetetaan paikalle muutama laitapuolen kulkija selvittamaan asia. Tama ei tietenkaan ole suvaittavaa.

Ehka pormestari voisi luvata asukkaille uudet asunnot/pienet korvaukset vanhoista taloista, mutta kun ei. Saali sikali molempien osapuolten kun on ajettava asioitaan. Ihmisten omaa elamaansa ja pormestarin ajettava kaupungin rakennusyhtioiden ja muiden rikkaiden asioita.

Tastahan loppujenlopuksi on kyse. Ei siita etta saataisiin lisaa asuntoja, vaan se etta rakunnusyritykset ja muut saavat uusia urakoita.

Asiaan mitenkään liittymättä tulee väkisinkin mieleen Helsingin laajentumishanke ja Sipoon osien pakkoliittäminen

Onhan se tietty hankala tuommonen tilanne, mutta ymmärrän kyllä noita kyläläisiä, ei varmasti kukaan lähde ilman reilua korvausta omasta kodistaan. Tuommosissa tilanteissa pitäisi kuitenkin tutkia ensin muita vaihtoehtoja, kuin asukkaiden pakkomuuttamista, kun Venäjäkin on isomman puoleinen maa, varmasti lääniä riittäisi muuhunkin suuntaan Moskovalle laajentua. Tämä nyt näin subjektiivisena mielipiteenä henkilöltä, joka ei ole asiaan aloitusviestiä tarkemmin perehtynyt.

Niin ja ei ole tullut tosiaan Venäjän uutisia kauheasti luettua tai kuunneltua, meillä ei mitään Venäjän telkkuja näy, enemmän tulee katseltua länsinaapurin lähetyksiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lokan altaan alle jäi noin 417 neliökilometriä Sompion alueesta - Korvasen ja Rieston kylät kokonaan, Mutenian ja Lokan kylät osittain ja useita yksittäisiä taloja. Lokan altaan ja toisen Sodankylän kunnan alueelle vuonna 1970 rakennetun Porttipahtaan altaan alta joutui muuttamaan pois yhteensä noin 600 asukasta. Suurin osa heistä muutti Sodankylän kunnan alueelle, Vuotsoon ja kirkonkylään.

http://koulut.sodankyla.fi/historia/sompio5.htm

Oikeastaan voimme nivoa nämä tapaukset yhdeksi nipuksi ja käsitellä niitä yleisen etiikan kannalta.

Butovo

Moscow authorities have decided to replace a village outside MKAD with high-rise apartment blocks. People living in the small village houses were offered to move to the city concrete buildings. They refused because they were being moved to tiny, one-room apartments, and, in addition to this, they were being deprived of the chance to work on the land (for some, it’s the only way to make a living). The officials are filing lawsuits, winning them and sending eviction officers with riot police - breaking the fences and doors, twist hands, operate with rubber sticks.

There’s one thing I don’t get. Obviously, profits to be received after the village has been razed are incredible. To use some of these superprofits to deal with the village locals - is that such a big problem? Why can’t they be offered not a tiny one-room cage, but a normal three-room apartment, and some additional cash?

Yes, it’s always hard to part with money, even when there’s much of it. But when will these jerks from the mayor’s office start using a rational approach - by spending money, the regime basically buys insurance against social problems: protest rallies, the critical media, fights with riot police. People are being forced out of their houses, and it’s natural that they are going to resist, even if you show them a dozen of court decisions. And they’ll hate the regime. And the society will sympathize with them, not the mayor’s office.

http://www.globalvoicesonline.org/2006/ ... d-dispute/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat