Seuraa 
Viestejä45973

Jos Auringossa ei millään olet todettavissa vetypommeja, joita väitän sen fuusionergian lähteeksi ja muodoksi, ei niitä varmaan ole todettavissa
Maassakaan, jossa niinikään yhtään verkkaista fuusiovoimalaa ei toimi.

Tuossahan onkin ihan tärkeä tiedonlevittämisen asia. En minä suinkaan ole keksinyt Aurinkoon ydinvoiman vetypommiperiaatetta, vaan laitostiede tiesi sen viimeistäään silloin, kun ensimmäiset ihmisen vetypommit räjähtivät 1952 - 1953. Kyse onkin siitä, että vetypommeista Auringossa olisi saatu ihmisiin väärä mielikuva heidän varsinkin kahden isoimman pojan pommeista. Väärän tiedon antamisesta tuli ihan globaali kysymys.

Suomella ei tiettävästi ole ydinaseita. Mutta juuri senpä takia asia täällä on ns. maanpuolustuksen uskottavuuskysymys. Ydinaseita ei tule nähdä, koska niillä, muidenkin keinojen ohella, tuhottaisiin Suomikin perusteellisesti. Sen sijaan Suomen asevoiman tuhoaminen näin laajassa maassa ihana hetkessä olsi vaikeampaa.

On muodostunut palstallekin seura VETYPOMMIN YSTÄVÄT, Kokoomuksesta Vasemistolittoon saakka. Oleeellinen asia sille on nyt, mitä olen sanonut, että minun tulisi ainakin poistua palstalla, tai, vrt. Martti Luther, kieltää sanomiseni. Tässä seison, enkä muuta. Minä en peruuta!

Käsittelyni kärjesssä ovat palstan fasistit. Kun minusta kuitenkin tuli tuon rauta-ferriittikeskustelun osapuoli, laitotieteen puoli ihmeesti vaikeni.
Siellä käsitettiin, että vetypommit ja niiden näkymättömyys ovat kaikille sydämen läheinen ihan lemmen asia. Moni tohtori tai siksi aikova rakastaa täällä vetypommia. - Varsin luultavasti vetypommien näkymättömiksi taikomiseen palstalla on sekaantunut ainakin pari ulkovaltaa.

Palstan fasisteillehan tämä on myös liikkeen uskottavuuden kysymys.
Ydinaseita, varsinkaan vetypommeja, vastaan gladiaattoriharjoituksillanne ei ole mitään merkitystä.

Vladimir Putin, hän rakastaa sen sijaan oljyä. Muuten tämä entinen ja roolissaan nykyisinkin poliisi on tyhmä mies. Kaikilla hänen toimillaan, rauhan hyväksi, ja terrorismia vastaan, totta kai, on ollut taipumus lähentää sodan kynnystä. Vrt. Ranskan Daladier ja Britanian Chamberlain ennen toista maailmansotaa, mm. Münchenissä.

Neuvostoliitto ja sen puolue olivat tuntevinaan edes jotlkain vastuuta rauhasta. Vaan myös siellä oltiin toisena pääosapuolena mukana vetypommeista vaikenemisessa, ainakin Brezhnevin aikana.

Nurinpäin käännetty todellisuus. Maailman rauhalle vaarana ovat vain
Pohjois-Koren jo valmiitkin ja Iranin oletettavat atomipommit. Molemmat ovat uraanipommeja. Ainakin ydinasealalla aloittaville maille ainoat mahdolliset vetypommin sytyttimet. Eli, jos noidenkin maiden yhteydessä puhutaan atomipommeista, puhukaapa siis myös niien vetypommiesta.
Miksikähän Pohjois-Korea olisi raknetanut tai rkanetamassa USAan kantavia ohjuksia?

Kysymys gravitaation laskemisesta, ynnä seurauksena vääristä perusteista kvoa laskui vaikka Marsiin. Liittyy myös kovapintaiseksi väitettyyn Aurinkoon. Kysehän on myös siitä, että ihmiskunta olisi laskenut yli 300 vuotta väärin.

Varsin kyseenalainen väittämä, että ydinaseita omaavat maat, taidoilta kärjessä tämä erinomainen poliisi Vladimit Putin, osaisivat laskea oikein ja vastuunsa tuntien. Esitän tähän vastaväitteen, että nuo varmat mutta perusteiltaan tässäkin väärät laskelmat hyvin luultavasti tulevat johtamaan maailmanlaajuiseen ydinasesotaan, ihmiskunnan tuhoutumiseen jokseenkin.

En huomannut viimeksi katsoa, että tämän aihepiirin joissakin aiheissa on olut jopa useita kymmeniä tuhansia lukijoita, kun fasitien rautaferriitti
aihessa oli 2330 silloin, ja omissani parissa viimeisessä kummassakin vain parisataa. Palstan kiinnostus ja järki kohdistuu siis tänne. - Toisaalta, tässä aihepiirissä en ole aktiivisesti osallistunut, ainakaan viimeisinä muutamana kuukauten.

En ole vielä katsonut, mitä viestejä viime käynitini jälkeen toissapäivänä on lähetetty.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (36)

No niin, edellisen käyntini jälkeen ongelma siis lakaistiin maton alle poistamalla vastapuolen aiheita kokonaan ja omastanikin ÄMPÄRIPÄIVÄSTÄ palavimmat viestit. Tämä ei tarkoita, etteikö ongelma edelleen muhisi. Ja vetypommithan silti eivät ole kadonneet mihinkään, ei Auringosta eikä Maasta. Myös niiden kaikki ystävät edelleen ajavat niiden suurta asiaa, kaikin keinoin. Ja myös SUURI LASKUVIRHE on edelleen mahdollinen.

Auringon vetovoiman kiihtyvyydelle korkeudella h pinnasta pätee

a=G*M/R^2* R/(R+h) näin ollen kun ollaan auringon koronassa

noin korkeudella 4.955 milj km pinnasta on vetovoiman kiihtyvyys

hyvinkin tarkasti 30 m/s^2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
morjens!
Auringon vetovoiman kiihtyvyydelle korkeudella h pinnasta pätee

a=G*M/R^2* R/(R+h) näin ollen kun ollaan auringon koronassa

noin korkeudella 4.955 milj km pinnasta on vetovoiman kiihtyvyys

hyvinkin tarkasti 30 m/s^2.

Arvohan on muuten sama kuin minun, mutta minun on säteen etäisyydellä Auringon keskipisteestä. Minä saan etäisyydellesi runsaat
10 m/s^2 eli enää hiukan suuremman kuin Maan, Maan pinnassa.
Tep ilmoittaa Auringon pintaan arvon 274 m/s^2. Sen mukaan, etäisyyksien suhde kun noin 1:8.14, Tepin laskutavalla arvon pitäisi ola noin 33.7 m/s^2. Missä vika? Ikäänkuin olisit lisännyt tuon etäisyyden pinnasta Auringon läpimittaan ja ottanut saadun summan suhteen säteeseen?

Onkohan tässä nyt kaikilla samat alkuarvot käytössä.

Minulla on käytössä arvot:

Gravitaatiovakio G=6.67*10^(-11)Nm^2/(kg)^2

Auringon massa M= 1.989*10^30kg

Auringon säde R=695000km

Hyvin pitkälti tässä on kysymys korkeudesta.

Kuten jo aiemmin laskin,korkeudella 4.955 milj. km

auringon pinnasta,selkeästi väitetyn kiinteän pinnan

yläpuolella on vetovoiman aiheuttama kiihtyvyys

30 m/s^2!

morjens!
Onkohan tässä nyt kaikilla samat alkuarvot käytössä.

Minulla on käytössä arvot:

Gravitaatiovakio G=6.67*10^(-11)Nm^2/(kg)^2

Auringon massa M= 1.989*10^30kg

Auringon säde R=695000km

Eivät ole alkuarvotkaan. Minun lähtökohtani on Maan aiheuttama kiihtyvyys sen pinnassa noin 9.8 m/s^2, joka myös aiheuttaa kilon massaan tehon 48 wattia. Laskuperusteet eroavat jyrkästi siten, että
minulla gravitaation eli vetovoiman energia kasvaa suorassa suhteessa massaan, joten kiihtyvyysarvo sen neliöjuurena. Kiihtyvyysarvo
suorassa käänteissuhteessa säteeseen, energia-arvo käänteisessä neliösuhteessa.

Arvoja. Kuu Maan pinnassa 1.95 cm/s^2, ja Aurinko 26.3 cm/s^2.
Nämä ovat itseisarvoja, jotka kuitenkin pitää suhtauttaa Maan aiheuttamaan peruskiihtyvyyteen. Sen takia näyttää, kuin laitositede paljon pienmmin arvoin olisi oikeassa.

Tarkistus kesäkuun 14. päivältä, mutta unohdin sen, se oli silloin 57
m/s^2. Äsken uusi tarkistus, Aurinkokiihtyvyys sen pinnassa pyöristäen 56 m/s^2. Tuosta arvo antamallanne koronaetäisyydelle vajaat 20 m/s^2.

Tietenkin olisi mahdollista laskea noista myös jokin, vaikka kilon massaa vastaava gravitaation energia-arvo. Vaan toistan, että minä näen gravitaation energiana, ja että laajenevan pallopinnan periaatteen mukaisesti siinä myös eergia heikkenee suhteesa etäisyyden neliöön eli kiihtvyysarvo suorassa suhteessa säteeseen.

Auringon massa viime tarkistukseni mukaan 391 000 Maan massaa.
Vrt. Tep 334 000 Maan massaa. Tulisi arvosta Kuu 1/82 Maan massaa, minulla 1/70 Maan massaa. Mikäs arvo teillä?

Fuusioydinnergia Auringossa siis minun mukaani tulisi aurinkoukkosen aiheuttamista vetypommileimahduksista. Niitä tapahtuu kauttaaltaan
Auringon alueella lukuunottamatta ulointa pintaa ja syvintä sisusta, joissa aurinkoaine on liian puhdasta. Uloimpia leimahduksia ovat auringonpilkkuja aiheuttavat protuberanssit. Leimahdus ulottuu pinnasta puolen miljoonan kilometrin päähän, ja hiukkasia saapuu Maahan saakka.

Mikroperiaate siis aurinkoleimahduksissa ovat ketjukolarit. Vastakkain varautunee protoni ja elektronmit törmäävät toisiinsa ja elektroni
läsähtää prtonmin päälle peitteeksi, jolloin syntyy neutroni. Tämä perään ajaa takaa tuleva protoni, jolloin syntyy deuterium-ydin. Tämän neutronipään osuessa protoniin syntyy helium 3 ydin, ja neutronin ajaessa perään helium 4.

Ihmisen fuusiomaailmassa sen sijaan kaksi deuterium-ydintä törmää toisiinsa. Tässä törmäys lähinnä johtuu lämpöliikkeestä. Auringossa tällä prosessilla juurikaan ei ole merkitystä.

Erilaisissa kolarimuunnelmissa aurinkofuusio etenee rautaan saakka.
Raudassa ei ole vapautumiskelpoista ydinenergiaa.

Johan alkoi tähänkin aiheeseen tulla lukijoita, nyt jo 852. Sillä ArKos TIETÄÄ!

On kylläkin mahdollista, että otsikon perusteella useat luulivat puhuttavan vetypommin käytöstä alkaneessa Lähi-idän sodassa.

No niin, mutta ei petetä odotuksianne,voihan Iranilla, vaikka se ilmoittaa ei-omaavansa fissiopommia, olla silti lämpöydinase eli fuusiopommi eli vetypommi. Miksi, jos on käynyt rakentamaan jotakin, turhaan haaskaisi voimiaan voimaltaan heikkoon tekeleeseen?

Tiedoksi tietämättömille, vetypommissa eli lämpöydinaseessa siis käytetään deuteriumia, eikä tavallista yksinukleonista vetyä protiumia. -
Vety, jotta ei karkaisi ennnen aikojaan avaruuteen, on sidottu johonkin painavampaan aineeseen. Litiumdeuteridista on puhuttu, mutta käsittääkseni semmoista ainakaan yhdistettä ei ole, koska kumpikin on metalli. Yhdisteeseen ainakin tarvitaan mukaan joki epämetalli, no happi kyllä kävisi. Siis litiumhydromonoksidia tai litiumhydrodioksidia?

Tässä siis leimahdus syntyy deuteriumien kolareista toisiaan vastaan
lämpöliikkeessä, kun siis aurinko- eli tähtifuusiossa sanon periaatteena olevan ketjukolarit päälleajoineen sähkön eli ukkosen aiheuttamisssa leimahduksissa. Puhutaan ihmisen fuusivoimaloien kehittelyssä jopa sadan miljoonan asteen lämpötilasta.

Jos fuusio leviäisi reaktiotilasta deuteriumin " polttoainesäiliöön", voimalakin vois leimahtaa vetypommina. Säälipä silloin ranskalaisia.
Kyllä ovatkin urheaa kansaa. Urheasti myös vaativat Israelia lopettamaan sotatoimet. Eihän Putinin Valtu sentään.

Häh onko vetypommi joku ydinpommi? Olen aina luullut että se on vain iso säiliö vetyä joka räjäytetään.

Ps. Piti ihan tätä kysymystä varten rekisteröityä

Kyllähän tässäkin vetyä räjäytetään, tai siis ihminen raskasta vetyä, tai taitaa seassa olla myös vielä raskaampaa tritiumia. Nallin pitää aiheuttaa pommiin ainakin 15 miljoona asteen lämpötila. Jos vaikka ainetta olisi tonnin säiliö, siitä massakato luokkaa 14 kiloa, mutta vetypommi olisi jo varsin vaikuttava. Jonkinlainen nyrkkisääntö ihmisen vetypommeihin kai, että yksi painotonni, siinä on mukana kyllä koneistokin varusteineen, että yksi painotonni vastaa räjähdysvoiman yhtä megatonnia TNTnä, siis trinitrotolueenina.

Jo noin 1960 mennessä keksittiin, että uraani 238aa voi käyttää vetypommin kuorena. Vetyfuusiossa syntyneet nopeat neutronit saavat aikaan uraanin fuusion. Vetypommin kokoa voitaisiin näin lisätä erittäinkin suureksi. Raskaisiin strategisiin ohjuksiin soveltuvat sellaiset lie voimaltaan 25 megatonnin luokkaa. Satamegatonnistakin nykyään voitaisiin käyttää.

Kun ihminen saa aineen räjähtämään atomipommeissa huimalla tavalla, niin kyllähän ihmisen pitää pystyä ymmärtämään, että kaikki aine itseasiassa räjähtää koko ajan auki vähemmän tiheäksi energiaksi.

Mistä ihmeestä se atomipommin energia muuten tulisi, kuin juuri atomin ytimessä olevien erittäin tiheään käpertyneiden energiakeskittymien pinnalta, niin että sitä energiaa jää vielä julmetusti avautumatta, koska sitä on siellä vielä paljon tiheämpään käpertyneenä ja paljon enemmän kuin kukaan on osannut/uskaltanut ennen minua ajatella ?

Savor

;):)

Perusaine, siis atomeissa perustilassa olevat vaiktushiukkaset, ei muutu eikä vapaudu energiaksi. Tämä ei ole vieläkään selvinnyt Savorille. Vaan vapautuvat protonissa kuin pakasteena olevat gammafotonit.

Olen siis sanonut, että fuusiota tapahtuu ruskeissakin kääpiöissä, Jupiterissa ja jopa Maan sisuksessa. Aivan ilmeisesti prosessi ei kuitenkaan ole ehdoiltaan samanalein kuin kuvaamani tähdissä, koska
kylmä ainetta on suurin osa, ja Maan tapauksessa vetyä niukastikin, riittänyt keskelle ehkä sadan kilometrin läpimittaiseen kuplaan.

Siis jatkiokysymys kuuluukin, kuinka tähti syttyy, kuinka se muuttuu valtaosin kylmästä tilasta riittävän kuumaan, jotta prosessi voi tapahtua koko alueella ulointa pintaa ja syvintä pintaa lukuunotttamatta.

Tässä palaammekin laitostieteen sanomaan massan kasvamisesta suuresta. Paitsi jossakin määrin massa sisällä siitä lämpenee,
raskaat aineet käyvtä painottomiksi. Siis keskellä raskas aine alkaa painaa, kun tila on lähes painoton, yhtä paljon kuin vety tai helium.
Raskas aine käy hatarammaksi, ja toisaalta vety/vesi pääsee sen sisään.
Syttyminen onkin sitä, että raskas aine poksahtaa hajalle. Tämä havaitaan ulkoisestikin rajuna tapahtumana, kertovat. Ja raskas aine pysyy hajalla loppupoksahdukseen saakka. Sen aiheuttamissa epäpuhtauksissa aurinkoukkosesta johtuvat toistuvat nousut rajallisilla alueilla leimahduslämpötilaan ovat jatkuvasti mahdollisia.

Mitä suurempi on alkujaan raskaan aineen keskittymä, sitä suurempi pitää olla massan ennenkuin raskaat aineet räjähtävät hajalle. Tästä
johtuukin tähtien porrastus eri kokoisiin, ja se on myös niiden kehityslinja. Edellisen poksahduksen jäämä on lähtökohta, tietenkin jäähdyttyään, massan kertyä suuremmaksi tähdeksi. Lopulta raskas aine on kasvanut niin suureksi, että ei seuraakaan valkoista kääpiötä, vaan tiheämassa.

AURINGON LÄMPÖTILA. Se enimmäkseen ja erityisesti sisimmässä
osassa on huomattavasti alempana kuin laitostiede väittää ( 15 miljoonaa astetta tai neukutkaaan kerran varovasti epäilivät ( 6.5 miljoonaa).
Lämpö syntyy laajalla alueella lukuunottamantta fotosfääriä ja nimenomaan syvintä puhtainta sisusta. Se voi ollakin miljoona astetta tai siitä alle. Fuusioien vaatima leimahduslämpö siis syntyykin aurinkoukkosen sähkönpurkauksista määrin epäpuhtaassa plasmassa.

AURINKOAINEEN LIIKE. Laitostiede on nähnyt sen konvektiona siirtämässä
lämpöä sisuksesta. Näkisin sen merkityksen aurinkoukkosen perustana
ynnä kuoppien täyttäjänä ja yleensäkin aurinkoaineen jatkuvana tasaajana.

LÄMMÖN SIIRTYMINEN SÄTEILYNÄ. Ydinenergia vapautuu gammafotoneina. Näissä on osina suuri määrä vaikutuskiteinä. Fotonit edetessää kohtaavat aurinkoainetta, tämä lähettää harvajaksoisempaa toisiosäteilyä, tämän kohtaama aine edelleen harvajaksoisempaa jne.
Energia pääasiassa siirtyykin säteilynä, joka harvajaksoistuu. Se lähtee
ulos varsin laajana aaltoalueena. Jos laitostiede olisi oikeassa, sen pitäsi olla suppea. Aaltoalueen laajuus infrapunasta aina UV-hen selittyy sillä, että harvajaksoistuminen alkaa alkaa eri etäisyyksillä Auringon keskustasta. Siten yhden jakson sijasta sisäosista tulevan säteilyn jakso infrapunana on jopa vain tuhannesosa läheltä pintaa lähteneen jaksosta.
- Aurinkohan lähettää myös hiukkasia. Erityisesti uloimmasta pinnasta lähtenee huomataan protuberanssien aikana, ja ennättävät oliko vajaan parin vuorokauden viivellä Maan tasalle. On luultavaa, että ulkoplaneettojen kasvu on johtunut ja jatkuu juuri Auringon sinkoamasta aineesta.

Jumalruoska kirjoitti:

Häh onko vetypommi joku ydinpommi? Olen aina luullut että se on vain iso säiliö vetyä joka räjäytetään.

Katso: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vetypommi

Vetypommi (tai fuusiopommi, lämpöydinpommi) on fuusioreaktioon perustuva ydinase. Fuusiossa vety-ytimien yhdistyminen vapauttaa energiaa. Vetypommit ovat yleensä fissiopommia voimakkaampia. Vetypommi sytytetään aina fissiopommilla, sillä vetypommi vaatii räjähtääkseen suuren paineen ja korkean lämpötilan. Luonnossa vetypommin vaatimaa fuusioreaktiota tapahtuu tähdissä, kuten esimerkiksi Auringossa. Vetypommin räjähdyksen tuhovaikutus perustuu mm. paineaaltoon, kuumuuteen ja radioaktiivisen säteilyyn. Vetypommin tuhovaikutus riippuu muun muassa pommin voimasta, etäisyydestä räjähdyskohdasta, räjähdyskorkeudesta ja räjäytyspaikan tyypistä.

Tietty osa palstalaisista tunnustaa tiedon oikeaksi vain, jos wikipedia kertoo sen.

Vetypommin sytyttäminen uraani 235lla oli ainoa mahdollisuus se keksittäessä, ei edes plutonium käynyt. Se on myös ainoa mahdollisuus
nyt alan uusilel maille, joita linevät Pohjois-Korea ja Iran. Uudempi kehitys on antanut useitakin ainakin mahdollsuuksien rajalla olevia
mahdollisuukisa. Plutonium, laser, jopa kemiallinenkin räjähde.
Ja minä siis kerron Auringossa ja yleensä tähdissä aiheutuvan aurinkoukkosen auiheuttamista sähkönpurkauksista epäpuhtaassa aurinkoaineessa. Tätä voisi ajatella ihmisenkin fuusioyrityksiin voiman tuottamiseksi verkkoon.

Luullakseni sähkövirran käyttö ensiö- eli primäärijännitteenä kävi ainakin mielessä jo 1930 seuduilla ja joitakin kokeitakin lie tehty. Laitteet kuitenkin olivat heikompia. Toine varsin epäonnistava seikka: PYRITTIIN KÄYTTÄMÄÄN MAHDOLLISIMMAN PUHDASTA PLASMAA. Ja se lie heikko
kohta nykyisissäkin kokeissa.

Siis hyvin korkea jännite ja suuri sähkövaraus, ja johdetaan se sähköä johtavaan mutta vastukseksi myös sopivan epäpuhtaaseen plasmaan.
Johan pitäisi leimahtaa! Voimantuotannon kannalta kuitenkaan hetkellisesti fuusioitava vety- tai raskasvetymäärä ei voi kerralla olla suuri. Tärkeää olisikin tehdä prosessi jokseenkin jatkuvaksi.

Arkos itse kirjoitti:

Tietty osa palstalaisista tunnustaa tiedon oikeaksi vain, jos wikipedia kertoo sen.

Ja sitten on toinen osa, jotka ovat lukeneet samat asiat kymmeniä vuosia sitten jostain tietokirjasta. Wikipediasta on sitten helppo tarkistaa, ovatko muistikuvat vanhojen kirjojen selityksistä samanlaisia.

Wikipediasta on lisäksi helppo lainata suomenkielistä tekstiä. Ei tarvitse tavata lontoon kieltä ja hakea puuttuvia sanoja sanakirjasta.

Ertsu
Arkos itse kirjoitti:
Tietty osa palstalaisista tunnustaa tiedon oikeaksi vain, jos wikipedia kertoo sen.

Ja sitten on toinen osa, jotka ovat lukeneet samat asiat kymmeniä vuosia sitten jostain tietokirjasta. Wikipediasta on sitten helppo tarkistaa, ovatko muistikuvat vanhojen kirjojen selityksistä samanlaisia.

Wikipediasta on lisäksi helppo lainata suomenkielistä tekstiä. Ei tarvitse tavata lontoon kieltä ja hakea puuttuvia sanoja sanakirjasta.

Mm. tässä fuusion tapaukissa wikipedian selitys näyttää olevan laitostieteen vanhojen teosten mukainen. Kun lainaa vanhoja teoksia, ei tule ongelmia levittämistoiminnan tekijänoikeuksista. Musiikin puolellahan ne ovat vielä paljon polttavampi juttu.

Tietääkseni wikipedia myös pyyttää käyttäjiltään rahaa, joskin sen lahjoittaminen on vapaaehtoista.

ArKos itse
Ertsu
Arkos itse kirjoitti:
Tietty osa palstalaisista tunnustaa tiedon oikeaksi vain, jos wikipedia kertoo sen.

Ja sitten on toinen osa, jotka ovat lukeneet samat asiat kymmeniä vuosia sitten jostain tietokirjasta. Wikipediasta on sitten helppo tarkistaa, ovatko muistikuvat vanhojen kirjojen selityksistä samanlaisia.

Wikipediasta on lisäksi helppo lainata suomenkielistä tekstiä. Ei tarvitse tavata lontoon kieltä ja hakea puuttuvia sanoja sanakirjasta.
Mm. tässä fuusion tapaukissa wikipedian selitys näyttää olevan laitostieteen vanhojen teosten mukainen. Kun lainaa vanhoja teoksia, ei tule ongelmia levittämistoiminnan tekijänoikeuksista. Musiikin puolellahan ne ovat vielä paljon polttavampi juttu.

Tietääkseni wikipedia myös pyyttää käyttäjiltään rahaa, joskin sen lahjoittaminen on vapaaehtoista.

Kerrohan ämpäripäänä onnistuuko vetypommin tekeminen sinkkiämpäriin?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat